gcze 138 #1 Napisano 14 Stycznia 2016 TGW-100 Zegarek dla prawdziwych luzaków , można go ustawić tak że pokazuje datę zamiast godziny ( godzina jest wtedy w tym mikroskopijnym okienku analogowo ) A tutaj bebechy moduł z drugiej strony po zdemontowaniu przycisków Czyszczenie przycisków i kąpiel uszczelek w silikonie. ponowny montaż przycisków Kupiłem go ze względu na kopertę która mi się podoba, niestety nie ma on podświetlenia co jest sporą wadą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #2 Napisano 14 Stycznia 2016 Bardzo ciekawy model. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jagr 174 #3 Napisano 15 Stycznia 2016 Gcze, super to pokazujesz, więcej takich fot proszę 0 "I own the watch, the watch does not own me" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35445 #4 Napisano 15 Stycznia 2016 Dokładnie, brakuje tego typu zdjęć A miło popatrzeć a jeszcze jak pacjent fajny to tym bardziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #5 Napisano 15 Stycznia 2016 Fajny model.Mam wrażenie, że brakuje mu bezela, bo taki jakiś goły 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #6 Napisano 15 Stycznia 2016 TGW-100 gcze, a czy do montarzu/demontarzu przycisków używasz jakichś specjalnych narzędzi? Chodzi mi o te pierścienie mocujące na wcisk (nie wiem, jak one się fachowo nazywają). Swoją drogą w dziale Casio przydałby się kącik techniczny. Takie posty jak ten gcze są cenne, a rozmywają się w zatłoku informacji i spamu w wątkach ogólnych i w innych działach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #7 Napisano 15 Stycznia 2016 Dołączam się do pytania, jak fachowo zdjąć te pierścienie? Do tej pory robiłem to pensetą i płaskim śrubokrętem ale może jest jakiś lepszy sposób. Po drugie czy ktoś wie gdzie można kupić takie zawleczki, bo p Sylwia napisała mi, że w zibi nie ma. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #8 Napisano 15 Stycznia 2016 Chodzi mi o te pierścienie mocujące na wcisk (nie wiem, jak one się fachowo nazywają). Pierścień segera to cudo się nazywa można kupić w różnych romiarach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23127 #9 Napisano 15 Stycznia 2016 Można, tylko w tak mikroskopijnych wymiarach nie spotkałem I chyba Kolega wie jak to się nazywa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #10 Napisano 15 Stycznia 2016 Dołączam się do pytania, jak fachowo zdjąć te pierścienie? Do tej pory robiłem to pensetą i płaskim śrubokrętem ale może jest jakiś lepszy sposób. Po drugie czy ktoś wie gdzie można kupić takie zawleczki, bo p Sylwia napisała mi, że w zibi nie ma.Pacparts albo świat zegarków, mają po 4zł za sztukę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #11 Napisano 15 Stycznia 2016 Wielkie dzięki 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23127 #12 Napisano 15 Stycznia 2016 Zawsze mnie to wkurza Link nie jest zabroniony, można pokazać a ułatwi szukanie dla reszty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13 Napisano 16 Stycznia 2016 Swoją drogą w dziale Casio przydałby się kącik techniczny. Takie posty jak ten gcze są cenne, a rozmywają się w zatłoku informacji i spamu w wątkach ogólnych i w innych działach.+1 qcze - może zaczniesz? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #14 Napisano 16 Stycznia 2016 +1 qcze - może zaczniesz? Mogę zacząć , tylko tak się zastanawiam jak to sensownie poukładać.Wrzucanie tam wszystkich tematów w postach które teraz są oddzielne jak polerowanie i inne diy też spowoduje w końcu nieporządek.Idealne byłoby podforum ale na to chyba nie można liczyć ;-)Myślałem też żeby wrzucić to do działu zegarmistrzowskiego na forum głównym ale elektroniki to tak zupełnie inna bajka że chyba nie ma to sensu.Może macie jakieś pomysły jak to podzielić . Może kilka wątków dla różnych zagadnień ? Dołączam się do pytania, jak fachowo zdjąć te pierścienie? Do tej pory robiłem to pensetą i płaskim śrubokrętem ale może jest jakiś lepszy sposób. Po drugie czy ktoś wie gdzie można kupić takie zawleczki, bo p Sylwia napisała mi, że w zibi nie ma. Ja obracam pierścienie rozcięciem do góry, wkładam kopertę do delikatnego woreczka foliowego i też używam śrubokręta płaskiego/pęsety. Wciskam lekko przycisk i naciskam na końce ramion poruszając śrubokrętem lekko na boki . Woreczek skutecznie zabezpiecza przed koniecznością zamawiania tego pierścienia ;-) Ponadto zabezpiecza też przed porysowaniem trzpień przycisku co skończyłoby się brakiem wodoszczelności. Zakładanie bardzo ułatwia lupa zegarmistrzowska i dobra pęseta.Przestrzegam przed zdejmowaniem tych pierścieni segera bez zabezpieczenia folią, osiągają one naddźwiękowe prędkości po zeskoczeniu z trzpienia ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #15 Napisano 16 Stycznia 2016 Jedynie podforum w dziale casio byłoby idealnym rozwiązaniem. Myślę, że możnaby porozmawiać z moderatorami i przedstawić pomysł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #16 Napisano 16 Stycznia 2016 Dzięki gcze niedługo będę wymieniał 4 przyciski więc każda rada jest dla mnie cenna. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #17 Napisano 16 Stycznia 2016 Napisałem do Mistrza Yody zapytanie o możliwość utworzenia subforum z tematami technicznymi, podając link do tego wątku i naszych postów nawiązujących do tego pomysłu. Zobaczymy, jakie są możliwości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #18 Napisano 16 Stycznia 2016 Dobrze że dałeś znać bo też miałem właśnie pisać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #19 Napisano 16 Stycznia 2016 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #20 Napisano 17 Stycznia 2016 No to mamy dział techniczny. Dzięki Marek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #21 Napisano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Casio 9200 Riseman w częściach- awaria wyświetlacza Edytowane 17 Stycznia 2016 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #22 Napisano 17 Stycznia 2016 Uda się to jakoś naprawić domowym sposobem czy tylko wymiana wyświetlacza lub tych pasków przewodzących?Zawsze się zastanawiałem dlaczego w Ryśku bateria jest odwrotnie, czy tak miało być czy się pomylili podczas projektowania? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #23 Napisano 17 Stycznia 2016 Udało się naprawić,ale przez wymiane wyświetlacza nic innego nie chciało dac pozytywnego efektu . A bateria rzeczywiście jest do góry nogami-ten typ tak ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #24 Napisano 17 Stycznia 2016 Dodam jeszcze jedno do GW-9200. Czujniki są sparowane z elektroniką, czyli nie zamienne. Po podłączeniu innego czujnika z GW-9200 wyświetla ERR lub przekłamuje wyniki w najlepszym razie. W sprzedaży czujnik nie występuje osobno, tylko razem z PCB, która jest częścią zastrzeżoną. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #25 Napisano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Nie zgodzę się. Wymieniałem uszkodzony czujnik w Ryśku na inny i wszystko działa dobrze. Więc nie wiem o co chodzi. Gdyby miało być tak,że jeden czujnik pasuje tylko do danego modułu to po co możliwość kalibracji czujnika(baro,temp,wysokosc) . Edytowane 17 Stycznia 2016 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach