ekskalibur 1024 #2576 Napisano 29 Grudnia 2021 Czyli chodzi pewnie o ten dekielek,na którym jest ten napis,ale po co on jest?Zastanawia mnie jeszcze mechanizm.Czy jest niemiecki czy szwajcarski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3734 #2577 Napisano 8 Stycznia 2022 Dzisiaj odebrany. Dwa zdjęcia z rozbiórki: popękany rubin i sprężynka ustawień dni tygodnia, zdjęcie sprzed serwisu i dwa zdjęcia po serwisie. Uzupełniana była jeszcze koronka z dorabianiem wałka, szkiełko oraz sprężyna naciągu. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #2578 Napisano 8 Stycznia 2022 fajnie, że nie w stali 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 654 #2579 Napisano 9 Stycznia 2022 Tarcza i koperta późniejsze, ale mechanizm śliczniutki 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2580 Napisano 9 Stycznia 2022 Godzinę temu, Szpindlakfan napisał(-a): Tarcza i koperta późniejsze, ale mechanizm śliczniutki Ależ ja lubię ,,te grube"! 👍Haftowany aż miło😁 Mam nadzieję że Twój. Czy w literaturze, nazwisko zegarmistrza jest tak samo zapisane? Wczoraj odebrałem prezent świąteczny, wylicytowany w święta na niemieckiej aukcji. Jeszcze nigdy nie dałem tyle za Zenitha. ale akurat TEN musiał wrócić do domu😁 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #2581 Napisano 9 Stycznia 2022 Nooo... miód... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3734 #2582 Napisano 9 Stycznia 2022 Godzinę temu, shreq napisał(-a): Ależ ja lubię ,,te grube"! 👍Haftowany aż miło😁 Mam nadzieję że Twój. Czy w literaturze, nazwisko zegarmistrza jest tak samo zapisane? Wczoraj odebrałem prezent świąteczny, wylicytowany w święta na niemieckiej aukcji. Jeszcze nigdy nie dałem tyle za Zenitha. ale akurat TEN musiał wrócić do domu😁 Bardzo dobrze zachowany gratuluje. Dobrze, że wyczerpałem budżet na grudzień i nie śledziłem licytacji ponieważ byłby jeszcze droższy.😉Poloniki to tez moja bajka. 😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 654 #2583 Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, shreq napisał(-a): Mam nadzieję że Twój. Czy w literaturze, nazwisko zegarmistrza jest tak samo zapisane? Kupiłem go przy okazji z planem, że pójdzie na wymianę albo do odsprzedania, ale piękniś taki fotogeniczniczny, że został skazany na dożywocie Co do pisowni to taką właśnie znalazłem "Vindemil" tu to trochę dziwnie wygląda bo grawer zorientował się, że nie zmieści całej nazwy i między nazwiskiem a Londonem umieścił apostrof zamiast spacji 26 minut temu, Hecke napisał(-a): Poloniki to tez moja bajka. Jaka to szkoda, że trzeba polować na poloniki, a nie na pełnokrwiste dzieła polskich mistrzów Dlaczego zegarmistrzostwo nie rozwinęło się na naszych ziemiach? Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Szpindlakfan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3734 #2584 Napisano 9 Stycznia 2022 Chyba taka nasza przypadłość. Tak jak w przypadku motoryzacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 455 #2585 Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) A propos Zenka z Ulm... to ja też cieszę się, że nie walczyłem bratobójczo ... i o ile Bojarskiego można czasami spotkać (choć bardzo rzadko), to zobaczcie to co było/jest w Kanadzie (za trochę więcej)... Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Grigoris1 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3734 #2586 Napisano 9 Stycznia 2022 Godzinę temu, Grigoris1 napisał(-a): A propos Zenka z Ulm... to ja też cieszę się, że nie walczyłem bratobójczo ... i o ile Bojarskiego można czasami spotkać (choć bardzo rzadko), to zobaczcie to co było/jest w Kanadzie (za trochę więcej)... Bardzo fajny zakup. Pozytywnie zazdroszczę. Aby poczuć się lepiej to poniżej moja niedawna zdobycz z Niemiec. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 455 #2587 Napisano 9 Stycznia 2022 Ragera niestety nie udało mi się kupić, ale i tak przy tym Lilpopie zbladłby prowincjonalny handlarz ze Stanisławowa - mega zdobycz, brawo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2588 Napisano 9 Stycznia 2022 3 godziny temu, Szpindlakfan napisał(-a): Jaka to szkoda, że trzeba polować na poloniki, a nie na pełnokrwiste dzieła polskich mistrzów Dlaczego zegarmistrzostwo nie rozwinęło się na naszych ziemiach? Myślę że zabory, swoje zrobiły. Wcześniej nie było aż tak źle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 654 #2589 Napisano 9 Stycznia 2022 1 godzinę temu, shreq napisał(-a): Myślę że zabory, swoje zrobiły. Wcześniej nie było aż tak źle. Pewnie masz rację, ah... marzy mi się taki polski szpindelek, ale chyba łatwiej ustrzelić szóstkę w totka niż takiego upolować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #2590 Napisano 9 Stycznia 2022 Jak ustrzelisz szóstkę, to i szpindelek się znajdzie!😄😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 654 #2591 Napisano 9 Stycznia 2022 tys prowda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3734 #2592 Napisano 9 Stycznia 2022 4 godziny temu, Grigoris1 napisał(-a): Ragera niestety nie udało mi się kupić, ale i tak przy tym Lilpopie zbladłby prowincjonalny handlarz ze Stanisławowa - mega zdobycz, brawo Dziękuje. Jednak Stanisławów to nie była taka znowu prowincja. Niestety dzisiaj już nie jest w naszych granicach a i nazwa miasta istotnie się zmieniła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 455 #2593 Napisano 10 Stycznia 2022 Prowincją był z całym szacunkiem i kresową nostalgią. Można go porównać np. do Lwowa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #2594 Napisano 11 Stycznia 2022 Iwano-frankowsk... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9913 #2595 Napisano 12 Stycznia 2022 W dniu 9.01.2022 o 16:49, Szpindlakfan napisał(-a): Pewnie masz rację, ah... marzy mi się taki polski szpindelek, ale chyba łatwiej ustrzelić szóstkę w totka niż takiego upolować Mam Herbsta z Warszawy, ale stan agonalny. Tylko dwie płyty, tarcza i koperta. Miałem nadzieję, że go jakoś odbuduję, ale wydaje się to być nierealne Chyba że wstawić w środek kwarcówkę A tak serio, to myślę, że można by go odbudować na bazie jakiegoś amerykańskiego pełnopłytowca, ale do tego potrzebny jest skill... I tak nie ma mostka balansu ani regulatora ani... nicaego w zasadzie nie ma, więc upgrade do kotwicowca jest jakimś pomysłem. W UK był to często spotykany upgrade, więc... czemu nie? Tylko to... trudne 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 654 #2596 Napisano 12 Stycznia 2022 Znam takiego jednego fachmana, który ma części i umiejętności, ale pewnie wygoniłby mnie z takim projektem Wrzuć foty jeśli możesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Victimuus 12 #2597 Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Witam wszystkich Ciekawy wątek do wstawię coś od siebie.. mam trochę poloników Ten jest z pracowni Hirsza Gipsa. Zegarmistrza pochodzenia żydowskiego z Warszawy (ulica Senatorska, obecnie budynek nieistnieje) Od 100 lat był w Australii. Edytowane 3 Lutego 2022 przez Victimuus 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoolo 138 #2598 Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Taki mechanizm kieszonki mi się przyplątał. Pomóżcie co to za jeden? Kto jest producentem? Edytowane 16 Stycznia 2022 przez motoolo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Orzechowski 3734 #2599 Napisano 18 Stycznia 2022 Dzisiaj do mnie dotarł. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoolo 138 #2600 Napisano 19 Stycznia 2022 A do mnie dotarł taki Longines , pierwszy do kolekcji. Stan prawie sklepowy , lata chyba przeleżał w szufladach. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach