Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ładna to dobra (normalna ) cena a ludzie się po prostu nie znają a piszą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Bo to trzeba tutaj siedzieć a nie na fejsbukach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczęście na fejsbuku mnie nie ma

A tu nie ma slavy medycznej

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwnie zabrzmi, ale do wydawania takich kwot trzeba dojrzeć, tak samo jak w filatelistyce czy numizmatyce.

Fakt, zabrzmiało dziwnie.

Bo przecież na zegarki wydają więcej, ale lekkomyślnie.

Chyba, że chodziło Ci o zakup zegarka, którego wartość opiera się na jego unikalności, jak to opisał ostatnio Paweł, przy dyskusji o sowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu też chodzi o częste myślenie - za tyle to można Omegę vintage kupić - i kiedyś chyba Kchrapek to podsumował, że co z tego, On nie zbiera zegarków Omega tylko radzieckie zegarki.

Uważam tak jak Krokodyl - do tego trzeba dojrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej grupie fb jest 3500 członków :P Ilu z nich tak naprawdę wie coś konkretnego o radzieckich zegarkach?

Edit: Coś czuję, że nagle wzrosną ceny popularesów, jak ludzie zobaczą po ile sprzedają się 'ruskie sławy'

Edytowane przez Mawis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mike S masz 100% racji. To że zegarek jest ruski nie znaczy że tani , również że od razu gorszy. Ceny ustala rynek i jak widać ładna medyczna kosztuje około 1000 zł już od dawna. Ci którym to nie odpowiada niech nie kupują i tyle albo kupują pospolite zegarki po 100 zeta. To jak z każdym kolekcjonerstwem, tak naprawdę cena na unikaty jest taka ile ktoś zechce dać. Jak ktoś tego nie rozumie to niech zbiera w Biedronce naklejki na słodziaki ;)

Edit. A lodówkę wystawił kolega z forum :)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej grupie fb jest 3500 członków Ilu z nich tak naprawdę wie coś konkretnego o radzieckich zegarkach?

Edit: Coś czuję, że nagle wzrosną ceny popularesów, jak ludzie zobaczą po ile sprzedają się 'ruskie sławy'

Ceny mogą podnosić, kwestia tego czy znajdą nabywców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł czas na moje żale :(.

(..)

Załamka :(

Pocieszę Cię.

To piszą Ci, którzy chcą zegarek tanio kupić i potem go drogo sprzedać.

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wczoraj miałem gównoburzę z jakąś niewiastą. Jak dałęm fotkę tego Gajowego NOSa. Pierwsze pytanie (i jedyne), ani cześć ani.. tego dalej. "Ile kosztował" Kiedy napisałem, że każdy zegarek jest tyle wart ile ktoś za niego da, to zostałem dosyć mocno skrytykowany za "infantylność" Banalność i jeszcze kilka innych słów, których na szczęście nie rozumiem . Kasa, kasa. 

Pewnie, że to istotne, ale czy najważniejsze? Obrzydliwy bywa ten FB. Bo ja wieczór miałem zepsuty.

I potem te ataki, "moje musi być na górze..." bleeeee....... 

Edytowane przez marcur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Koledzy, tylko jedno pytanie. Nie dziwi Was, że sprzedaje Kolega z forum, ale nie tu?

Wybiera FB, gdzie większość się nie zna, to co perły rzuca między wieprze, kaganek oświaty niesie?

Nie, tam łatwiej sprzeda.

A potem jak ja tam napisałem, że ja bym tyle nie dał, to znaczy że się nie znam.

Racja, ale wiem tyle, musisz kupić ten zegarek ze świadomością, że nie będziesz go nosił, bo rarytas i szkoda.

Trzeba ludzi przestrzec, aby to przemyśleli dobrze. Jako lokata ok, jako element kolekcji ok, ale fajnie jak kupujący będzie miał tego świadomość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wczoraj miałem gównoburzę z jakąś niewiastą. Jak dałęm fotkę tego Gajowego NOSa. Pierwsze pytanie (i jedyne), ani cześć ani.. tego dalej. "Ile kosztował" Kiedy napisałem, że każdy zegarek jest tyle wart ile ktoś za niego da, to zostałem dosyć mocno skrytykowany za "infantylność" Banalność i jeszcze kilka innych słów, których na szczęście nie rozumiem . Kasa, kasa. 

Pewnie, że to istotne, ale czy najważniejsze? Obrzydliwy bywa ten FB. Bo ja wieczór miałem zepsuty.

I potem te ataki, "moje musi być na górze..." bleeeee....... 

Te bezpośrednie pytania "ile dałeś" to osobny temat. Jaki trzeba mieć tupet żeby pytać kogoś ile swoich pieniędzy przeznaczył na swój zegarek  <_<

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Koledzy, tylko jedno pytanie. Nie dziwi Was, że sprzedaje Kolega z forum, ale nie tu?

Wybiera FB, gdzie większość się nie zna, to co perły rzuca między wieprze, kaganek oświaty niesie?

Nie, tam łatwiej sprzeda.

A potem jak ja tam napisałem, że ja bym tyle nie dał, to znaczy że się nie znam.

Racja, ale wiem tyle, musisz kupić ten zegarek ze świadomością, że nie będziesz go nosił, bo rarytas i szkoda.

Trzeba ludzi przestrzec, aby to przemyśleli dobrze. Jako lokata ok, jako element kolekcji ok, ale fajnie jak kupujący będzie miał tego świadomość.

Chyba każdy wie po co kupuje. Czy do noszenia czy do kolekcji. To nie są dzieci które trzeba uświadamiać jak maja wydać pieniądze. Mam nieodparte wrażenie że te wszystkie posty zdziwienia nad wysoką cena piszą ci co chcieliby kupić tylko ich nie stać albo im zal wydać trocha więcej kasy na "ruski" zegarek.

I tak masz rację, zdecydowanie łatwiej sprzedać na Fb. Myślę że ilość ludzi którzy zobaczą tam ogłoszenie jest wielokrotnością tych na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlastego ja 90% zegarków sprzedaję na Allegro. Od 1 zł.  Jakoś mam wtedy spokojne sumienie, że ktoś kto kupi na All to wie co robi. Bo fotki daję raczej zniechęcające :) ale o dziwo kupcy są, ceny różne, czasami całkiem odwrotnie do moich oczekiwań. Ale na razie wszyscy zadowoleni. Tu się boję wystawiać, bo nie znam wartości na tyle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marucr co się Tobie podoba nie znaczy, że będzie podobać się innym. To jest ta umowna kwestia gustu. A co do Twoich aukcji to najbardziej irytujące jest, że zawsze znajdzie się ktoś kto da więcej. (I nie piszcie mi, że jest snajper).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu nie ma slavy medycznej

Ja to na szczęście również nie mam fb. Myślałem żeby założyć z myślą właśnie o tej grupie, ale jakoś do tej pory nie założyłem.

Da się bez tego żyć. :)

Edit.

drobnypijaczek

Snajper pomaga , ale samo korzystanie ze snajpera nie gwarantuje wygrania aukcji.

Trzeba jeszcze mieć odpowiednią kwotę do wydania.

Edytowane przez pabloo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlastego ja 90% zegarków sprzedaję na Allegro. Od 1 zł.  Jakoś mam wtedy spokojne sumienie, że ktoś kto kupi na All to wie co robi. Bo fotki daję raczej zniechęcające :) ale o dziwo kupcy są, ceny różne, czasami całkiem odwrotnie do moich oczekiwań. Ale na razie wszyscy zadowoleni. Tu się boję wystawiać, bo nie znam wartości na tyle. 

Fotki masz w makro przerażająca dokładne :) 

Powiem szczerze, że (chociaż nie powinienem tego mówić), że czasami to Ci za tanio schodzą te zegarki.

Sam kilka razy zapomniałem o aukcjach u Ciebie, bo poszłoby wyżej.

Ja to na szczęście również nie mam fb. Myślałem żeby założyć z myślą właśnie o tej grupie, ale jakoś do tej pory nie założyłem.

Da się bez tego żyć. :)

Kupujesz dużo na allegro, a nie wiesz co tracisz, na fb jest dużo zegarków, których nie widziałem na allegro, tylko szybko znikają. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, czasami tanio, a czasami sam nie wiem co się dzieje na plus :) Suma sumarum jestem na zero i mogę kupować dalej :) No i powiem szczerze, że zabawy trochę z tego mam.

Tylko ta prowizja trochę boli. Ale tak jak teraz mam upust na prowizji i "sprzątam". Jak znam cenę to staram się coś na FB puścić. Z tym, że zazwyczaj na All daję to co "miałem potem naprawić, oddać do zegarmistrza, wymienić, kupić lepszą koronkę, wskazówkę...."

Ale wiem, że jak dam takie makabryczne fotki to w realu może być tylko lepiej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@yorki jedziesz z kimś?

Może jest jedno miejsce?

Ktoś z Wawy jedzie i ma miejsce?

Jadę na bank. Ale tylko w sobotę. Chętny ? :) Może tak marny kierowca jak ja dojedzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale wiem, że jak dam takie makabryczne fotki to w realu może być tylko lepiej. 

Nie dalej jak wczoraj chciałem tu zapytać z czego wynika ta nowa moda na dawanie kiepskich zdjęć na aukcjach.

Wczoraj zakończyła się aukcja złoconego Poljota 16j. na allegro. Może ktoś obserwował, poszedł za 70,10zł, chciałem licytować ale zdjęcia skutecznie mnie zniechęciły.

Oczywiście nie mam nic personalnie do Ciebie ale po prostu tak się zastanawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówimy tu o złych zdjęciach w sensie technicznym raczej. Ja robię sporo elementów w makro. Technicznie chyba są ok. 

Tu chodzi o wypuklenie wad, co nietety w takich fotkach ma miejsce. 

Mógłbym lustrzanką śmignąć z głębią otrości a potem jet problem jak otworzyz paczkę :)

Edytowane przez marcur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dalej jak wczoraj chciałem tu zapytać z czego wynika ta nowa moda na dawanie kiepskich zdjęć na aukcjach.

Wczoraj zakończyła się aukcja złoconego Poljota 16j. na allegro. Może ktoś obserwował, poszedł za 70,10zł, chciałem licytować ale zdjęcia skutecznie mnie zniechęciły.

Oczywiście nie mam nic personalnie do Ciebie ale po prostu tak się zastanawiam.

Nie, no Marcur robi zdjęcia idealne. :)

Bardzo często ludzie robią takie złe fotki, bo chca cos ukryć. Mnóstwo takich zdjjęć jest np na olx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem, że nie mam nic do kolegi.
Jeśli sprzedający chce coś ukryć to 'rozumiem' powody którymi się kieruje.
Ale są też takie aukcje gdzie przedmiot prezentuje się lepiej w rzeczywistości niż na zdjęciu. To sprzedającemu powinno zależeć na jak najlepszej sprzedaży.

Edit.

marcur

Widziałem nieraz twoje aukcje i naprawdę nie mam nic do Ciebie i twoich zdjęć.

Zacytowałem twojego posta bo po prostu mnie to intryguje dlaczego ludzie wstawiają kiepskiej jakości zdjęcia jak ze starej Nokii 1,3mpx.

Edytowane przez pabloo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi