Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

savagetommy

Pierwszy automat w życiu - do ślubu

Rekomendowane odpowiedzi

Chemin_des_Tourelles_Automatic_79326291.

Chemin_des_Tourelles_Automatic_76502825.

Chemin_des_Tourelles_Automatic_74551903.

Chemin_des_Tourelles_Automatic_PVD_82257

Miały być z białą tarczą jeśli dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, już trochę więcej, ale nadal mało :)

PS muszę kupić w PL, może być przez internet, ale żeby z ewentualną gwarancją/reklamacją nie było problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ograniczyłeś wybór . Bo ceny OSów w Polsce , to kosmos .

Sarba można kupić na bazarku i chyba na allegro były .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie chyba pozostań przy Swiss . Bo za Japonica w polskim sklepie mocno przepłacisz. Chyba, że bazarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, w porządku. W takim razie czy są jeszcze jakieś dodatkowe propozycje? Bo nadal faworytem jest Tissot Visodate, ale budżet się zmienił i być może poszerza to spektrum wyboru? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie nie do kupienia (we wszystkich sklepach niedostępny) plus kosztuje ok. 4 000, a to jednak ciut za dużo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, i nawet cyber monday jeszcze jest, ale nie mam jak przymierzyć i jak wspominałem powyżej - chcę kupić w kraju...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwierz nam na słowo, że to nic nie wniesie do twojego życia. Gdybyś zmienił zdanie:

Z tym, że sprawa ma wyglądać następująco:

W ramach przygotowań do najważniejszego dnia w naszym życiu gdzieś w okolicach lutego/marca będziemy chodzić, kupować dodatki, garnitur, biżuterię i tak dalej, przymierzamy (że ja) zegarek, mówimy "to ten" i ewentualnie wtedy kupuję w polskim sklepie internetowym 200zł taniej. Ponadto wolę mieć spokój ducha niż kupić coś skądś, liczyć, że przepadnie gdzieś w cle, dopłacić nie wiadomo ile, nie zdążyć z tym do ślubu i tak dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, poczyniłem nieco researchu, brałem pod uwagę poprzednie propozycje oraz znalazłem parę nowych i prosiłbym o doradzenie w sprawie poniżej wymienionych poszczególnych zegarków:

W pierwszej kolejności obecni faworyci:

1)Tissot Visodate

obecnie nie mam jak go przymierzyć, bo w moim województwie (zachodniopomorskie) nie ma go w żadnym stacjonarnym sklepie, ale z wyglądu podoba mi się najbardziej

2) Tissot Le Locle

opcja numer dwa - wiem, że oba pospolite, ale cenowo i pod względem wygląd są po prostu tym, czego szukam

Następnie w losowej kolejności inne modele w podobnym guście, i na ich temat szukam opinii:

3) Davosa Pares

Górna granica budżetu, nie wiem, czy jest dużo lepsza. Szkoda, że chyba tylko po niemiecku te dni tygodnia.

4) Epos Originale 3411

Bardzo ładny i będę szukał do przymierzenia. Jakieś opinie?

5) Revue Thommen Wall Street

Również w moim guście, ale nic nie wiem o marce i nie mam pojęcia gdzie mógłbym zobaczyć na żywo. Obecnie w promocji mieści się w budżecie, ale będę kupował dopiero za jakiś czas i wtedy może nie być tak różowo.

6 i 7) Doxa Ethno oraz Doxa Tradition

Obie Doxy bardzo ładne, obie przymierzałem chyba bardziej podoba mi się ta pierwsza, ale druga też nie jest zła.

8) Louis Erard Heritage

Na żywo dużo ładniejszy niż na zdjęciu, ponadto Pan ze sklepu mówił, że często jest w promocji i nawet targować się można :P tylko nic o marce nie wiem... Ponadto przymierzałem innym model tej firmy, bardziej klasyczny z wyglądu, podobny do powyższych, ale za Chiny nie mogę go odnaleźć na stronie. Tylko, że nic nie wiem o firmie...

9) Roamer Searock

Nie słyszałem o producencie, nie przymierzałem, nie wiem czy w ogóle warto się interesować.

10) Zeppelin LZ127

Trochę tańszy, ładny, nie wiem gdzie przymierzyć i czy manufaktura godna zaufania...

11) Zeppelin LZ129

j.w.

12 Junkers 6056M-5

j.w

13) Junkers 6060-5

j.w.

Cóż, chyba nic więcej samemu nie znajdę... Jeśli ktoś chce się wypowiedzieć i jeszcze pomóc, powiedzieć coś o powyższych dziełach lub podać dodatkowe to proszę się nie krępować :)

Przypominam: jest jeszcze czas, budżet to 1000-3000zł (im mniej tym lepsza wódka na weselu będzie, czyli lepiej :P ), muszę kupić w Polsce (w sklepie stacjonarnym lub przez Internet), przed kupnem powinienem mieć gdzie przymierzyć (najlepiej zachpom lub Poznań). W ciemno też mogę kupić, ale trochę mniej chętnie...

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4) Epos Originale 3411

Bardzo ładny i będę szukał do przymierzenia. Jakieś opinie?

Eposa 3411 mam od 4 lat i mogę tylko polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę go często i nadal jest w bardzo dobrym stanie. Pasek przy moim użytkowaniu wytrzymał 4 lata. Po tym czasie przyspiesza około 25 sek. na dobę. Niedługo czeka go przegląd. Jest luma na indeksach i wskazówkach, jednak nie jest to jego mocny punkt :)

W miarę uniwersalny. Na ślub wersję na pasku można spokojnie ubrać. Ja go noszę do garnituru.

https://dolinski.pl/zegarki-epos/collection-originale/epos-originale-3411/epos-originale-ref-3411.131.20.14.25.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lincoln Six Echo

Ten minutnik jakoś mi psuje odbiór...

Nikt więcej się nie wypowie? :(

Póki co Epos i 2 Tissoty wygrywają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyłem na bazarek ?

Wisi kilka OSów ,w tym jeden nowy . Seiko sarb i seiko sarx .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyłem, nawet otrzymałem prywatną wiadomość od jednej z osób, ale "w tym jeden nowy" to wybór w tym przypadku "tylko jeden nowy", bo taki po prostu ma być, ze sklepu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę go często i nadal jest w bardzo dobrym stanie. Pasek przy moim użytkowaniu wytrzymał 4 lata. Po tym czasie przyspiesza około 25 sek. na dobę. Niedługo czeka go przegląd. 

Miałem go lekko ponad pół roku i był bardzo stabilny - 3 sekundy na dobę (chyba spóźnienia). Środek to SW-200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.