szalony amator 276 #1651 Napisano 20 Marca 2020 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 733 #1652 Napisano 20 Marca 2020 Skąd masz Romek takie informacje? Telewizja Trwam podała? ..... Nie telewizja Trwam - tylko radio Erewań - przepraszam Poznań https://www.se.pl/poznan/koronawirus-w-poznaniu-kim-jest-pierwsza-zakazona-w-wielkopolsce-aa-SrX2-rZog-Ho87.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1653 Napisano 20 Marca 2020 Nie telewizja Trwam - tylko radio Erewań - przepraszam Poznań https://www.se.pl/poznan/koronawirus-w-poznaniu-kim-jest-pierwsza-zakazona-w-wielkopolsce-aa-SrX2-rZog-Ho87.htmlRoman pewnie masz cześci do IWC cal 73, będę potrzebował wodzik, tiret i ćwiertnik... Gdy uda mnie się wyjąć wałek z koperty, to pokażę jaką koronkę potrzebuję. Pomożesz mi prawda? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1654 Napisano 20 Marca 2020 Też coś robię, tylko co to ma byc??20200320_112256.jpgZa prawidłową odpowiedź jest nagroda: talon na balon. budzik ,,,, 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 733 #1655 Napisano 20 Marca 2020 Roman pewnie masz cześci do IWC cal 73, będę potrzebował wodzik, tiret i ćwiertnik... Gdy uda mnie się wyjąć wałek z koperty, to pokażę jaką koronkę potrzebuję. Pomożesz mi prawda? IWC to nie moja półka - ja robię same złomki budzik ,,,, Ciepło , ciepło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1656 Napisano 20 Marca 2020 IWC to nie moja półka - ja robię same złomki Ciepło , ciepło No szkoda, liczyłem na Ciebie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 733 #1657 Napisano 20 Marca 2020 Liczyć zawsze możeszkoronek i ćwiertników trochę mam (ale czy do IWC nie wiem) natomiast wodzik i tiret to raczej na pewno nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #1658 Napisano 20 Marca 2020 budzik ,,,,Budzik nie , tylko kieszonka z repetycją - chyba że ma coś jeszcze domontowaneA te blaszki z otworami to mocowanie gongów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1659 Napisano 20 Marca 2020 Liczyć zawsze możeszkoronek i ćwiertników trochę mam (ale czy do IWC nie wiem) natomiast wodzik i tiret to raczej na pewno nie Może uda się uratować... zobaczę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1660 Napisano 20 Marca 2020 Przerwa na reklamę,Beczki, półbeczki ćwiertniki i inne takie drogo dorabiam.Koniec reklamy. Do tego repetiera co to pokazałem podstawkę ? trzymeć ? do gongów to będę dorabiał ćwiiertnik z rozetą do odczytu kwadransów plus zapadka bezpieczeństawa na godzinie 12 stej.Taki tam sobie ćwiertnik repetieraTo pokazywać ? 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1661 Napisano 20 Marca 2020 Dobra, żartowałem. 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1662 Napisano 20 Marca 2020 Ile za ćwiertnik? serio pytam... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1663 Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) To jest przecież najłatwiejsze do dobrania z innych rozbitków.Szukasz nie tylko w ćwiertnikach, da się przerobić z osi centralnej jeżeli zgadzają się przełożenie i średnice zębnika. Naprawdę muszę zrobić do repetiera. Będę robił frez i może się uda zrobić jednym. Jak odjąć miejsce na gongi to średnice mechanizmów mojego i tego IWC są bardzo bliskie, więc może przekładnie chodu wskazówek też będą bardzo bliskie. Wtedy masz szczęście.Podaj więcej danych.Ja jutro pomierzę i policzę swojego. Co do ceny....Muszę odwiedzić kogoś dla mnie ważnego w Puszczykowie jak tylko ten syf zelżeje.Więc: Nocleg, wikt, opierunek i grzebanie w twoich narzędziach.Będę z córką. One nie będzie ci grzebać w warsztacie.Nie wiem czy cię stać. Edytowane 20 Marca 2020 przez szalony amator 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1664 Napisano 21 Marca 2020 Ooo goście, ja pierdziu, trzeba wodę do zupy, a masło do piwnicy. ojojoj... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39870 #1665 Napisano 21 Marca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #1666 Napisano 21 Marca 2020 Czy można mniej więcej określić datowanie produkcji zegarków z:- przyciskami w kopertach do ustawienia godziny,- ustawieniem czasu przez koronkę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5940 #1667 Napisano 21 Marca 2020 Czy można mniej więcej określić datowanie produkcji zegarków z:- przyciskami w kopertach do ustawienia godziny,- ustawieniem czasu przez koronkę?Dodałbym : kluczykiem 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1668 Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) Precyzyjne datowanie to jest grubsza robota. Gdy na przełomie XIX/XX wieku zachód nakręcał zegarki koronką, Rosja męczyła się jeszcze z kluczykami. Zegarki kluczykowe również w Anglii pokutowały dość długo... Masowe przejście z wodzika wciskanego ręcznie, przyciskiem, na tiret to przełom lat nastych i dwudziestych XX wieku Edytowane 21 Marca 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5940 #1669 Napisano 21 Marca 2020 Precyzyjne datowanie to jest grubsza robota. Gdy na przełomie XIX/XX wieku zachód nakręcał zegarki koronką, Rosja męczyła się jeszcze z kluczykami. Zegarki kluczykowe również w Anglii pokutowały dość długo... Masowe przejście z wodzika wciskanego ręcznie, przyciskiem, na tiret to przełom lat nastych i dwudziestych XX wiekuo,o,o to 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1670 Napisano 21 Marca 2020 Pomysł przerabiania na ćwiertnik np. osi centralnej jest z d*py.Zębnik na osi centralnej jest tylko napędzany a ćwiertnik jest zębnikiem napędzającym i napędzanym. Musi pracować poprawnie w obydwu kierunkach. Profil uzębienia jest inny.Jak robimy zębnik to zapraszam:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/146369-tokarka-flexispeed/?view=getlastpost 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #1671 Napisano 20 Kwietnia 2020 Taki maluszek nabyty.... zaczepno - obronny - słuszna waga i 7 cm średnicy Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1672 Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Duży, bo służył do polowań Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4492 #1673 Napisano 20 Kwietnia 2020 Ładny kawał zegarka. Koperta srebro? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1674 Napisano 20 Kwietnia 2020 Wygląda na argentan. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5940 #1675 Napisano 20 Kwietnia 2020 Duży, bo służył do polowań Patrząc na scenkę to polowanie na zająca...Więc rzucić w zająca też można jak śrutu braknie :) 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach