p.r.p. 13123 #11451 Napisano 5 Października 2021 Dokładnie tak jak Marcin napisał, na V1 do dekla praktycznie nie dotyka, gdyż same ogniwa są ciaśniej spasowane. W V2 są dużo większe luzy między nimi, i zegarek bardziej płasko może leżeć. Co zresztą widać trochę na zdjęciach - na V1 zegarek jest jak gdyby wyżej, bardziej sterczy, przez co sama głębia ostrości nie łapie wyraźnie bransy. Na V2 leży bardziej płasko, więc i głębia ostrości lepiej się rozkłada. Mam nadzieję, że w miarę jasno wyjaśniłem. Porównanie, dokładniejsze, zrobię jutro, gdyż dziś tkwię do późna w pracy i nie dam rady. Poczucie lepszej jakości, wyważenia jest oczywiście po stronie V1. Choć V2 też całkiem spoko się komponuje. Tu jednak czuć "taniość". Ale bez przesady. Po prostu nie ma elementów stalowych, a sam plastyk jest mocny i twardy. Jest za to lżej i myślę, że idealnie będzie grać z jakąś 5610 itp. Całość na rower jeszcze lepsza. Praktycznie zegara nie będzie czuć na ręku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #11452 Napisano 5 Października 2021 (edytowane) DW-56xx na bransolecie V1 bez problemu odkładam tak, że ma mnóstwo miejsce do dekla, natomiast GMW-B5000 można również położyć tak, że nie będzie dotykała - trzeba jednak odkładając zwrócić uwagę na to, żeby ogniwa bransolety się w odpowiedni sposób ułożyły (nie wszystkie na płasko, lecz w harmonijkę). Co do atrakcyjności V1 vs V2, to zawsze byłem zdania, że pierwsza wersja jest "naj". Jednak po zdjęciach Patryka śmiem twierdzić, że wizualnie zdecydowanie do GW-5000 pasuje V2 Mając dwie V1 chyba sobie jeszcze sprawię V2 do kompletu. Tym bardziej, że dwie kostki są na bransach, a GW-5k cały czas na pasku. Edytowane 5 Października 2021 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11453 Napisano 5 Października 2021 DW-56xx na bransolecie V1 bez problemu odkładam tak, że ma mnóstwo miejsce do dekla, natomiast GMW-B5000 można również położyć tak, że nie będzie dotykała - trzeba jednak odkładając zwrócić uwagę na to, żeby ogniwa bransolety się w odpowiedni sposób ułożyły (nie wszystkie na płasko, lecz w harmonijkę). Co do atrakcyjności V1 vs V2, to zawsze byłem zdania, że pierwsza wersja jest "naj". Jednak po zdjęciach Patryka śmiem twierdzić, że wizualnie zdecydowanie do GW-5000 pasuje Mając dwie V1 chyba sobie jeszcze sprawię V2 do kompletu. Tym bardziej, że dwie kostki są na bransach, a GW-5k cały czas na pasku.No to Maciek, musowo wrzucić GW-5000 na bransę. Na pasku, choć ultra wygodnym, nie uchodzi trzymać tego zegara. 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #11454 Napisano 5 Października 2021 (edytowane) A q1000 nie ma stali w ogniwach a tandeciarska nie jest i raczej bije na głowę v1. Edytowane 5 Października 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #11455 Napisano 5 Października 2021 (edytowane) Edytowałem wcześniejszego posta, bo uciekła mi najważniejsza informacja. Oczywiście chodziło mi o to, że GW-5k lepiej się komponuje z bransą V2 moim zdaniem Co do bransolet od innych G, to - nie licząc zapięcia, które w Gulfie jest genialne - najsolidniejszą bransoletę mam do GW-A1100. Naprawdę czuć bardzo wysoką jakość wykonania i solidność. Przypuszczam, że podobna bransa jest do GPW-1000. Te wszystkie metalowo-plastikowe bransolety do MTG mogą się schować Edytowane 5 Października 2021 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #11456 Napisano 5 Października 2021 A co do kajdana to jest do wzięcia. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11457 Napisano 6 Października 2021 C.d. zdjęć, o które zostałem poproszony.Stara V1Nowsza V2 Porównanie ogniw V2 jest tak ciut, ciut szersza. I poglądowe v2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #11458 Napisano 6 Października 2021 (edytowane) Godzinę temu, p.r.p. napisał(-a): C.d. zdjęć, o które zostałem poproszony. Stara V1 Nowsza V2 Porównanie ogniw V2 jest tak ciut, ciut szersza. I poglądowe v2 a jakby tak przemieszać ogniwa co jedno od v1 potem v2 to ogólnie miąłbyś dwie prawie takie same bransolety !! Edytowane 6 Października 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #11459 Napisano 6 Października 2021 Jak co to... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14513 #11460 Napisano 6 Października 2021 3 minuty temu, eddi87 napisał(-a): Jak co to... Zepsuł się 🤭🤭🤭🤭🤭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11461 Napisano 6 Października 2021 a jakby tak przemieszać ogniwa co jedno od v1 potem v2 to ogólnie miąłbyś dwie prawie takie same bransolety !! Ogólnie to miałem taki pomysł wczoraj. 🤣 Ale żeby im same środkowe zamienić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #11462 Napisano 6 Października 2021 Godzinę temu, p.r.p. napisał(-a): Ogólnie to miałem taki pomysł wczoraj. 🤣 Ale żeby im same środkowe zamienić. zrób parę kombinacji zawsze to coś się dziej a nie te same fabryczne bransolety 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11463 Napisano 6 Października 2021 zrób parę kombinacji zawsze to coś się dziej a nie te same fabryczne bransolety Pokombinuję.. A póki co, cała trójca wygląda teraz bardziej spójnie jeśli chodzi o bransy. Tak czy inaczej, za bardzo jestem przyzwyczajony do V1, więc V2 wyląduje póki co w szufladzie. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #11464 Napisano 6 Października 2021 Teraz, p.r.p. napisał(-a): Pokombinuję.. A póki co, cała trójca wygląda teraz bardziej spójnie jeśli chodzi o bransy. fajne 👌🍻 Teraz, p.r.p. napisał(-a): Pokombinuję.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #11465 Napisano 6 Października 2021 4 godziny temu, p.r.p. napisał(-a): C.d. zdjęć, o które zostałem poproszony. Dziękuje, dzieki tym fotom dostałem więcej odpowiedzi, niż zakładałem wcześniej 2 godziny temu, revolta4 napisał(-a): Zepsuł się 🤭🤭🤭🤭🤭 Musiała mu się chyba woda dostać do środka No.. model nie pierwszej nowości i pewnie uszczelka miała wade 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #11466 Napisano 6 Października 2021 2 godziny temu, eddi87 napisał(-a): Jak co to... baterie mu wyciągnij i włóż - jak mu się nie poprawiło do tej pory - jak tryb serwisowy wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #11467 Napisano 6 Października 2021 Grzechu sobie jaja robi, włączył tryb serwisowy właśnie na ww zdjęciu. 🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #11468 Napisano 6 Października 2021 A mnie się wydaje, że to zachęta do korumpowania 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11469 Napisano 6 Października 2021 3 godziny temu, clusca napisał(-a): A mnie się wydaje, że to zachęta do korumpowania Za 888.88 3 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #11470 Napisano 6 Października 2021 Też mi się tak wydawało, bo to solar i uszczelki są rzadziej naruszane. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #11471 Napisano 6 Października 2021 2 minuty temu, lucyfer napisał(-a): Też mi się tak wydawało, bo to solar i uszczelki są rzadziej naruszane. WTF 🤭 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11571 #11472 Napisano 6 Października 2021 Najlepiej 5 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #11473 Napisano 7 Października 2021 WTF Co Cię tak zdziwiło...? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sn@p 910 #11474 Napisano 7 Października 2021 Proszę podpowiedzcie co to za model G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #11475 Napisano 7 Października 2021 Godzinę temu, Sn@p napisał(-a): Proszę podpowiedzcie co to za model G GX-56BB-1ER 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach