RTK-WGM 219 #426 Napisano 4 Marca 2016 U mnie takie coś.... może ktoś poratuje linkiem do strony o G. Monard I najważniejsze... Asus tapnął... 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #427 Napisano 4 Marca 2016 Monard to dość często używana marka, czyja tym razem, nie wiem:http://www.mikrolisk.de/show.php?site=280&suchwort=Monard&searchMode=exact&searchWhere=trademark#sucheMarkerMechanizm to modyfikowany popularny surowy wek od Lepine kaliber V, jako kluczykowy produkowany między 1850-1870. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #428 Napisano 4 Marca 2016 Dziękuję Panie Piotrze. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #429 Napisano 5 Marca 2016 Dawno nie było chronografu - no to jest Zenek ze Wschodu...Kapitański egzemplarz w stali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #430 Napisano 7 Marca 2016 Ciekawostka - srebrny Stauffer z centralnym sekundnikiem z końca XIX w. No i właśnie - cóż to za instytucja kontroli "Hamilton & Inches Edinburgh" ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #431 Napisano 7 Marca 2016 No i właśnie - cóż to za instytucja kontroli "Hamilton & Inches Edinburgh" ? Nie instytucja tylko sklep i pracownia jubilerska w Edinburgh .,Dodatkowo kompania ta posiadała uprawnienia "Royal Warrant as Silversmiths" nadane przez litościwie panujący majestat, dlatego mogła nabijać próby na srebro., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #432 Napisano 7 Marca 2016 Jesteś jednak @majorze lepszy jak wujek G i jego kochanica Wiki. Sherlok Holmes to przy Tobie pikuś,ba, mały pikuś, bowiem Twe wiadomości porażają! I co jak co,zawsze znajdujesz odpowiedźna nurtujące nas pytania! SZACUN!!!!! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #433 Napisano 7 Marca 2016 (edytowane) Dzięki Generale! Zresztą Leszek już kiedyś mianował Cię Marszałkiem bodajże (i słusznie) Dzięki też Leszku za to,że uprzedziłeś mnie kwieciście Przy okazji podzielę się też tutaj tym, co nie od dzisiaj gnębi mnie. Mam sporo kieszonkowych Zenków, ale takiego kalibru w kieszonkowym jeszcze nie spotkałem - przypomina mi naręczny 12-4-P. Numer werku wskazuje w przybliżeniu na początek drugiej dziesiątki XX w., więc sporo wcześniej niż powyższy kaliber (lata 40-te). Edytowane 8 Marca 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #434 Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) No i Patek poszedł... Edytowane 12 Marca 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #435 Napisano 12 Marca 2016 W którym kierunku? Jak daleko? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #436 Napisano 12 Marca 2016 W jedynym właściwym, do mojej walizeczki z gotowymi zegarkami... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #437 Napisano 12 Marca 2016 Pięknie - proces został zakończony Ode mnie - nie wiem na ile pokrewnie, ale wąsata kotwica jest wspólnym mianownikiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #438 Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Wąsy owej kotwicy genialnie ją wyrównoważają. Jak rozwiązany ma naciąg ten mechanizm, który pokazałeś? Edytowane 12 Marca 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #439 Napisano 13 Marca 2016 (edytowane) Wąsy owej kotwicy genialnie ją wyrównoważają. Jak rozwiązany ma naciąg ten mechanizm, który pokazałeś? Proszę bardzo - niestety zdjęcie jest mroczne, jak mroczna jest tajemnica jego pochodzenia... Niestety przyznaję (pod mentalna presją otoczenia), że nie mam zielonego pojęcia, kto wytworzył ten werk Edytowane 13 Marca 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #440 Napisano 13 Marca 2016 (edytowane) @kiniol pokaz proszę tu swoja prace. Wiele mówisz o tym jak coś robisz, ale zadziw nas proszę czymś perfekcyjnie przez siebie wykonanym, tak żeby nam szczeki opadły. Ja tak lubię oglądać perfekcyjnie wykonana pracę... hmm...czy lubię? Eee...Odsyłam do forumowej wyszukiwarki i analizy tematów, które zamieściłem. Jest tego już całkiem sporo. Wszystkie pokazane przez mnie zegarki są również przeze mnie uruchomione i naprawione często ze stanów bardzo złych. Wystarczy trochę chcieć i się postarać i już można oglądać . Przykładem może być mój Patek... Edytowane 13 Marca 2016 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #441 Napisano 13 Marca 2016 Ale ja nie chciałem być złośliwy... dobra to nie temat na tego typu polemikę. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #442 Napisano 16 Marca 2016 Leżał pośród złomu....więc go podniosłem. Cena - równowartość paczki fajek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #443 Napisano 16 Marca 2016 Wie ktoś może co to za wyrób? Byłbym bardzo wdzięczny za intensyfikację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #444 Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) Edytowane 16 Marca 2016 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #445 Napisano 16 Marca 2016 Cóż tu pisać - bardzo ładne znalezisko To oczywiście Revue produkowany dla sklepu jubilerskiego lub zegarmistrza (H. Langohr?) w dzielnicy Kolonii o nazwie Nippes - czyli taki "private label" - ładnie zachowany srebrny zegarek - dobrze,że sobie odmówiłeś tytoniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #446 Napisano 16 Marca 2016 Dziękuję Ci bardzo! A czy wiadomo coś o okresie produkcji?Do zakupu skłonił mnie właśnie nienaganny stan - niczym NOS. Mechanizm pracuje bez zarzutu, jednak - mimo wszystko - zlecę jego mycie i oliwienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #447 Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) Obstawiam lata 20-te. Przy okazji wrzucę swoją zdobycz - ciekawe kto pierwszy rozpozna ten werk : Edytowane 16 Marca 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #448 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Dziękuję Ci. Ja celowałem w podobny okres... Teraz pozostaje tylko gruntowny serwis mojego Revue - aby trafił do kasetki ze skończonymi kieszonkami. PozdrawiamPS. Twój mechanizm nic mi nie mówi. Edytowane 18 Marca 2016 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #449 Napisano 19 Marca 2016 http://redfernanimation.com/ 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #450 Napisano 19 Marca 2016 Dla mnie Henry Moser kolego Grigoris . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach