beriam 17832 #9576 Napisano 21 Listopada 2020 27 minut temu, pbozek75 napisał: Więcej ogniw na górze zegara, ja wszystkie bransy tak mam poustawiane Wysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka Tak zakładałem, ale chciałem się upewnić. Czyli jedno ogniwo przełożę z dołu na gore i powinno być dobrze. Dół to strona od wkrętaka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6153 #9577 Napisano 21 Listopada 2020 Tak zróbWysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17832 #9578 Napisano 21 Listopada 2020 12 minut temu, pbozek75 napisał: Tak zrób Wysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka Jeszcze pytanie co miko regulacji. W moim przypadku dołożyć ogniwo i ustawić na min. Czy pozostawić tak jak jest ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6153 #9579 Napisano 21 Listopada 2020 Zostaw, wg mnie jest dobrze.Ja nawet się staram ustawić tak żeby teleskop zapięcia był albo na ostatniej lub przedostatniej pozycji (jak u ciebie), wtedy zapięcie ładnie dolega do bransolety.Wysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #9580 Napisano 21 Listopada 2020 Lepiej mieć regulacje w obie strony, wiec zostaw, jak jest. Zależy też, czy aktualnie masz nadgarstek "napuchnięty", czy nie.BTW, też dziś montowałem bransoletę do kostki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17832 #9581 Napisano 21 Listopada 2020 Dziękuję za pomoc. Tak to jest jak całe życie człowiek pasku żył 😁 Finalnie. Środek względem zegara. Luz między kompozytem a nadgarskiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #9582 Napisano 21 Listopada 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6153 #9583 Napisano 21 Listopada 2020 @beriam jak dla mnie ok, najwygodniejsza bransa jaką miałem przyjemność nosićWysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #9584 Napisano 22 Listopada 2020 Panowie poratujecie namiarem na bransolety do m5610? W pl znalazłem tylko w krainie czasu za 300 PLN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #9585 Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) No to kupuj póki są Kupowałem od nich za 260 PLN zdaje się, ale się skończyły, a po dostawie niestety podwyżka. I taniej będzie ciężko znaleźć. Edytowane 22 Listopada 2020 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #9586 Napisano 22 Listopada 2020 1 godzinę temu, clusca napisał: No to kupuj póki są Kupowałem od nich za 260 PLN zdaje się, ale się skończyły, a po dostawie niestety podwyżka. I taniej będzie ciężko znaleźć. Które elementy w niej są plastykowe? Oraz jak z jakością? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabawny 77 #9587 Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Cześć wszystkim, minęło pół roku a ja dalej w kostkach zakochany. Mam pytanie o negatyw. W podróbce na którą się naciąłem wyświetlacz negatywny jest mega nieczytelny, ale czarny jest dobrze czarny, a same jasne kreski wyglądają niby jak w standardowym DW5600 Pytanie czy w oryginale ta widoczność będzie lepsza niż w takiej podróbce, czy jak chce dobrą widoczność to zostaje tylko pozytyw, bo to co w załączniku to tragedia. Sama bryła bardzo mi się podoba, i chcę odesłać to gówno do okazyjnego sprzedawcy i kupić oryginał, ale nie chcę znowu się wkurzać, że nie widzę która godzina. Edytowane 22 Listopada 2020 przez Zabawny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #9588 Napisano 22 Listopada 2020 41 minut temu, eddi87 napisał: Które elementy w niej są plastykowe? Oraz jak z jakością? Jakość super, te duże ogniwa to kompozyt, mniejsze łączniki, to zdaje się metal, pewności nie mam. Nowe bransolety od modeli GW-B5600 są całe z tworzywa, ale ta starsza jest moim zdaniem znacznie ciekawsza z uwagi na to, że nie jest cała gładka. Jedynie do zapięcia można się przyczepić, bo jest z cienkiej blaszki (mam bransoletę kompozytową do GW-A1100 i zapięcie jest dużo lepsze), Jeśli lubisz bransolety, to śmiało kupuj - nie będziesz zawiedziony. Ja nie przepadałem za bransoletami, a mam już trzy kompozytowe do G-Shocków 29 minut temu, Zabawny napisał: Cześć wszystkim, minęło pół roku a ja dalej w kostkach zakochany. Mam pytanie o negatyw. W podróbce na którą się naciąłem wyświetlacz negatywny jest mega nieczytelny, ale czarny jest dobrze czarny, a same jasne kreski wyglądają niby jak w standardowym DW5600 Pytanie czy w oryginale ta widoczność będzie lepsza niż w takiej podróbce, czy jak chce dobrą widoczność to zostaje tylko pozytyw, bo to co w załączniku to tragedia. Sama bryła bardzo mi się podoba, i chcę odesłać to gówno do okazyjnego sprzedawcy i kupić oryginał, ale nie chcę znowu się wkurzać, że nie widzę która godzina. Niestety G-Shocki w negatywie nie grzeszą czytelnością. Jeśli to parametr, na którym Ci bardzo zależy, a zegarek to musi być kostka, to kup lepiej w pozytywie. Sa wprawdzie G, w których negatyw jest świetny, ale raczej nie w kostkach - chyba, że w tych stalowych z wyświetlaczem STN, ale to już nieco inna cena. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 17832 #9589 Napisano 22 Listopada 2020 Jednak kompozyt robi robotę. Nie potrzebnie tyle czekałem z decyzją o zakupie. @eddi87 Ja mam ten nowszy kompozyt kupiony z rozbiórki GW-5600. Osobiście mi się jakoś bardziej podoba. Większa spójność między bezelem a bransoletą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9590 Napisano 25 Listopada 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9591 Napisano 25 Listopada 2020 Widzę, że wiosna coraz bliżej 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #9592 Napisano 25 Listopada 2020 Dziś dojechała kosteszka z czerwonym podbiciem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #9593 Napisano 25 Listopada 2020 HR zawsze mi się kojarzy z tym : 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #9594 Napisano 25 Listopada 2020 I jest tak samo niewygodny Jakiś sztywny ten pasek, że nawet "zwykłe" 5600 lepiej leży. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #9595 Napisano 25 Listopada 2020 18 minut temu, Sol napisał: I jest tak samo niewygodny Jakiś sztywny ten pasek, że nawet "zwykłe" 5600 lepiej leży. Zależy na jakiej kości leży Na moim nadgarstku lepiej leży niż 5610. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #9596 Napisano 25 Listopada 2020 36 minut temu, Sol napisał: I jest tak samo niewygodny Mnie też się w tych Louboutinach niezbyt wygodnie chodziło 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #9597 Napisano 26 Listopada 2020 6 godzin temu, eddi87 napisał: Zależy na jakiej kości leży Na moim nadgarstku lepiej leży niż 5610. To raczej nie zasługa paska a samej koperty , DW-5600 ma ją nieco większą niż M5610 i rzeczywiście leży nieco lepiej na nadgarstku (raptem nieco ponad 2mm różnicy ale odczuwalne). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9919 #9598 Napisano 26 Listopada 2020 Chciałem przebrać GW-50xx w żółte ubranie. Zamówiłem sobie zestaw do DW-5600P-9 i coś mi w nim nie pasuje. Wolałbym odcień żółtego jak w GW-9430EJ-9, chyba jest bardziej matowy. Zastanawiam się czy można kupić żółte ubranko w takim odcieniu pasujące do GW-50xx? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #9599 Napisano 26 Listopada 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #9600 Napisano 26 Listopada 2020 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach