Gość #201 Napisano 12 Lutego 2016 Znalazłem artykulik o wprowadzaniu technologii synchronizacji z zegarem atomowym. <LINK> do artykułu. Jest tam zdjęcie Citizena pokazanego poniżej, z anteną wywaloną na przód tarczy z uwagi na metalową kopertę, która przy tej początkowo marnej technologii mogłaby tłumić sygnał synchronizacji. Antena przypomina kształtem właśnie taką cewkę. (zdjęcie z sieci) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #202 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) W kwarcach ze wskazowkami to jest cewka od siknika krokowego ktory to wlasnie napedza wskazowki. ( nie mowie o tym zdj powyzej) Pozdrawiam ☺ Edytowane 12 Lutego 2016 przez zibson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #203 Napisano 12 Lutego 2016 Ano właśnie, to już wiemy 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #204 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) Jak się ściąga szkiełko? Później się je jakoś przykleja czy jak? Zawsze mnie to zastanawialo...zamiast polerowac wystarczy w takim razie zmienić na nowe Ale zawsze się tego obawiałem bo myślałem że jak fabryka wmontuje to późnej samemu jak się wsadzi takie szkło to będą jakieś problemy ze szczelnościa Jest na to pewien myk kolegi Dingo, w skrócie polega on na wytworzeniu wewnątrz koperty ciśnienia w skutek którego szkiełko zostaje wypchnięte.. Przy zegarkach z panelem słonecznym sposób jest znacznie bezpieczniejszy od wypychania palcem gdyż mi kiedyś podczas próby wypchnięcia kciukiem pękł właśnie panel słoneczny. Dodam tylko że odradzałbym wypychanie i wpychanie na siłę kciukiem ponieważ w ten sposób szybka może się lekko odkształcić gdyż punktowo działa na nią duża siła nacisku, widać to potem gdy odbija się coś w niej patrząc pod kontem. Sposób kolegi Dingo jest może ciut bardziej skomplikowany ale o tyle lepszy że na szybkę działa równomierny nacisk na całą jej powierzchnię co wyklucza możliwość odkształcenia. W przypadku wpychania szybki wystarczy położyć ją na płaskiej powierzchni, następnie położyć na niej kopertę i docisnąć ją do szybki z odpowiednią siłą. Między szkłem a kopertą dodatkowo jest jeszcze plastikowa uszczelka. Całość wchodzi na tyle ciężko i ścisło że nie ma możliwości aby zegarek stracił szczelność. (Przetestowane) Edytowane 12 Lutego 2016 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35552 #205 Napisano 12 Lutego 2016 Ja wypycham palcami najpierw lekko suszarką i idzie bez problemu. Jest na to pewien myk kolegi Dingo, w skrócie polega on na wytworzeniu wewnątrz koperty ciśnienia w skutek którego szkiełko zostaje wypchnięte.. Przy zegarkach z panelem słonecznym sposób jest znacznie bezpieczniejszy od wypychania palcem gdyż mi kiedyś podczas próby wypchnięcia kciukiem pękł właśnie panel słoneczny. Dodam tylko że odradzałbym wypychanie i wpychanie na siłę kciukiem ponieważ w ten sposób szybka może się lekko odkształcić gdyż punktowo działa na nią duża siła nacisku, widać to potem gdy odbija się coś w niej patrząc pod kontem. Sposób kolegi Dingo jest może ciut bardziej skomplikowany ale o tyle lepszy że na szybkę działa równomierny nacisk na całą jej powierzchnię co wyklucza możliwość odkształcenia. W przypadku wpychania szybki wystarczy położyć ją na płaskiej powierzchni, następnie położyć na niej kopertę i docisnąć ją do szybki z odpowiednią siłą. Między szkłem a kopertą dodatkowo jest jeszcze plastikowa uszczelka. Całość wchodzi na tyle ciężko i ścisło że nie ma możliwości aby zegarek stracił szczelność. (Przetestowane) Dzięki za odpowiedź 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #206 Napisano 12 Lutego 2016 Nie wyjmuje szybki jednym palce tylko staram się dwoma jak najbliżej krawędzi koperty. Wychodzi pięknie razem z panelem słonecznym bez jakichkolwiek uszkodzen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #207 Napisano 12 Lutego 2016 A ja raczej nie toleruję modów i w ogóle rozkręcania fabrycznego zegarka.Ma być wersja fabryczna i nie rozbierana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #208 Napisano 12 Lutego 2016 Ja tam bardzo lubię, bo mogę mieć taki zegarek jaki sobie wymyślę (w miarę dostępności części), no i po za tym jedyny w swoim rodzaju Chociaż niektóre fabryczne G są moim zdaniem kompletne i modyfikacja może je tylko popsuć. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #209 Napisano 12 Lutego 2016 Ja tam bardzo lubię, bo mogę mieć taki zegarek jaki sobie wymyślę (w miarę dostępności części), no i po za tym jedyny w swoim rodzaju Chociaż niektóre fabryczne G są moim zdaniem kompletne i modyfikacja może je tylko popsuć. +1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #210 Napisano 12 Lutego 2016 +1 Niektóre watche aż krzyczą, żeby je przerobić 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #211 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) Zachęcony Waszymi działaniami wreszcie przysiadłem do dw 8300. Zdjęcia innym razem, bo już na nie za ciemno, zresztą na razie tylko go rozebrałem na atomy (poza modułem). Poza standardowym pucowaniem chcę zrobić polerkę przycisków i klamerki. Mam zamiar polerować dremelem z elastyczną przedłużką i nakładką z małym krążkiem filcowym. Myślicie, że pasta polerska zielona wystarczy? Ma ktoś doświadczenie z tą pastą? W Casto jest tylko ta (chyba w komplecie z brązową), a chciałem przez weekend się pobawić, więc wolę podjechać i kupić, niż zamawiać np. białą lub niebieską w sieci. A poniżej przyciski od dw 8300 (bez uszczelek, te w innej przegródce). Jak ja to złożę, to nie wiem... Edytowane 12 Lutego 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #212 Napisano 12 Lutego 2016 Ooo, przynajmniej niczego na razie od przycisków nie zgubiłeś Zara, zara, a gdzie oringi??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #213 Napisano 12 Lutego 2016 Ooo, przynajmniej niczego na razie od przycisków nie zgubiłeś Zara, zara, a gdzie oringi???Są, są,.. jak wspomniałem, leżą w innej przegródce razem z pozostałymi gumami. Będzie moczonko w oleju silikonowym. Nic nie zgubiłem, bo w torebce działałem przy demontażu przycisków, zgodnie ze świetną radą Kolegi gcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #214 Napisano 12 Lutego 2016 Uszczelki zapewne w kopercie.. Zielona pasta polerska powinna dać radę sam takiej używam do aluminium srebra, dekiel od 56ki tez nią polerowałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #215 Napisano 12 Lutego 2016 Trenuj, trenuj a potem zrobisz Romana na pozytyw 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #216 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) Z tą torebką to świetny pomysł jest, przy najbliższej okazji też tak będę działać. Niech mi tylko przyjdą przyciski z zibi, sesesese... Edytowane 12 Lutego 2016 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #217 Napisano 12 Lutego 2016 ...Zielona pasta polerska powinna dać radę sam takiej używam do aluminium srebra, dekiel od 56ki tez nią polerowałem.O,.. no to super, jutro podjadę i zakupię. Mogłem dzisiaj, bo akurat byłem po olej silikonowy (dotychczas uszczelki smarowałem smarem silikonowym, a olejem nie dysponowałem).Ok, to będę działał dalej. Jak skończę, to dam znać, co mi wyszło. Jak coś spieprzę, to też się przyznam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #218 Napisano 12 Lutego 2016 Dzisiejszy nabytek Zobaczymy jak się będzie sprawdzał. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11801 #219 Napisano 12 Lutego 2016 Ale to do nosa, a nie do zegarków 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #220 Napisano 12 Lutego 2016 O fak! Miałem wejść do sklepu z akcesoriami zegarmistrzowskimi a zaszedłem do apteki...co to forum robi z ludzi Ale może się nada. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11801 #221 Napisano 12 Lutego 2016 Raczej nie bo to do wciągania glutków, a te zegarmistrzowskie wydmuchują i to mocniejszy strumień (nie zaciagają). 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35552 #222 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) Każdy używany G ma trochę za uszami ten akurat nie za dużo ale zawsze coś Edytowane 12 Lutego 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #223 Napisano 12 Lutego 2016 Coś tam się wyskrobie.. Dwa identyczne zdjęcia czy zabawa pod tytułem znajdź 5 różnic na obrazkach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35552 #224 Napisano 12 Lutego 2016 Coś tam się wyskrobie.. Dwa identyczne zdjęcia czy zabawa pod tytułem znajdź 5 różnic na obrazkach? Już poprawiłem zdjęcia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #225 Napisano 12 Lutego 2016 Raczej nie bo to do wciągania glutków, a te zegarmistrzowskie wydmuchują i to mocniejszy strumień (nie zaciagają).Wiem ale na razie zobacze co to jest warte. Jak nic sprawie sobie lepszą...może do lewatywy 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach