Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał75

:D Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można jeszcze dodać, że na tarczach warszawskich nigdy nie pojawiał się napis świadczący o karaju pochodzenia zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Dziękuję Panowie.  Czyli z tego co zrozumiałem to jest gładka tarcza z nadrukiem w jednym kolorze. Wszelkie wypukłości  indeksów, giloszowania, wklęsłe miejsca dla sub sekundy dyskwalifikują określenie "warszawska".OK. Tyle złapałem, a jak to ma się do tarczy z mojej Pobiedy: http://naforum.zapodaj.net/e8958855db72.jpg.html. Indeksy są złote, nazwa i znaczniki sekund czarne. Czy to też jest warszawska?

Oryginał :)

Tak jak napisał Enkil.

Tu masz opis jak powinna wyglądać tarcza (kolor tarczy, indeksów i skali sekundowej): https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/196002#5311251020605535730

A tu (stronę dalej): dokładnie Twoją tarczę i zapis o innych wskazówkach: https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/196002#5311251072353928210

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie! Odnośnie  tych warszawskich tarcz. Czy kiedyś takie tarcze ktoś produkował fabrycznie? Chodzi mi o taki wygląd, malowane indeksy. Nie wiem kto to wymyślił ale jak dla mnie to słabo to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy czy na naszym forum jest zarejestrowany Pan , który prowadzi stronę werk24.pl? Pod jakim nickiem go mozna znaleśc? o ile oczywiście jest. Pisze do nich maile, ale pozostaja bez odpowiedzi, może jakby był tu to szybciej mi odpisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy czy na naszym forum jest zarejestrowany Pan , który prowadzi stronę werk24.pl? Pod jakim nickiem go mozna znaleśc? o ile oczywiście jest. Pisze do nich maile, ale pozostaja bez odpowiedzi, może jakby był tu to szybciej mi odpisze.

Był kiedyś ale zamknął konto - może rzadko tam zagląda napisz przez allegro do użytkownika  mucektucek  to ta sama osoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był kiedyś ale zamknął konto - może rzadko tam zagląda napisz przez allegro do użytkownika  mucektucek  to ta sama osoba

Byłem i tam, też nie odpowiada, a to nie jest kwestia paru dni od zadanego pytania a juz prawie miesiąc, na tel też nie reaguje. Może jest zawalony robota. KIedys cos tam sprzedawał , a teraz cisza. No nic, uzbrajam się w cierpliwość i czekam, może sie kiedys odezwie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wiem - kiedyś nie było problemu nie znam obecnej sytuacji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich.

Jeśli piszę w złym miejscu, to przeprszam i proszę o usunięcie posta.

Od krótkiego czasu (około roku) doceniłem wartość mechanicznego zegarka. Posiadam dwa dość nowe automaty z baardzo niskiej półki.

W każdym razie naszła mnie ochota na coś radzieckiego. Niekoniecznie zegarek na codzień.

Stąd pytanie:

Ile taki zegarek może być warty:

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-29-jewels-i6057057631.html

Przedstawia on jakąś wartość kolekcjonerską ?

Warto kupić, czy może poszukać coś lepiej zachowanego ?

Albo.. poczekać, zanim bardziej rozpoznam temat radzieckich zegarków ?

Podoba mi się głównie wizualnie, chociaż jego stan jest chyba przeciętny.

Oprócz tego, podobają mi się te dwa nieco bardziej pospolite zegarki:

http://allegro.pl/pobieda-pobeda-rosyjska-klasyczna-15-kam-i6046596815.html

http://allegro.pl/zaria-duza-meska-bardzo-czytelna-17j-zsrr-i6046542974.html

Bardziej skłaniam się ku pobiedy, ale cena również wyższa.

Doradzicie mi, czym kierować się podczas takich zakupów?

Edytowane przez laczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich.

Od krótkiego czasu (około roku) doceniłem wartość mechanicznego zegarka. Posiadam dwa dość nowe automaty z baardzo niskiej półki.

W każdym razie naszła mnie ochota na coś radzieckiego. Niekoniecznie zegarek na codzień.

Stąd pytanie:

Ile taki zegarek może być warty:

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-29-jewels-i6057057631.html

Przedstawia on jakąś wartość kolekcjonerską ?

Po pierwsze:

Wartość kolekcjonerska tego konkretnego egzemplarza jest zerowa ze względu na współczesną tarczę.

A po drugie:

Nie zadawaj pytań "ile jest wart?"ponieważ wycena zegarów jest zabroniona regulaminem który przeczytałeś i zaakceptowałeś przy rejestracji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wartość kolekcjonerska tego konkretnego egzemplarza jest zerowa ze względu na współczesną tarczę.

O taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie mam, takie bardzo nie na temat: czy któryś z szanownych Panów wie kiedy będzie wreszcie ciepło? ;) ( szanowna koleżankę Marlenę również proszę o odp jeśli wie ;*)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

W lipcu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty się tam ciesz, bo ciepło masz ;) ja mieszkam niedaleko polskiego bieguna zimna, ostatnio same minusy :D a kiedy ciepło będzie? Odpowiemy Ci 1 kwietnia :D

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam, że w tym roku wiosny jako takiej nie będzie.

Kwiecień będzie zimny, paskudny i deszczowy, a potem, gdzieś w maju zrobi się nagle, z dnia na dzień 28 stopni i potem już będą tylko same upały, aż do września...

:unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obstawiam, że w tym roku wiosny jako takiej nie będzie.

Kwiecień będzie zimny, paskudny i deszczowy, a potem, gdzieś w maju zrobi się nagle, z dnia na dzień 28 stopni i potem już będą tylko same upały, aż do września...

:unsure:

:D

Czyżbyś był z zawodu Bacą??? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbyś był z zawodu Bacą??? :)

Z zawodu nie, z genów i owszem - w 50%  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na święta jadę do teściów, pod ukraińską granicę. Zamierzam popytać rodzinę o te pochowane w szufladach, niepotrzebne radzieckie zegarki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, kupię wskazówki do takiej Rakiety

A na allegro właśnie biją się o identyczną, moje pytanie: czy ta koperta jest oryginalna? Wskazówki chyba są ok, hmm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi