acid 1868 #4951 Napisano 4 Września 2018 Daito >>Muszę to sprawdzić ale mimo wszystko bezel od 5600c jest albo bardziej podcięty albo "dekiel" lub koperta 5600c bardziej wystaje - inny profil .Ale to szczegół... a o gustach się nie dyskutuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #4952 Napisano 4 Września 2018 (edytowane) Daito >>Muszę to sprawdzić ale mimo wszystko bezel od 5600c jest albo bardziej podcięty albo "dekiel" lub koperta 5600c bardziej wystaje - inny profil . Różnica jeśłi jest to jakiś ułamek mm co najwyżej, różnica jeszcze może wynikać z tego jaki masz bezel w "emerycie" czy oryginał, czy zamiennik, jeśłi zamiennik to jakiej jakości, wiem że z tym bywa różnie. Edytowane 4 Września 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #4953 Napisano 4 Września 2018 Koledzy ma ktoś z was gw m5610 bc ?Nie pamietam jak z czytelnością i czy warto brać drugi raz Z góry dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #4954 Napisano 4 Września 2018 U mnie tak to wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #4955 Napisano 4 Września 2018 W sumie to możesz mieć racje, ale ta różnica jest minimalna na poziomie 0,5 mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #4956 Napisano 4 Września 2018 Pomierzyłem suwmiarką i chyba jest to 0,3mm. Dobra dajmy już spokój... bo to już wariactwo.Dostałem aktualną wycenę bransolety 220zł - 4 tygodnie oczekiwania. Zamówiłem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedSiedemosiem 2 #4957 Napisano 4 Września 2018 Acid: podaj prosze kod. 0 Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #4958 Napisano 4 Września 2018 (edytowane) Koledzy ma ktoś z was gw m5610 bc ?Nie pamietam jak z czytelnością i czy warto brać drugi raz Z góry dzięki W słoneczne dni spoko, po zmroku lub w zacienionych miejscach i pomieszczeniach tak se. Mod 5610 z LCD od BC A tu oryginał co prawda 5600BC ale LCD ten sam co w 5610BC. Foty robione w dobrym oświetleniu i pod odpowiednim kontem to i dobrze widać cyfry. Ale nie są one tak dobrze widoczne w każdych warunkach, tym bardziej po zmroku czy w zacienionych pomieszczeniach. Edytowane 4 Września 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #4959 Napisano 4 Września 2018 Acid: podaj prosze kod. Bransoleta Casio GW-M5600 GW-M5610 GW-6900 (10440758) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #4960 Napisano 5 Września 2018 Naszły mnie takie rozmyślania odnosnie starych kwadratów - Te starocie to jednak maja kilka fajnych smaczków:1. Widać stalową obudowę spod bezela jak zegarek jest na ręce - fajny efekt. Nowe tego nie mają.2. Mega wyraźny wyświetlacz i kąty patrzenia praktycznie 180% (Budowa wyświetlacza). Jeszcze co zauważyłem przy minimalnym odbłysku światła w ciemności można bez problemu odczytać godzinę, praktycznie w zupełnej ciemności - TO JEST MEGA EFEKT - jak dla mnie nie trzeba podświetlenia używać Ad 2) Jakość wyświetlacza to aktualnie loteria. Dlatego obejrzałem parę modeli w sklepach stacjonarnych TT i kupiłem m5610, który miał najlepszy kontrast i kąty. Podziwiam decyzje o zakupie online... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #4961 Napisano 5 Września 2018 to prawda 5610 jeśli chodzi o kontrast i soczystość cyfr bije na glowe wszystkie inne,zakup on line to żadna sztuka, wystarczy obejrzeć troche zdjęć i filmow na tubie i można wyrobić sobie zdanie i konkretnym modelu,bo na dwadzieścia kilka sztuk tylko raz się zawiodłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #4962 Napisano 5 Września 2018 Jeśli możemy liczyć na fotki konkretnej sztuki, która do nas trafi - to tak. Natomiast loteria, ma miejsce w obrębie MODELU. Sztuka sztuce nierówna, o czym przekonałem się na własne oczy, oglądając m5610. Były też egzemplarze o fatalnym kontraście i kątach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #4963 Napisano 5 Września 2018 kupiłem 5610 dwa razy i dwa razy bez uwag,zreszta wszystkie zegarki od nich, a było tego troche, egzemplarze perfekcyjne, ale to brytyjski amazon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #4964 Napisano 5 Września 2018 kupiłem 5610 dwa razy i dwa razy bez uwag,zreszta wszystkie zegarki od nich, a było tego troche, egzemplarze perfekcyjne, ale to brytyjski amazonPotwierdzam. Może w TT mają jakieś odpadki z innych rynków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #4965 Napisano 5 Września 2018 Mam wrażenie, że Polska ma generalnie odpadki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #4966 Napisano 5 Września 2018 Widzieliście Panowie nowe kostki? https://www.g-central.com/g-shock-gmw-b5000gd-1-gmw-b5000gd-9/ https://uhrenarena.de/Themen/Funkuhren/Casio-G-Shock-Funksolaruhr-Bluetooth-gold-ip-GMW-B5000GD-9ER::10724.html https://uhrenarena.de/Themen/Funkuhren/Casio-G-Shock-Funksolaruhr-Bluetooth-schwarz-ip-GMW-B5000GD-1ER::10725.html https://www.g-central.com/g-shock-gw-b5600-and-gw-b5600bc-tough-solar-bluetooth-resin-squares/ https://www.vhb24.de/catalogsearch/result/?q=gw-b5600 Z tych ostatnich dwa są na bransolecie, ale piszą, że to "resin link band", tzn. że coś nowego wykombinowali i to nie combi bracelet, jak w GW-M5610BC? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4967 Napisano 5 Września 2018 (edytowane) Dla mnie z serii GMW bezkonkurencyjny pozostaje cały srebrny na bransie GMW-B5000-1 a numero Uno czarna ceramiczna limitka GMW-B5000TFC. Edytowane 5 Września 2018 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #4968 Napisano 5 Września 2018 Dla mnie z serii GMW bezkonkurencyjny pozostaje cały srebrny na bransie GMW-B5000-1 a numero Uno czarna ceramiczna limitka GMW-B5000TFC. W pełni rozumiem i w pełni popieram... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #4969 Napisano 5 Września 2018 panowie macie racje,te kostki totalnie wymiatają,podobnie jak i poczciwe gw5000 i jego wszystkie wersje, ale coz nie kupie z prostej przyczyny sa poza moim limitem cenowym, który jest sztywny i niezmienny od lat,a oparty na mojej zasadzie 5x5x5, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4970 Napisano 5 Września 2018 panowie macie racje,te kostki totalnie wymiatają,podobnie jak i poczciwe gw5000 i jego wszystkie wersje, ale coz nie kupie z prostej przyczyny sa poza moim limitem cenowym, który jest sztywny i niezmienny od lat,a oparty na mojej zasadzie 5x5x5, A co to za algorytm? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #4971 Napisano 5 Września 2018 panowie macie racje,te kostki totalnie wymiatają,podobnie jak i poczciwe gw5000 i jego wszystkie wersje, ale coz nie kupie z prostej przyczyny sa poza moim limitem cenowym, który jest sztywny i niezmienny od lat,a oparty na mojej zasadzie 5x5x5, A co to za algorytm?No właśnie, co to za algorytm? Będę strzelał: pięć zegarków w ciągu pięciu lat za maksymalnie 5 stów każdy No bo chyba nie chodzi o maksymalną kwotę 125 złotych za zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #4972 Napisano 5 Września 2018 No właśnie, co to za algorytm? Będę strzelał: pięć zegarków w ciągu pięciu lat za maksymalnie 5 stów każdy No bo chyba nie chodzi o maksymalną kwotę 125 złotych za zegarek ,..he..he.. byles blisko! nie, nie za 125 pln...a wiec tak, za zegarek nie place więcej jak piec stow, za auto piec..dziesiat tysięcy, a za chalupe max piec..set tysi..a swobodnie moglbym dac dużo więcej, np. teraz akurat sprzedaje nasza angielska chalupe, wiec w każdej z tych trzech kategorii moglbym zaszaleć,..ale kutwa ze mnie straszna..hi..hi.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #4973 Napisano 5 Września 2018 @clusca propsy za ciekawego newsa, interesujący wydaje mi się ten model czarnozłoty na kompozytowej bransolecie, lekki i pozytyw, wygląda też na to, że poszli po rozum do głowy i poprawli dostępność przycisków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #4974 Napisano 5 Września 2018 No właśnie nie do końca chyba kompozytowa ta bransoleta jest, bo piszą, że "resin link band" i na zdjęciu jakoś tak gumowo wygląda. Chyba to jakiś nowy wynalazek będzie Niemniej jednak będzie to zapewne kolejny krok w ewolucji kostek, które od teraz będą wyposażone również w bluetooth. Jestem ciekaw, jak wygląda ta nowa kostka od drugiej strony, tzn. czy ma zakręcany dekiel, czy jednak po taniości śrubki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #4975 Napisano 5 Września 2018 Aha, że bransoleta inna niż od 5610bc?że te łączniki byłyby też 'resin' a nie metal?no ciekawe ... może być jeszcze lżejsza,jak koperta z tworzywa to raczej śrubki niż screwback 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach