szwed 1069 #1676 Napisano 24 Października 2017 To jakiś podrasowany model. W PRL chyba takich nie było.Były w tych czasach tylko w innym kraju! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1677 Napisano 24 Października 2017 Piękny 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1678 Napisano 24 Października 2017 Górna półka Atlantica lat pięćdziesiątych. Do nas docierały uboższe wersje, raczej bez komplikacji. Delbana, Atlantic, brakuje jeszcze Doxy i byłaby wielka trójka najbardziej popularnych szwajcarskich zegarków lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #1679 Napisano 24 Października 2017 @Szwed Mam jeszcze parę wolnych miejsc, więc gdyby ten Atlantic szukał nowego domu.Tak, tak wiem, że nie szuka :-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1680 Napisano 24 Października 2017 No napewno by było mu tam dobrze! ale on ma u mnie dożywocie jak to mówią! Piękna kolekcja gratuluje! @zasadas z taka twoja Delbanka u boku było by mu dobrze! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1681 Napisano 24 Października 2017 Tylko nie mów, że jednak chcesz mi sprzedać tego Atlantica. . Też by miał u mnie dożywocie i żyłby jak w haremie, on jeden i pełno Delbanek. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1682 Napisano 24 Października 2017 To bym mu za bardzo zazdrościł! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #1683 Napisano 24 Października 2017 No napewno by było mu tam dobrze! ale on ma u mnie dożywocie jak to mówią! Piękna kolekcja gratuluje! @zasadas z taka twoja Delbanka u boku było by mu dobrze! Dzięki. Tam u Ciebie zawsze jest coś do kupienia. Np. taka: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12733 #1684 Napisano 24 Października 2017 Na ręku mam dziś taki Trochę żal się rozstawać, ale musi znaleźć nowy dom, by inny vintage trafił pod moją "strzechę". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1685 Napisano 24 Października 2017 Dzięki. Tam u Ciebie zawsze jest coś do kupienia. Np. taka:No ładna sztuka! W złocie? 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #1686 Napisano 24 Października 2017 Tak, 18K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1687 Napisano 24 Października 2017 Tak, 18K.Typu wydmuszka czy pełna? Bo prezentuje sie pięknie! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #1688 Napisano 24 Października 2017 Wysłałem do Ciebie link na pw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6266 #1689 Napisano 24 Października 2017 Trochę żal się rozstawać, ale musi znaleźć nowy dom, by inny vintage trafił pod moją "strzechę". A jaki? Bo szybko przejrzałem forum i jeszcze nic nie ma. Czyżby Rolex Datejust? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12733 #1690 Napisano 24 Października 2017 A jaki? Bo szybko przejrzałem forum i jeszcze nic nie ma. Czyżby Rolex Datejust? Trafiłeś, aczkolwiek nie ma co przeglądać forum, bo jeszcze nie "wszedłem w posiadanie" Rozglądam się za konkretnymi konfiguracjami i jednocześnie gromadzę budżet na zakup. W grudniu okrągłe urodziny, więc będzie idealna okazja by to jakoś uczcić z przytupem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6266 #1691 Napisano 25 Października 2017 No tak, między "bo" (a tak przeczytałem) a "by" jest istotna różnica. Zatem powodzenia w znalezieniu tego optymalnego (oczywiście - na jubilee, prawda?). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1692 Napisano 26 Października 2017 Jak można to i tu go wrzucę 83' Prawie mój rocznik 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1693 Napisano 27 Października 2017 Zapomniany staruszek Cortibert Sport trzeba przyznać ze logo ma zaje....! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1694 Napisano 27 Października 2017 Cały jest bardzo ciekawy, ale wiesz który masz najciekawszy... 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1695 Napisano 27 Października 2017 Masz na mysli któryś z tych?! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1696 Napisano 27 Października 2017 Orzesz Ty. Nie wiem który, po chwili zastanowienia, bez uzasadnienia, tak intuicyjnie, lewy. ( coś więcej o nich, może być na pw) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1697 Napisano 27 Października 2017 Co tu dużo mówić Jeden vintage 1680 z 78r. I tarcza MKI cal.1570 pleksi, malowane indeksy czyli to co najlepsze Lewy 16610 z 89 roku cal. 3135 szafir, szybka zmiana daty, jako zegarek na codzień dużo lepszy i bardziej praktyczny bo nie trzeba uważać i dbać jak o jajko! Dla tego uważam ze trzeba mieć oba jak sie oczywiście lubi Suby! Kompromisem jest 16800 który ma malowane indeksy i szafir ale nie ma szybkiej zmiany daty i była krótka produkcja. Moim skromnym marzeniem jest kermit tylko nie lubię w nim tego ze nie ma dziur w uszach a dla mnie jest to ważne gdyż lubię zmieniać paski i daje powiew starości! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #1698 Napisano 28 Października 2017 Kurczę. Mi się marzy 5513, ale z zamiarem codziennego noszenia. I właśnie tego „obchodzenia się z nim” się obawiam. Więc może 14060 jest odpowiedzią? Tylko co to za vintage? Ech :/ A dziś tak 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1699 Napisano 28 Października 2017 . Wysłane z mojego HTC One A9 przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1700 Napisano 28 Października 2017 Kurczę. Mi się marzy 5513, ale z zamiarem codziennego noszenia. I właśnie tego „obchodzenia się z nim” się obawiam. Więc może 14060 jest odpowiedzią? Tylko co to za vintage? Ech :/ Jeśli do użytku codziennego to 14060 napewno bedzie lepszym wyborem! Tak wiec zaczął bym od tego i pozniej dokupił 5513! Tak było w moim przypadku najpierw był 16610 a później doszedł 1680 Ale dla mnie liczy sie również żeby zegarek był bardziej praktyczny wiec wybór był oczywisty, ze data być musi! A i lupka być musi! Stanisławie piękny ten Zenith! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach