szalony amator 276 #1926 Napisano 13 Sierpnia 2020 A ten mniejszy z tym trójkątnym logo na tarczy co to mi nic nie mówi, to można by zobaczyć mechanizm ? 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 922 #1927 Napisano 13 Sierpnia 2020 To jest Alpina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1928 Napisano 13 Sierpnia 2020 10 minut temu, szalony amator napisał: A ten mniejszy z tym trójkątnym logo na tarczy co to mi nic nie mówi, to można by zobaczyć mechanizm ? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 922 #1929 Napisano 13 Sierpnia 2020 Tak wyglądają w zbliżeniu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1930 Napisano 14 Sierpnia 2020 To bardzo porządne zegarki... Początek kolekcji? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 922 #1931 Napisano 14 Sierpnia 2020 Dzięki.Można powiedzieć,że początek,bo miałem wprawdzie jeden,ale zdezelowany i nie na chodzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1932 Napisano 14 Sierpnia 2020 Planujesz rozwój kolekcji? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 922 #1933 Napisano 14 Sierpnia 2020 Jeszcze nie wiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #1934 Napisano 15 Sierpnia 2020 W dniu 14.08.2020 o 12:53, ekskalibur napisał: Jeszcze nie wiem. Szczerze namawiam do kupna pierwszego szpindla, te zegarki naprawdę są pięknie wykonane A propos szpindlaków, jak datować zegarek ze zdjęć? Sygnowany jest chyba Jn. Barrom, ale w mojej literaturze znalazłem tylko nazwiska Barron lub Barrow. Może ostatnią literą jest w? Sam już nie wiem, niestety ozdobna czcionka, choć miła dla oka, nie ułatwia odczytywania 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1935 Napisano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) Jest dwóch Londyńskich zegarmistrzów o nazwisku Barrow: John -1671 - 1717 John -1704 i jeden John Barron połowa 18 w. Z pozdrowieniami (zawsze do usług ) Roman p.s. czy na kopercie nie ma żadnych punc ? Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #1936 Napisano 15 Sierpnia 2020 No właśnie nie ma, jest tylko nr 738 (chyba - 3 jest niewyraźne) i jeszcze jakieś dwa symbole) na zewnętrznej kopercie nie ma żadnych punc. Pozdrawiam! Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1937 Napisano 15 Sierpnia 2020 Może być lewa koperta albo fake... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1938 Napisano 15 Sierpnia 2020 Oj, cudny mechanizm. Zdecydowanie koło 1700. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #1939 Napisano 15 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Szpindlakfan napisał: No właśnie nie ma, jest tylko nr 738 (chyba - 3 jest niewyraźne) i jeszcze jakieś dwa symbole) na zewnętrznej kopercie nie ma żadnych punc. Pozdrawiam! Roman Może to 1738? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1940 Napisano 15 Sierpnia 2020 Nieeeee... numer to numer u mnie zupełnie inna półka... Taki zwykły Laval z LeLocle. Msła rzecz, a cieszy 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #1941 Napisano 16 Sierpnia 2020 Pawle, jak zwykle twoje czasomierze ukazane podczas pracy, ten mój trupek jak na razie to tylko do pozowania do zdjęć się nadaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1942 Napisano 16 Sierpnia 2020 Poza brakiem łańcuszka jeszcze mu coś dolega? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #1943 Napisano 16 Sierpnia 2020 Kiete mom ale jes troszka barżyj rozdupczony niz rzech myśloł 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wolf 989 #1944 Napisano 19 Sierpnia 2020 Drodzy koledzy, czy ktoś się orientuje, kto stoi za produkcją poniższej kieszonki i z jakich pochodzi lat?__________https://www.instagram.com/prz.wil/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1945 Napisano 19 Sierpnia 2020 H M (mit zwei Pfeilen) Vve. Henri Monney Biel, Schweiz; registriert am 9.3.1887 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1946 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 16.08.2020 o 15:05, Szpindlakfan napisał: Kiete mom ale jes troszka barżyj rozdupczony niz rzech myśloł To Ci wyrychtuja... Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wolf 989 #1947 Napisano 19 Sierpnia 2020 H M (mit zwei Pfeilen) Vve. Henri Monney Biel, Schweiz; registriert am 9.3.1887 Dzięki wielkie za odpowiedź! Jest bardzo mało informacji w internecie na temat tego wykonawcy. Wiesz może, gdzie można poczytać coś więcej? Lata aktywności, inne produkty etc, czy to raczej bardzo niszowa produkcja, która umarła wraz z założycielem?__________https://www.instagram.com/prz.wil/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1948 Napisano 19 Sierpnia 2020 Pytanie, czy mechanizm też ma numer zbliżony do numeru koperty. Mechanizm całkiem, całkiem... Nie wiem , aż taki dobry w historii zegarków nie jestem... 18 minut temu, kiniol napisał: No żeś mi doł pole do popisu... siedza na tymi cylinderkami i ... dumom, poczymy nie chcieją łazić ( cykać) w jedym jużech znod... włos sie przeciepnął na zwoju.. Reszta se lezy i czeko, na "vena" Ale dobry uczynek żeś zrobieł.. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1949 Napisano 19 Sierpnia 2020 35 minut temu, mkl1 napisał: Pytanie, czy mechanizm też ma numer zbliżony do numeru koperty. Mechanizm całkiem, całkiem... Nie wiem , aż taki dobry w historii zegarków nie jestem... No żeś mi doł pole do popisu... siedza na tymi cylinderkami i ... dumom, poczymy nie chcieją łazić ( cykać) w jedym jużech znod... włos sie przeciepnął na zwoju.. Reszta se lezy i czeko, na "vena" Ale dobry uczynek żeś zrobieł.. Chciołeś to mosz...tera musisz z tego szmelcu coś stetrać... sikor jakiś...najlepi... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #1950 Napisano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) 15 godzin temu, kiniol napisał: To Ci wyrychtuja... Jo niy wia czy jo mom tela piniendzy Co sądzicie o poniższych zegarkach? Błagam napiszcie, że to badziew i nie ma czego żałować, bo mnie przebiły jakieś PIERONY i nie umiem tego odżałować Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez Szpindlakfan 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach