Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Niepotrzebnie tu zaglądałem. Jutro przyjedzie do mnie GW-5000U (mam od paru ładnych lat DW-5600)

MIPsa kupię jak wyjdzie jak z żywotnością tego rozwiązania. A poza tym nie wiem może jednak wolę klasyczne LCD bom stary.
Za to MIPs może w negatywie to byłoby może ciekawe. Chociaż podobnie jak stalowa wersja G-Shock jakoś mi osobiście tak nie pasuje do klasycznego Casio :)

Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, ptaku2 napisał(-a):

Niepotrzebnie tu zaglądałem. Jutro przyjedzie do mnie GW-5000U 

Nie no bardzo dobrze, że tu zaglądnąleś. Wszystko poszło jak trzeba w końcu masz prawilnego screwbacka :D

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, ptaku2 napisał(-a):

Niepotrzebnie tu zaglądałem. Jutro przyjedzie do mnie GW-5000U

Nie ma za co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to ja tu ostatnio pisałem....
Czy sprawa synchronizacji czasu to w zasadzie ustawienie BERLIN jako naszej strefy czasowej i próby (u mnie wszystkie nieudane) sychronizacji manualnej gdzieś pod oknem albo automatycznie o 2 w nocy? 
Lokalizacja - Gdańsk.
W zasadzie dla mnie WAVECEPTOR to było to co przekonało mnie do niestety nijakiego z wyglądu GW-5000u bo zdecydowanie bardziej podoba mi się bardziej luksusowy odpowiednik mojego obecnego obecnego GS - czyli DW-5000R. Ale skoro zegarek może być zawsze punktualny a ja używam pikania godzinowego to wziąłem z synchro. Ale nie wiem... To że jest taki mdły z wyglądu przeżyłbym :) Zależało mi na kostce z zakrecanym deklem i dobrym wyswietlaczem i w plastiku. Ale teraz nie wiem czy jednak nie DW-5000R albo nawet używka jakiegoś starszego z podświetlaniem elektroluminescencyjnym bo to ledowe... Nie mogę na nie patrzeć - żeby to było jednorodne, ale widać że z boku dioda - mój zmysł estetyczny krzyczy jak mam porównanie do mojego starego DW-5600E. Na szczęście rzadko korzystam z tej funkcji.

Zegarek na pewno poza tym kozak jak to mówią, ale brakuje mu tego czegoś chyba. Jeszcze pomyślę i spróbuję synchro na zewnątrz. Jak mi nie będzie działało zegarek wraca i albo DW-5000R albo coś z tej półki używanego albo nawet rocznicowego ze starym podświetleniem (widziałem na OLX) - w tym przypadku poproszę od razu o rekomendacje. A może ja już jestem po prostu za stary na te nowinki :)
Ale może dziś uda mi się złapać sygnał...

Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-B5600 - radio, bluetooth, solar, bransoleta kompozytowa  - czego chcieć więcej?

A w kwestii dyskusji "śrubki kontra dekiel z gwintem" to pewnie nigdy go nie otworzę, bo niby po co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, ptaku2 napisał(-a):

Czy sprawa synchronizacji czasu to w zasadzie ustawienie BERLIN jako naszej strefy czasowej i próby (u mnie wszystkie nieudane) sychronizacji manualnej gdzieś pod oknem albo automatycznie o 2 w nocy? 
Lokalizacja - Gdańsk.
W zasadzie dla mnie WAVECEPTOR to było to co przekonało mnie do niestety nijakiego z wyglądu GW-5000u bo zdecydowanie bardziej podoba mi się bardziej luksusowy odpowiednik mojego obecnego obecnego GS - czyli DW-5000R. Ale skoro zegarek może być zawsze punktualny a ja używam pikania godzinowego to wziąłem z synchro. Ale nie wiem... To że jest taki mdły z wyglądu przeżyłbym :) Zależało mi na kostce z zakrecanym deklem i dobrym wyswietlaczem i w plastiku. Ale teraz nie wiem czy jednak nie DW-5000R albo nawet używka jakiegoś starszego z podświetlaniem elektroluminescencyjnym bo to ledowe... Nie mogę na nie patrzeć - żeby to było jednorodne, ale widać że z boku dioda - mój zmysł estetyczny krzyczy jak mam porównanie do mojego starego DW-5600E. Na szczęście rzadko korzystam z tej funkcji.

Zegarek na pewno poza tym kozak jak to mówią, ale brakuje mu tego czegoś chyba. Jeszcze pomyślę i spróbuję synchro na zewnątrz. Jak mi nie będzie działało zegarek wraca i albo DW-5000R albo coś z tej półki używanego albo nawet rocznicowego ze starym podświetleniem (widziałem na OLX) - w tym przypadku poproszę od razu o rekomendacje. A może ja już jestem po prostu za stary na te nowinki :)

Wiesz co. Tak kiedyś to podświetlenie było... bardziej estetyczne. Ale i tak wolę diodę. Bateria nie obrywa aż tak.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.05.2026 o 07:05, ptaku2 napisał(-a):

Lokalizacja - Gdańsk.

Mam podobne podejscie i zostalem przy DW5035. Jesli wolisz kolor czerwony to szukaj DW5030 :)  Proste moduly i podswietlenie EL, a nie dioda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20260510_144021.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5096172961fa74b9083b5a4bc321a97a.jpg

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0d30c230e9206ca0cc147dd98b40a41d.jpg

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź