pmwas 9027 #901 Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) Kurde, nie mam zwyczaju mierzenia. Na oko w okolicy amerykańskiego 12s Tu jeszcze fotki (na gorąco, komórką) mojego L'Epine'a - przyszedł dzisiaj z USA Srebrny, ładny II generacja: Na chodzie. Podobie mi się bardzo Edytowane 21 Lutego 2018 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #902 Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) Już go pokazywałem... ale teraz jest wśród żywych... Zrobiłem mu nową os balansową i naprawiłem naciąg... Czy wiadomo komu dedykowane były te zegarki? Edytowane 21 Lutego 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9027 #903 Napisano 21 Lutego 2018 Piękny!!! 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #904 Napisano 21 Lutego 2018 No Twój też ... Lepine II... kolega forumowy ma Lepine I... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9027 #905 Napisano 21 Lutego 2018 Ja wciąż poluję na Lepine I... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #906 Napisano 21 Lutego 2018 Obydwa świetne - Zenek jednak bliższy sercu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9027 #907 Napisano 21 Lutego 2018 Tiaaaa... Zenith to nadal Zenith, Lepine zniknął juz w mroku dziejów 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #908 Napisano 21 Lutego 2018 Czy to jest zegarek kolejowy, czy nie wiem, przeznaczony dla wojska? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #909 Napisano 21 Lutego 2018 Lepine jest w warunkach użytku codziennego już dość kłopotliwy ... Zenka bardziej kojarzyłbym z koleją niż z wojskiem - choćby ze względu na cyfry rzymskie.Wiele zegarków kolejowych w Europie ma określony styl, a sygnatur niestety brak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowiec 0 #910 Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) Witam, czy to oznaczenie złota 18k?zdjecie dekla z kieszonki Edytowane 21 Lutego 2018 przez Kieszonkowiec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #911 Napisano 21 Lutego 2018 (edytowane) Takie werki art deco nie są często spotykane - można "zacytować" tutaj jeszcze kanciasty kaliber GP Shell - ciekawy, choć jakościowo słabszy od Sileny. Przecież to AS1076 w wersji 17j. GP nie miał swoich werków, wszystko co spotkałem było Schilda Co to za kaliber?A wiesz, że cholera nie znalazłem, jedynie zostało mi przypuszczać, że po pewnych cechach może to być rzeczywiście produkt Gruena. Już go pokazywałem... ale teraz jest wśród żywych... Zrobiłem mu nową os balansową i naprawiłem naciąg... Czy wiadomo komu dedykowane były te zegarki? To jest Zenek na rynek brytyjski. Edytowane 22 Lutego 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #912 Napisano 22 Lutego 2018 Przecież to AS1076 w wersji 17j. GP nie miał swoich werków, wszystko co spotkałem było Schilda A wiesz, że cholera nie znalazłem, jedynie zostało mi przypuszczać, że po pewnych cechach może to być rzeczywiście produkt Gruena. To jest Zenek na rynek brytyjski.A co to jest Zenek? Bo np. Zenek to ja i teraz nie wiem czy być dumny czy się obrazić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #913 Napisano 22 Lutego 2018 (edytowane) Zenku - przepraszam za niezamierzoną prowokację - sądzę, że warto rozpocząć kampanią na rzecz przywrócenia nazw własnych! "Shell" to ciekawy przykład "reklamówki" w fajnej stylistyce - zaiste to Schild, ale nawet Ranfft nie ma zdjęcia werku ...ale skąd te 17j? Edytowane 22 Lutego 2018 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #914 Napisano 22 Lutego 2018 Nic nie szkodzi, podoba mi się, ale masz rację używanie nazw innych niż własne trąci bazarem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobo82 3242 #915 Napisano 23 Lutego 2018 Witajcie, piękne te wasze kieszonki...szukam dla siebie jakiegoś ładnego, sprawnego kieszonkowego Junghansa.. gdybyście coś wiedzieli proszę PW ...byłbym wdzięczy za pomoc bo w temacie dewizkowców jestem zieloniutki pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #916 Napisano 23 Lutego 2018 WitamDzisiejszy nabytek, Corgemont Watch Chronometre, za wszelkie informacje o nim będę wdzięczny, pozdrawiam R. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #917 Napisano 23 Lutego 2018 Srebrna solidna sztuka - lata 30. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #918 Napisano 23 Lutego 2018 Srebrna solidna sztuka - lata 30.na werku własnym czy raczej coś ogólnego ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #919 Napisano 23 Lutego 2018 Kurde, nie mam zwyczaju mierzenia. Na oko w okolicy amerykańskiego 12s Tu jeszcze fotki (na gorąco, komórką) mojego L'Epine'a - przyszedł dzisiaj z USA IMG_2388.JPG IMG_2389.JPG Srebrny, ładny IMG_2390.JPG II generacja: IMG_2391.JPG Na chodzie. Podobie mi się bardzo Pokazcie mi Lepine I generacji, nawet nie swoje zdjecie ,moze gdzies taki sie przewinal a nie pamietam. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #920 Napisano 23 Lutego 2018 na werku własnym czy raczej coś ogólnego ? Z tego co wiem to Corgemont stosował werki własne - mogę się jednak mylić.Są oddani zwolennicy tej marki - zwłaszcza egzemplarzy w niello. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #921 Napisano 23 Lutego 2018 (edytowane) Z tego co wiem to Corgemont stosował werki własne - mogę się jednak mylić.Są oddani zwolennicy tej marki - zwłaszcza egzemplarzy w niello.wielkie dzięki ! A jeszcze jedno, Chronometre - chwyt reklamowy czy na prawdę to chronometr jest/był ??? Edytowane 23 Lutego 2018 przez rafalczapa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 122 #922 Napisano 23 Lutego 2018 (edytowane) A co to jest Zenek? Bo np. Zenek to ja i teraz nie wiem czy być dumny czy się obrazić. Zenku - przepraszam za niezamierzoną prowokację - sądzę, że warto rozpocząć kampanią na rzecz przywrócenia nazw własnych! "Shell" to ciekawy przykład "reklamówki" w fajnej stylistyce - zaiste to Schild, ale nawet Ranfft nie ma zdjęcia werku ...ale skąd te 17j? O, i przypomina mi się mój pierwszy level. Też kiedyś walczyłem, ale z czasem gdy mi postów przybywało stwierdziłem, że po kodach to nawet i dobrze. Przyznam, że niektóre nazwy brzmią komicznie, jednak mnie to akurat nie przeszkadza. Ważne, żeby wiedzieć o co k`man. 17 jewels, no tak teraz zauważyłem , że sobie tam 1-ke wyciąłeś Zatem masz jeszcze wersję ze zdjęciem, bo tak na prawdę nie wiadomo jaką masz grubość tego mechanizmu, a przyznam że zegarek wygląda na cieńki. http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?11&ranfft&&2uswk&AS_1059 na werku własnym czy raczej coś ogólnego ? Na własnymFHF wielkie dzięki ! A jeszcze jedno, Chronometre - chwyt reklamowy czy na prawdę to chronometr jest/był ???Nie, aleeee? Mechanizm spełniał wymogi co teraz znamy pod skrótem COSC.Nawet najgorsze z wyglądu konserwy mające na tarczy chronometre trzymały te parametry elegancko.Z doświadczenia mogę napisać, że wszelkiej maści kołkowe tanioszczaki nie miały z tym problemu. Edytowane 23 Lutego 2018 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #923 Napisano 23 Lutego 2018 (edytowane) O, i przypomina mi się mój pierwszy level. Też kiedyś walczyłem, ale z czasem gdy mi postów przybywało stwierdziłem, że po kodach to nawet i dobrze. Przyznam, że niektóre nazwy brzmią komicznie, jednak mnie to akurat nie przeszkadza. Ważne, żeby wiedzieć o co k`man. 17 jewels, no tak teraz zauważyłem , że sobie tam 1-ke wyciąłeś Zatem masz jeszcze wersję ze zdjęciem, bo tak na prawdę nie wiadomo jaką masz grubość tego mechanizmu, a przyznam że zegarek wygląda na cieńki. http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?11&ranfft&&2uswk&AS_1059 Na własnymFHF Nie, aleeee? Mechanizm spełniał wymogi co teraz znamy pod skrótem COSC.Nawet najgorsze z wyglądu konserwy mające na tarczy chronometre trzymały te parametry elegancko.Z doświadczenia mogę napisać, że wszelkiej maści kołkowe tanioszczaki nie miały z tym problemu.wielkie dzięki ! Znalazłem werk http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&0&2uswk&Corgemont_18_5 Wyjaśnijcie mi proszę różnicę między Lepine a Savonette ? O co chodzi ??? Edytowane 23 Lutego 2018 przez rafalczapa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #924 Napisano 23 Lutego 2018 Savonette ma wałek na 3 i zazwyczaj krytą kopertę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalczapa 15 #925 Napisano 23 Lutego 2018 Savonette ma wałek na 3 i zazwyczaj krytą kopertę.czyli Lepine - wałek na 12 i open face ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach