ireo 3051 #6651 Napisano 11 Sierpnia 20 godzin temu, oszolom napisał(-a): Wiesz, nie ma jednej odpowiedzi. Dla full ortodoksów vintage będą tylko mechaniki. Dla mnie vintage to zegarki co najmniej 30+. Ale to subiektywna sprawa. Ktoś może zarzucić, że za vintage uznaję badziewne LCD. No uznaję, skoro zegarek przepracował tyle lat. Oczywiście nie mówię tu o Casio, które wrzuciłeś. Ale mój biurkowy Piratron jest moim zdaniem vintage. Większość zbieraczy/kolekcjonerów by na niego nie splunęła nawet Dla mnie vintage to coś, co wygląda na vintage i zostało wyprodukowane "wystarczająco dawno". Oczywiście, że Piratron się łapie, nie tylko biurkowy. Tak w ogóle, zajmujemy się tutaj tak niszowymi rzeczami, że - przynajmniej w tym wątku - "większość" nie powinna mieć znaczenia ani decydującego głosu. Przecież muszą być jakieś miejsca, gdzie można sobie od tej "większości" odpocząć. 3 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25331 #6652 Napisano 11 Sierpnia 11 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Takiego masz 🤔🤔🤔 I ostatnie, żeby nie ciągnąć tematu, vintage, lata 90, według Ciebie, takiego mam 🤔🤔🤔 Nie, ja mam innego piratrona. Takiego malucha z modułem od naręcznego, tylko w małej stojącej kopercie. Ten twój fajny. Mam słabość do VFD. Pół domu zastawiłem kiedyś różnymi elektronikami (chodzi mi o radziecką markę) i niemieckimi MBO. Potem żona kazała pochować i tak się kurzą na półce u mnie teraz 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25331 #6653 Napisano 16 Sierpnia wczoraj na koniec dnia 13 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6654 Napisano 17 Sierpnia Pozdrawiam Jacek 8 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62523 #6655 Napisano 17 Sierpnia 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 9290 #6656 Napisano 18 Sierpnia Z ig: 1 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25331 #6657 Napisano 18 Sierpnia 1913? 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6658 Napisano 18 Sierpnia 1 minutę temu, oszolom napisał(-a): 1913? No i zapewne kwarcok, W Europie w tym czasie ludzie walczyli z dzikami o żołędzie. pozdrawiam Narfas 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4490 #6659 Napisano 22 Sierpnia 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25331 #6660 Napisano 22 Sierpnia 6 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slimturtle 6794 #6661 Napisano 23 Sierpnia Vintage Seiko 1983Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 223 #6662 Napisano 23 Sierpnia 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hil2 184 #6663 Napisano 23 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25331 #6664 Napisano 24 Sierpnia cylinderek 10 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3051 #6665 Napisano 24 Sierpnia W dniu 23.08.2025 o 14:43, hil2 napisał(-a): hil? Nieraz podziwiałem Omegi, które prezentowałeś. Myślałem, że się specjalizujesz w vintage, ale ta rozgwiazda wygląda na całkiem nową. 0 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25331 #6666 Napisano 25 Sierpnia To jest naprawdę ładny zegarek. Ale za cholerę nie umiem mu zrobić zdjęcia. Albo się łapie odblask, albo rysy. A tu koperta jest jeszcze całkiem znośna, a tarcza z tą samą fakturą co bransa naprawdę robią robotę. 6 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62523 #6667 Napisano 26 Sierpnia 😁😁😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geniu_75 1111 #6668 Napisano 27 Sierpnia 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65704 #6669 Napisano 27 Sierpnia 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4490 #6670 Napisano 27 Sierpnia 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62523 #6671 Napisano 27 Sierpnia 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62523 #6672 Napisano 27 Sierpnia 😁😁😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127121 #6673 Napisano 28 Sierpnia 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrzysztofMD68 37 #6674 Napisano 29 Sierpnia 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62523 #6675 Napisano 30 Sierpnia Następny ogryzek 😁😁😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach