Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gcze

Casio-dział techniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Jak byk: Średnica trzpieni 1,0 mm

stanowczo za dużo.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha... Dlatego pisałem że się nie znam bo jestem gshockowcem biernym, co najwyżej bezel i pasek ściągnę.

Dlatego pełen szacun Panowie za to co wyprawiacie z tymi zegarami :)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy taka pęseta z szerokim chwytem da radę. Może też ją kliknę

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5983674497

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Diego, moim zdaniem tylko zegarmistrzowska się nada. Ostro zakończona i z płaskim stykiem końcówek, np.:

pinceta-peseta-prosta-antystatyczna-esd1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dużo fajnych zabawek ma facet na sprzedaż  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xeno, dobra robota z tym odświeżeniem DW-8300, na szczególna pochwałę ode mnie zasługują wypolerowane przyciski i klamerka, brawo efekt rewelacyjny!  :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego, moim zdaniem tylko zegarmistrzowska się nada. Ostro zakończona i z płaskim stykiem końcówek, np.:

Mam właśnie podobną.

Takie coś by się nadało, tylko trzebaby było zaostrzyć końcówki:

http://www.tools-tech.pl/wk-0100004-scigacz-do-piercieni-segera-extra-mocny-fi-2-5-3-5-wallmek

a tutaj jest specjalny ściągacz do pierścieni bez dziurek o średnicy 1,5 do 4 mm:

http://www.profitechnik.pl/product/szczypce-proste-regulowane-do-pierscieni-zewnetrznych-bez-otworow-15-40-mm.html

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Xeno, dobra robota z tym odświeżeniem DW-8300, na szczególna pochwałę ode mnie zasługują wypolerowane przyciski i klamerka, brawo efekt rewelacyjny!  :)

Dzięki. :)

W temacie pęsety, to będę zamawiał dla siebie, ale wcześniej zrobię rozeznanie (jest cały wątek w temacie na naszym forum, muszę przebrnąć). Myślę też o silikoniarce do uszczelek. Jak zrobię rozeznanie, to dam znać. Jeśli ktoś z Łodzi lub okolic chciałby się dołączyć do zakupu, to zapraszam. Przesyłka będzie jedna, a może coś się jeszcze wynegocjuje przy większym zakupie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xenocratex a podświetlenie naprawiłeś? 

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

xenocratex a podświetlenie naprawiłeś?

Jeszcze nie. Póki co moduł bez mojej ingerencji. Przyjdzie pora i na to. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie brakuje jakiejś mikro sprężynki. Ciężko będzie to zastąpić/dorobić jakoś.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie brakuje jakiejś mikro sprężynki. Ciężko będzie to zastąpić/dorobić jakoś.

A sądzisz że jesli długość styku będzie sie zgadzała to można zastąpić z innego zegarka? Bo ostatnio się nad tym zastanawiałem. Wydaje mi się że tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Michał (to od niego odkupiłem Stargate'a) wspominał, że przy słabej baterii ekran przygasał po naciśnięciu przycisku podświetlenia. Jeśli dobrze rozumuję, obwód się zamykał, więc styki powinny być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xenocratex nie koniecznie, wydaje mi się że ekran przygasał ponieważ przetwornica od iluminatora pobiera prąd co nie znaczy że musi być styk z ekranem. Ale to tylko moja teoria. :)

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego04 pewnie, że może być inna sprężynka ważne, żeby w miarę pasowała i przewodziła prąd :)

Xenocratex a to baterii nie wymieniłeś przy okazji? :( przecież to grzech :D

Obstawiam, że nie ma gdzieś przejścia, brak sprężynki czy coś. Kiedyś miałem bardzo padniętą baterię, a illuminator i tak podświetlał.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria jest nowa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem czerwonego na warsztat (znowu - ale nie ostatni raz - przecież szlifowanie korekcyjne przed nim). Nie lubię go. Nie lubię ani jego beznadziejnego czerwonego ubrania (może odcień mojego jest  inny ale jest taki jaki jest a nie inny i tego akurat zdzierżyć nie mogę) ani jego czarnej, porysowanej gęby :

7617072100_1455575922.jpg

i zrobiłem mu to:

2716733400_1455576445.jpg

7210104000_1455580194.jpg

.... a jak to się stało i dlaczego to powiem Wam później bo na dziś mam dość zegarkowych wrażeń... pozwolicie, prawda ? ;):)......

Edytowane przez zibson

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje i wzięło i go oświeciło :)

Więcej fotek daj z operacji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje i wzięło i go oświeciło :)

Więcej fotek daj z operacji ;)

Później coś tam sklecę :)

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba po Twoim poradniku Roman w negatywnie wróci do łask :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten model i bardzo go lubiłem. Uważam że negatyw pasuje mu jak ulał ale chętnie przeczytam relację z operacji "oświecenia"

Jakbyś się chciał pozbyć czerwonych gaci daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

.... a jak to się stało i dlaczego to powiem Wam później bo na dziś mam dość zegarkowych wrażeń... pozwolicie, prawda ? ;):)......

zibson, podzieliłbyś się wrażeniami, bo my tu ciekaiw i żądni tych emocji. :)

A wracając do narzędzi, to klepnąłem to i owo w Timepol. Jak przyjdzie paczuszka, to poprawię mojego Edifice i dam znać, jak mi się dziergało. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zibson, podzieliłbyś się wrażeniami, bo my tu ciekaiw i żądni tych emocji. :)

A wracając do narzędzi, to klepnąłem to i owo w Timepol. Jak przyjdzie paczuszka, to poprawię mojego Edifice i dam znać, jak mi się dziergało. ;)

Co za ''szpej'' zakupiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Najtańszą pęsetę montażową, chwytak na kopertę i jakieś pierdółki. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie też dziś przyszło pare rzeczy ale to nie wszystko bo pare muszę odesłać gdyż dostałem nie to co trzeba. d*py ale urywa ale jakość adekwatna do ceny. Zobaczę jak się będzie sprawdzał sprzęt.

post-42578-1455657474,753_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi