Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

,..a no wlasnie, skoro przerobiles wiekszosc, to sam doskonale wiesz,ze pojecie takie pojecie jak tzw,wyzsza polka jest dosyć iluzoryczne, bo i te najdroższe zegarki (a to dotyczy także wielu innych towarów) nie sa wieczne i rzadko kiedy wytrzymują dluga probe czasu, krotko mowiac i one się psuja lub zwyczajnie zuzywaja, czego przykładem jest tu wiele watkow na temat zepsutych Gshockow, Wiec ja swiadomy tego zjawiska, (o czym już tu kiedyś pisałem) celowo omijam tzw. najwyzsza polke, bo nie lubie wydawac pieniędzy, na cos , co z czasem i tak pojdzie w kibel., wole mieć troche tansze, może mniej bajeranckie, ale tez doskonale liczace uplywajacy czas zegarki, a przerobiłem ich w swoim dluuugim zyciu skromnie licząc kilkadziesiąt,nie tylko casio, bo zaczynając od mechanicznych prostych (a wszystkich już nawet nie pamiętam)poljotow, wostokow itp. poprzez nurki orienta, citki i timexy, i każdy z nich kiedyś w końcu konczyl swój zywot . Za to lubie ich mieć zawsze co najmniej kilkanaście,..tak jak tu poniżej na zalaczonym zdjęciu mojej szafy w sypialni.. moje dewiza brzmi..zegarek musi być stosunkowo tani,zeby potem nie było zal kupic nowy, a stary wywalić do kubla.. :D13217041_20181014_122919.jpg

A ja szukam zegarka wtedy, gdy mi się zepsuje użytkowany na amen.

Nie muszę mieć czegoś lepszego, gdy zegarek po prostu działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to jest bardzo sluszna, zdroworozsadkowa koncepcja,rzec by można taka dla normalnych ludzi,ale ilu z nas tutaj jest .normalnych? Podejrzewam,ze gdybym był kobieta, mialbym więcej biżuterii niż moja zona...ha..ha   :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Negatyw ale pojawia sie pytanie. Czy jednym z podstawowych powodow wiekszosci z nas bycia na forum zegarkowym nie jest wlasnie wymiana doswiadczen na twmat roznych zegarkow i radzenia sie innych, ktorzy roqniez maja jakas kolekcje i moga porównywać jeden model do drugiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up:

Ja tego nie neguję. Doświadczenie skądś się bierze.

BTW, mam sporą kolekcję płyt Type O Negative. Ponoć jedną z większych w Polsce. Kupuję na całym świecie. Też jestem świrem.

Te same tytuły w wielu wielu wydaniach :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, gdzie kupić w dobrej cenie GW-M5610-1ER ?

GW-M5610-1ER.jpg

I czy jak się gdzieś znajdzie pasek od DW-5600HR-1ER to będzie pasować? Gdzie szukać takich pasków?

DW-5600HR-1ER.jpg

PS. chodzi mi może o wskazanie zaufanego - dobrego sklepu, może być zagraniczny, jeżeli cena będzie odpowiednio lepsza niż PL dystrybucja.

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spóźniłeś się na naprawdę dobrą cenę GW-M5610. Był na hiszpańskim Amazonie za nieco ponad 70 euro. Teraz jest za 92 euro, co w sumie też nie jest złą ofertą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spóźniłeś się na naprawdę dobrą cenę GW-M5610. Był na hiszpańskim Amazonie za nieco ponad 70 euro. Teraz jest za 92 euro, co w sumie też nie jest złą ofertą.

Owszem, był - dwa wyjąłem, ale poszły na pniu. Nawet recenzji nie zdążyłem nakręcić, bo poszły oba w przeciągu półtorej doby. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Puk, puk, kto tam? Ku-ku-kurier dotarł (...)" :D

5000.jpg

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, był - dwa wyjąłem, ale poszły na pniu. Nawet recenzji nie zdążyłem nakręcić, bo poszły oba w przeciągu półtorej doby. :)

Te wszelakie synchronizacje przy takim zegarku zakupionym w UE śmigają w PL czy trzeba uważać na rejon zakupu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o nierozpowszechnianie moich pepperowych ofert, All rights reserved. Żartuje oczywiście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wszelakie synchronizacje przy takim zegarku zakupionym w UE śmigają w PL czy trzeba uważać na rejon zakupu??

GW-M5610 ma Multiband 6, czyli synchronizuje się z każdym możliwym nadajnikiem, więc gdzie go kupisz nie ma najmniejszego znaczenia. Starsze zegarki z Wave Ceptor, ale bez Multiband były projektowane tylko na jeden nadajnik, ale teraz już takie zegarki nie są produkowane, więc nie ma się czego obawiać. Reasumując: jeśli w opisie masz Multiband 5 lub Multiband 6, to na pewno będzie działał w Europie, a więc i w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-M5610 ma Multiband 6, czyli synchronizuje się z każdym możliwym nadajnikiem, więc gdzie go kupisz nie ma najmniejszego znaczenia. Starsze zegarki z Wave Ceptor, ale bez Multiband były projektowane tylko na jeden nadajnik, ale teraz już takie zegarki nie są produkowane, więc nie ma się czego obawiać. Reasumując: jeśli w opisie masz Multiband 5 lub Multiband 6, to na pewno będzie działał w Europie, a więc i w Polsce.

Dzięki za info - w tym temacie jestem zielony.

Ktoś coś może jeszcze dodać w temacie czy do GW-M5610-1ER pasuje pasek od DW-5600HR-1ER ? Jest w ogóle możliwość gdzieś zakupienia takiego paska w normalych pieniądzach? a może są jakieś zamienniki tego dual-tone?  Podoba mi się połączenie czarnego z czerwonym - mam tylko wątpliwość czy ta ramka GW-M5610-1ER to nie leci zbytnio w pomarańcz i czy takie zestawienie z tym paskiem będzie miało sens..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o nierozpowszechnianie moich pepperowych ofert, All rights reserved. Żartuje oczywiście ;)

Peppera nie wszyscy czytają, a forum zegarkiclub chyba wszyscy. Następnym razem wrzuć okazję tutaj, może ktoś podlinkuje na peppera ;)

Idąc za ciosem utworzyłem nowy wątek, w którym będziemy mieli szanse na dzielenie się z innymi użytkownikami forum ciekawymi ofertami zegarkowymi Casio. Mam nadzieję, że się przyjmie na forum :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/167783-okazje-zegarkowe-casio/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak? Podoba się? ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pikny jest. Kupowałeś z global.rakuten? Jeśli tak, to ile zajęła podróż z Japonii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak? Podoba się? ;)

Póki co miłość  :wub: ;)

Pikny jest. Kupowałeś z global.rakuten? Jeśli tak, to ile zajęła podróż z Japonii?

Kupowałem z rynku wtórnego, znaleziony na zatoce :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co miłość  :wub:  ;)

Wymień bezel wrzuć na bransoletę załóż na łapę i nie ściągaj ;):D Gratuluję trafienia :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymień bezel wrzuć na bransoletę załóż na łapę i nie ściągaj ;):D Gratuluję trafienia :)

Taki jest plan ;) Dzięki.

Szukam bransolety jakby co ;)

Edytowane przez lemonln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, gdzie kupić w dobrej cenie GW-M5610-1ER ?

GW-M5610-1ER.jpg

I czy jak się gdzieś znajdzie pasek od DW-5HR-1ER to będzie pasować? Gdzie szukać takich pasków?

https://www.casio-europe.com/resource/images/watch/zoom/DW-5600HR-1Eg

PS. chodzi mi może o wskazanie zaufanego - dobrego sklepu, może być zagraniczny, jeżeli cena będzie odpowiednio lepsza niż PL dystrybucja.

Dzięki

Najtaniej to chyba będzie na watchshop.com 383 zł z kodem rabatowym.

Pasek znajdziesz na allegro lub w zibi

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej to chyba będzie na watchshop.com 383 zł z kodem rabatowym.

Pasek znajdziesz na allegro lub w zibi

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymień bezel wrzuć na bransoletę

mowa o 5000? bezel na jaki? czy bransoleta jest lepsza to nie jestem pewien...

ja po kombinacjach z bezelem i bransoletą 5000kę przywróciłem do pierwotnej konfiguracji i tak jest najlepiej,

natomiast 5610ka nieźle funkcjonuje z podmienionym czarnym błyszczącym bezelem i na bransolecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowa o 5000? bezel na jaki? czy bransoleta jest lepsza to nie jestem pewien...

Kazdy ma swoje zdanie. Ja np jestem pewien, ze bransoleta + 5000  jest lepszym rozwiazaniem niz na pasku...

ja po kombinacjach z bezelem i bransoletą 5000kę przywróciłem do pierwotnej konfiguracji i tak jest najlepiej,

Najlepiej jest na bransolecie. Patrz wyzej.   :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepsze czy gorsze, to zależy jak dla kogo..bo dla mnie oryginal zawsze obroni się przed kazda modyfikacja, choćby wizualnie nie wiem jak atrakcyjna. Jak mawia staropolskie przysłowie, organista lubi ogorki, a ksiądz jego corki, amen. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi