TomcioMiki 70801 #2951 Napisano 30 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, TomG80 napisał(-a): Takie tam wieczorne dłubanko relaksacyjne. W zegarku wszystkie przyciski niemal stały dęba, teraz po wyczyszczeniu i przesmarowaniu chodzą, jak masełko. Fuuj ☣️☣️☣️ Edytowane 30 Stycznia przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11312 #2952 Napisano 30 Stycznia 6 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Fuuj ☣️☣️☣️ Co tam fuj? było używane zgodnie z przeznaczeniem, a teraz jest czysto. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11312 #2953 Napisano 7 Lutego Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9637 #2954 Napisano 7 Lutego Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej?Jakim cudem?Ja mam wiele zegarków, które mają po 6-7 lat, kilka, co mają ponad 10 lat i w żadnym akumulator nie jest jeszcze do wymiany.Zegary nie są obciążane autopodświetleniem (najbardziej prądożerna funkcja), zawsze są naładowane na H, jak nie są używane, leżą sobie przy oknie i jedzą światło. Zastanawiam się, co trzeba robić, żeby rozładować akumulator w zegarku po roku? Chyba musi cały czas jeździć na autopodświetleniu? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11312 #2955 Napisano 7 Lutego 32 minuty temu, TomG80 napisał(-a): Jakim cudem? Ja mam wiele zegarków, które mają po 6-7 lat, kilka, co mają ponad 10 lat i w żadnym akumulator nie jest jeszcze do wymiany. Zegary nie są obciążane autopodświetleniem (najbardziej prądożerna funkcja), zawsze są naładowane na H, jak nie są używane, leżą sobie przy oknie i jedzą światło. Zastanawiam się, co trzeba robić, żeby rozładować akumulator w zegarku po roku? Chyba musi cały czas jeździć na autopodświetleniu? Możliwe, że nie napisałem zbyt klarownie - nie posiadałem tych zegarków dłużej niż rok, dwa lata, bo po prostu je sprzedawałem. Nie miałem na myśli, że ulegały awarii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9637 #2956 Napisano 7 Lutego Możliwe, że nie napisałem zbyt klarownie - nie posiadałem tych zegarków dłużej niż rok, dwa lata, bo po prostu je sprzedawałem. Nie miałem na myśli, że ulegały awarii.Aha, no to zmienia postać rzeczy. Tak, jak pisałem powyżej: przy prawidłowym użytkowaniu około 10 lat to norma, zaś bywają przypadki, że po dobre kilkanaście lat akumulator potrafi działać bez zarzutu. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach