Burns 4486 #6226 Napisano 20 Stycznia 2019 Porównujesz, a nie wiesz? Ja nie a Ty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #6227 Napisano 20 Stycznia 2019 Przecież napisałem. I wszystkie twoje pytania by nie zaistniały, gdybyś choć raz uważnie przeczytał to, co napisałem. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #6228 Napisano 20 Stycznia 2019 ,.a swoja droga to zabawne,ze szkiełko mineralne i metal stosowane u jednych jest czyms zwykłym bez dorabianej geby iluzyrocznego prestiżu,czy extremalnej jakości..czyli to norma dla większości,chociaz efekt wizualny blysku (dla wielu) jest duzy, przyjemna sprawa to fakt,ale niestety do czasu,bo prędzej lub później,kazdy metalowiec lapie mniej lub bardziej paskudne rysy czy to będzie citek, seiko czy casio,..a wiec co jest tu decydujące? dla mnie wygląd, funkcje i cena, zwłaszcza ta ostatnia jest decydujaca dla wyborow zakupowych, zresztą jak dotad u mnie żaden zegar nie wytrzymywał dluzej jak piec gora osiem lat,jako przykład,jedyna moja metalowa zakretka to dosyć tani 'eco citek' dobiega już do osmiu lat, noszony po kilka godzin trzy cztery razy do roku,ale i tak dekiel jest caly w rysach,a na krawędzi owalu caly wytarty na mat..a wiec czy jest sens placic za podobny model x4 czy x5 więcej? dla mnie nie ma absolutnie, a co do prestiżu ma go jedynie zloto lub srebro ale nie w wersji jedynie galwanicznej, wiec to tyle w temacie wyzszosci jednych czy drugich, bo i jedne i drugie czas odmierzają dokładnie tak samo, poki co w obowiazujacym wszystkie G reżimie -/+ 15 sek/m. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #6229 Napisano 20 Stycznia 2019 Przecież napisałem. I wszystkie twoje pytania by nie zaistniały, gdybyś choć raz uważnie przeczytał to, co napisałem.Sorry, ale naprawdę nigdzie nie widzę żebyś gdzieś napisał konkretnie rok pierwszej plastikowej koperty w G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #6230 Napisano 20 Stycznia 2019 Sorry, ale naprawdę nigdzie nie widzę żebyś gdzieś napisał konkretnie rok pierwszej plastikowej koperty w G Chyba pierwszą polimerową kopertę miał DW-6000 który wyszedł na rynek w 1990 roku - oczywiście mogę się mylić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #6231 Napisano 20 Stycznia 2019 Tak dla przypomnienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #6232 Napisano 20 Stycznia 2019 A czy w screwbackach jest stosowany jakiś specjalny system łączenia z głośniczkiem na deklu, bo w metalowych Oceanusach i Lineage'ach dekle są przyśrubowane (a śrubki mają oddzielne uszczelki)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #6233 Napisano 20 Stycznia 2019 Pokaż o czym piszesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #6234 Napisano 20 Stycznia 2019 Jaki system?Jak nie ma sprężynki to jest odgięta blaszka wychodzącą z modułu i stykająca z deklem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #6235 Napisano 20 Stycznia 2019 Chodzi mi oto, że Casio produkuje mnóstwo klasycznych kwarców z zakręcanym deklem, tylko w zegarkach elektronicznych wygląda to na jakieś wyzwanie technologiczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #6236 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Ciekawe kiedy Casio wypuści GW-B5000 - pełnoprawnego następcę GW-5000 - takie GWM-B5000 z gumowanym bezelem i paskiem, z zakręcaną dupką i wyświetlaczem STN. Póki co stalowa kostka jest nie do pobicia Edytowane 20 Stycznia 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #6237 Napisano 20 Stycznia 2019 Gdyby tak jeszcze pomyśleli o programowalnym przedziale czasowym dla autopodświetlania... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6238 Napisano 20 Stycznia 2019 Gdyby tak jeszcze pomyśleli o programowalnym przedziale czasowym dla autopodświetlania...To by była użyteczna funkcja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #6239 Napisano 21 Stycznia 2019 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6240 Napisano 21 Stycznia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6241 Napisano 21 Stycznia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #6242 Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Jednak tylko do kościoła, łapie rysy lepiej niż szlufka od Romka od samego patrzenia, miałem, rozmiar nie podpasował i poszedł... Edytowane 21 Stycznia 2019 przez artsky 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #6243 Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Ja do pełnego stalowca też nie mogę się przekonać Edytowane 21 Stycznia 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6244 Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Jednak tylko do kościoła, łapie rysy lepiej niż szlufka od Romka od samego patrzenia, miałem, rozmiar nie podpasował i poszedł...Lapie, no i co z tego? To jest EDC a nie cos co bede nosil w lektyce albo trzymal w relikwiarzu. Jest uzywany i nie oszczedzany. W razie czego ma m na zmiane dwie pary kompletnych gaci. Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #6245 Napisano 21 Stycznia 2019 Ja do pełnego stalowca też nie mogę się przekonać Ja już się boję, że czerwony dystans mi się utleni i zutylizuje... No i bezel zacznie klekotać jak na rodeo.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #6246 Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Spoko, gacie dadzą radę. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane 21 Stycznia 2019 przez artsky 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6247 Napisano 21 Stycznia 2019 Ja już się boję, że czerwony dystans mi się utleni i zutylizuje...No i bezel zacznie klekotać jak na rodeo.... ;)A jeszcze moze porysowac bezel od srodka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #6248 Napisano 21 Stycznia 2019 A jeszcze moze porysowac bezel od srodka. No to nie wiem. Sprzedać? Ale kto to kupi jak BT ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #6249 Napisano 21 Stycznia 2019 No to nie wiem. Sprzedać? Ale kto to kupi jak BT maI brak wskaznika naladowania baterii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6250 Napisano 22 Stycznia 2019 Pewnie ktoś, kto potrzebuje tylko do kościoła i do tego nie zwraca uwagi na ryski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach