ptaku2 9 #15301 Napisano 5 Maja Niepotrzebnie tu zaglądałem. Jutro przyjedzie do mnie GW-5000U (mam od paru ładnych lat DW-5600) MIPsa kupię jak wyjdzie jak z żywotnością tego rozwiązania. A poza tym nie wiem może jednak wolę klasyczne LCD bom stary. Za to MIPs może w negatywie to byłoby może ciekawe. Chociaż podobnie jak stalowa wersja G-Shock jakoś mi osobiście tak nie pasuje do klasycznego Casio 0 Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 24122 #15302 Napisano Środa o 03:58 7 godzin temu, ptaku2 napisał(-a): Niepotrzebnie tu zaglądałem. Jutro przyjedzie do mnie GW-5000U Nie no bardzo dobrze, że tu zaglądnąleś. Wszystko poszło jak trzeba w końcu masz prawilnego screwbacka 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4991 #15303 Napisano Środa o 07:44 10 godzin temu, ptaku2 napisał(-a): Niepotrzebnie tu zaglądałem. Jutro przyjedzie do mnie GW-5000U Nie ma za co 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku2 9 #15304 Napisano Piątek o 05:05 Skoro to ja tu ostatnio pisałem.... Czy sprawa synchronizacji czasu to w zasadzie ustawienie BERLIN jako naszej strefy czasowej i próby (u mnie wszystkie nieudane) sychronizacji manualnej gdzieś pod oknem albo automatycznie o 2 w nocy? Lokalizacja - Gdańsk. W zasadzie dla mnie WAVECEPTOR to było to co przekonało mnie do niestety nijakiego z wyglądu GW-5000u bo zdecydowanie bardziej podoba mi się bardziej luksusowy odpowiednik mojego obecnego obecnego GS - czyli DW-5000R. Ale skoro zegarek może być zawsze punktualny a ja używam pikania godzinowego to wziąłem z synchro. Ale nie wiem... To że jest taki mdły z wyglądu przeżyłbym Zależało mi na kostce z zakrecanym deklem i dobrym wyswietlaczem i w plastiku. Ale teraz nie wiem czy jednak nie DW-5000R albo nawet używka jakiegoś starszego z podświetlaniem elektroluminescencyjnym bo to ledowe... Nie mogę na nie patrzeć - żeby to było jednorodne, ale widać że z boku dioda - mój zmysł estetyczny krzyczy jak mam porównanie do mojego starego DW-5600E. Na szczęście rzadko korzystam z tej funkcji. Zegarek na pewno poza tym kozak jak to mówią, ale brakuje mu tego czegoś chyba. Jeszcze pomyślę i spróbuję synchro na zewnątrz. Jak mi nie będzie działało zegarek wraca i albo DW-5000R albo coś z tej półki używanego albo nawet rocznicowego ze starym podświetleniem (widziałem na OLX) - w tym przypadku poproszę od razu o rekomendacje. A może ja już jestem po prostu za stary na te nowinki Ale może dziś uda mi się złapać sygnał... 0 Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoBo 150 #15305 Napisano Piątek o 10:26 GW-B5600 - radio, bluetooth, solar, bransoleta kompozytowa - czego chcieć więcej? A w kwestii dyskusji "śrubki kontra dekiel z gwintem" to pewnie nigdy go nie otworzę, bo niby po co. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 24122 #15306 Napisano Piątek o 21:20 16 godzin temu, ptaku2 napisał(-a): Skoro to ja tu ostatnio pisałem.... Czy sprawa synchronizacji czasu to w zasadzie ustawienie BERLIN jako naszej strefy czasowej i próby (u mnie wszystkie nieudane) sychronizacji manualnej gdzieś pod oknem albo automatycznie o 2 w nocy? Lokalizacja - Gdańsk. W zasadzie dla mnie WAVECEPTOR to było to co przekonało mnie do niestety nijakiego z wyglądu GW-5000u bo zdecydowanie bardziej podoba mi się bardziej luksusowy odpowiednik mojego obecnego obecnego GS - czyli DW-5000R. Ale skoro zegarek może być zawsze punktualny a ja używam pikania godzinowego to wziąłem z synchro. Ale nie wiem... To że jest taki mdły z wyglądu przeżyłbym Zależało mi na kostce z zakrecanym deklem i dobrym wyswietlaczem i w plastiku. Ale teraz nie wiem czy jednak nie DW-5000R albo nawet używka jakiegoś starszego z podświetlaniem elektroluminescencyjnym bo to ledowe... Nie mogę na nie patrzeć - żeby to było jednorodne, ale widać że z boku dioda - mój zmysł estetyczny krzyczy jak mam porównanie do mojego starego DW-5600E. Na szczęście rzadko korzystam z tej funkcji. Zegarek na pewno poza tym kozak jak to mówią, ale brakuje mu tego czegoś chyba. Jeszcze pomyślę i spróbuję synchro na zewnątrz. Jak mi nie będzie działało zegarek wraca i albo DW-5000R albo coś z tej półki używanego albo nawet rocznicowego ze starym podświetleniem (widziałem na OLX) - w tym przypadku poproszę od razu o rekomendacje. A może ja już jestem po prostu za stary na te nowinki Ale może dziś uda mi się złapać sygnał... Wiesz co. Tak kiedyś to podświetlenie było... bardziej estetyczne. Ale i tak wolę diodę. Bateria nie obrywa aż tak. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 278 #15307 Napisano Sobota o 19:14 W dniu 8.05.2026 o 07:05, ptaku2 napisał(-a): Skoro to ja tu ostatnio pisałem.... Czy sprawa synchronizacji czasu to w zasadzie ustawienie BERLIN jako naszej strefy czasowej i próby (u mnie wszystkie nieudane) sychronizacji manualnej gdzieś pod oknem albo automatycznie o 2 w nocy? Lokalizacja - Gdańsk. W zasadzie dla mnie WAVECEPTOR to było to co przekonało mnie do niestety nijakiego z wyglądu GW-5000u bo zdecydowanie bardziej podoba mi się bardziej luksusowy odpowiednik mojego obecnego obecnego GS - czyli DW-5000R. Ale skoro zegarek może być zawsze punktualny a ja używam pikania godzinowego to wziąłem z synchro. Ale nie wiem... To że jest taki mdły z wyglądu przeżyłbym Zależało mi na kostce z zakrecanym deklem i dobrym wyswietlaczem i w plastiku. Ale teraz nie wiem czy jednak nie DW-5000R albo nawet używka jakiegoś starszego z podświetlaniem elektroluminescencyjnym bo to ledowe... Nie mogę na nie patrzeć - żeby to było jednorodne, ale widać że z boku dioda - mój zmysł estetyczny krzyczy jak mam porównanie do mojego starego DW-5600E. Na szczęście rzadko korzystam z tej funkcji. Zegarek na pewno poza tym kozak jak to mówią, ale brakuje mu tego czegoś chyba. Jeszcze pomyślę i spróbuję synchro na zewnątrz. Jak mi nie będzie działało zegarek wraca i albo DW-5000R albo coś z tej półki używanego albo nawet rocznicowego ze starym podświetleniem (widziałem na OLX) - w tym przypadku poproszę od razu o rekomendacje. A może ja już jestem po prostu za stary na te nowinki Ale może dziś uda mi się złapać sygnał... Mam podobne podejscie i zostalem przy DW5035. Jesli wolisz kolor czerwony to szukaj DW5030 Proste moduly i podswietlenie EL, a nie dioda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 20402 #15308 Napisano wczoraj o 12:48 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 10684 #15309 Napisano wczoraj o 14:00 Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 10684 #15310 Napisano 16 godzin temu Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 64094 #15311 Napisano 9 godzin temu 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach