Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

To już chyba dla Mutantów  :D

A dla mnie akurat na plus - bo 5610 na drugą dziurkę zapinam i trochę mnie to denerwuje że krótki pasek jest - zamieniłem na pasek od Casio AW-560 i jest trochę lepiej, choć sam pasek nie jest dłuższy jednak lepiej się układa i na trzecia zapinam.

Co do odstających pasków, problem rozwiązuje druga szlufka i założenie paska "na przekładkę":

DSC09124.jpg

DSC09123.jpg

DSC09125.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu a do tego wygląda jak qupa :unsure:

Czy bez sensu? myślę że mniej niż widok "metra"paska wystającego z boku i haczącego o wszystko co w koło ręki, ale wiadomo każdy lubi to co lubi - wygląda jak wygląda, weź pod uwagę że to zdjęcie makro. Ja tak noszę by mi końcówka paska nie haczyła o nic bo mi takie haczenie przeszkadza - z tym że u mnie są to tylko trzy dziurki, podobnie mam w Kingu i GWG, z tego co pamiętam to więcej było tylko w GWF w którym też miałem dwie szlufki ale nie robiłem przekładki tylko normalnie zakładałem w obie bo miejsca było więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a wystarczy mieć barnsoletę i nic nie haczy. :-p

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a wystarczy mieć barnsoletę i nic nie haczy. :-p

Z tym że w przypadku niektórych zegarków pasek jest zbyt fajny żeby go zastępować bransoletą i GW-S5600 właśnie tak jest, podobnie z przypadku GW-M5630D, a z kolei inne g-shocki, Roman, Rysiek, King czy GWG nie mają opcji bransolety co jest bardzo na plus. Poza tym bransoleta do małych kwadratów wygląda dobrze, moim zdaniem, na małych nadgarstkach - na większych jest to już dyskusyjne.

Oczywiście ja nikogo nie próbuje przekonać do mojego rozwiązania - po prostu pokazałem jak można sobie z tym poradzić z "chorągiewką" jeśli to komuś przeszkadza.  :)

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dognij trochę metalowa szlufke tak żeby końcówka paska wchodziła z lekkim oporem,ale takim żeby końcówka paska sama nie wychodziła.

Ja ustawiam tak, że koniec paska wystaje poza szlufke 4mm i jest ok nic nie łapie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że w przypadku niektórych zegarków pasek jest zbyt fajny żeby go zastępować bransoletą i GW-S5600 właśnie tak jest   :)

Dokładnie ! 

Ja bym powiedział więcej, w przypadku GW-S5600 głównie właśnie dla tego paska kupuje się ten zegarek.

Miałem kwadrata na bransolecie i ostatecznie mi nie przypasił, ale wystający pasek też mnie wkurza. Wkurza mnie też to, że zawsze musi być coś nie tak, jak byśmy tego chcieli. Znalezienie zegarka idealnego, było by chyba marzeniem, ale też chyba końcem naszych nieustannych poszukiwań  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tamtego dnia schował się do szuflady, ale dzisiaj jest już na właściwym miejscu, około 12cm od klawiatury, na której to piszę ;)

Edytowane przez PiterM

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszły fanty :) Niestety niekompletne :(

No chyba nie spodziewałeś się, że przyjdą kompletne ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez ostatnio na dwa razy przychodziły :/ mało tego płaciłem za rzeczy których nie było :D jak żyć... :D

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba nie spodziewałeś się, że przyjdą kompletne ? :P

Jednak się spodziewałem bo wstrzymałem wysyłkę miesiąc temu by mogli uzupełnić braki. Niestety zapomnieli zapakować uszczelkę. Za to dali mi dodatkowy bezel którego zamówiłem 1 szt. a dostałem 2. No i niestety jest problem z bezelem do wersji GW-6900HR. Bezel do tego modelu ma taki sam numer jak do wersji GW-6900RD i pomimo poprawnego opisu w systemie z którego korzysta Zibi jako czarny od wersji HR dostałem czerwony od wersji RD. Jak żyć?

Także jak ktoś jest zainteresowany to mogę oddać po kosztach 1 bezel od DW-5030-1 i 1 bezel od GW-6900RD. Jak nikt się nie zgłosi to w poniedziałek odsyłam do Zibi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek ale Cię wzięło na tego kwadrata   ^_^

A co tam na stanie magazynowym się teraz kurzy?

Może pomogę  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek ale Cię wzięło na tego kwadrata   ^_^

A co tam na stanie magazynowym się teraz kurzy?

Może pomogę  :)

Jeśli chodzi o g-shock'i to biorę przykład z kolegi Elixir'a tak że żadnej pomocy nie potrzebuję, nakupiłem skarpet, kaloryferów kilka też mam wiec będę kitrał... Tak że chyba zostaje Ci e-global w kwestii tego GWG... ;)  :D 

drinks.gif

DSC09145.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też dzisiaj kwadrat-ovo było :D

890af3daee4bced26bfa1f9f3231868e.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coming soon...

DW-5030D -> custom EG :)

Foto z Googli po małej modyfikacji. ;)

Piękny jest. Szkoda, że nie mam cierpliwości ...

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi