tommly 11643 #251 Napisano 14 Lutego 2016 Jak byk: Średnica trzpieni 1,0 mmstanowczo za dużo. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jagr 174 #252 Napisano 14 Lutego 2016 Aha... Dlatego pisałem że się nie znam bo jestem gshockowcem biernym, co najwyżej bezel i pasek ściągnę.Dlatego pełen szacun Panowie za to co wyprawiacie z tymi zegarami 0 "I own the watch, the watch does not own me" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #253 Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Zastanawiam się czy taka pęseta z szerokim chwytem da radę. Może też ją kliknę http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5983674497 Edytowane 14 Lutego 2016 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #254 Napisano 14 Lutego 2016 Diego, moim zdaniem tylko zegarmistrzowska się nada. Ostro zakończona i z płaskim stykiem końcówek, np.: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #255 Napisano 14 Lutego 2016 Dużo fajnych zabawek ma facet na sprzedaż 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #256 Napisano 14 Lutego 2016 Xeno, dobra robota z tym odświeżeniem DW-8300, na szczególna pochwałę ode mnie zasługują wypolerowane przyciski i klamerka, brawo efekt rewelacyjny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11643 #257 Napisano 14 Lutego 2016 Diego, moim zdaniem tylko zegarmistrzowska się nada. Ostro zakończona i z płaskim stykiem końcówek, np.: Mam właśnie podobną. Takie coś by się nadało, tylko trzebaby było zaostrzyć końcówki:http://www.tools-tech.pl/wk-0100004-scigacz-do-piercieni-segera-extra-mocny-fi-2-5-3-5-wallmek a tutaj jest specjalny ściągacz do pierścieni bez dziurek o średnicy 1,5 do 4 mm:http://www.profitechnik.pl/product/szczypce-proste-regulowane-do-pierscieni-zewnetrznych-bez-otworow-15-40-mm.html 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #258 Napisano 14 Lutego 2016 Xeno, dobra robota z tym odświeżeniem DW-8300, na szczególna pochwałę ode mnie zasługują wypolerowane przyciski i klamerka, brawo efekt rewelacyjny! Dzięki. W temacie pęsety, to będę zamawiał dla siebie, ale wcześniej zrobię rozeznanie (jest cały wątek w temacie na naszym forum, muszę przebrnąć). Myślę też o silikoniarce do uszczelek. Jak zrobię rozeznanie, to dam znać. Jeśli ktoś z Łodzi lub okolic chciałby się dołączyć do zakupu, to zapraszam. Przesyłka będzie jedna, a może coś się jeszcze wynegocjuje przy większym zakupie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #259 Napisano 14 Lutego 2016 xenocratex a podświetlenie naprawiłeś? 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #260 Napisano 14 Lutego 2016 xenocratex a podświetlenie naprawiłeś?Jeszcze nie. Póki co moduł bez mojej ingerencji. Przyjdzie pora i na to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #261 Napisano 14 Lutego 2016 Pewnie brakuje jakiejś mikro sprężynki. Ciężko będzie to zastąpić/dorobić jakoś. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #262 Napisano 14 Lutego 2016 Pewnie brakuje jakiejś mikro sprężynki. Ciężko będzie to zastąpić/dorobić jakoś.A sądzisz że jesli długość styku będzie sie zgadzała to można zastąpić z innego zegarka? Bo ostatnio się nad tym zastanawiałem. Wydaje mi się że tak. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #263 Napisano 14 Lutego 2016 Pewnie brakuje jakiejś mikro sprężynki. Ciężko będzie to zastąpić/dorobić jakoś.Michał (to od niego odkupiłem Stargate'a) wspominał, że przy słabej baterii ekran przygasał po naciśnięciu przycisku podświetlenia. Jeśli dobrze rozumuję, obwód się zamykał, więc styki powinny być ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #264 Napisano 15 Lutego 2016 xenocratex nie koniecznie, wydaje mi się że ekran przygasał ponieważ przetwornica od iluminatora pobiera prąd co nie znaczy że musi być styk z ekranem. Ale to tylko moja teoria. 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #265 Napisano 15 Lutego 2016 Diego04 pewnie, że może być inna sprężynka ważne, żeby w miarę pasowała i przewodziła prąd Xenocratex a to baterii nie wymieniłeś przy okazji? przecież to grzech Obstawiam, że nie ma gdzieś przejścia, brak sprężynki czy coś. Kiedyś miałem bardzo padniętą baterię, a illuminator i tak podświetlał. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #266 Napisano 15 Lutego 2016 Bateria jest nowa :-) 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #267 Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Wziąłem czerwonego na warsztat (znowu - ale nie ostatni raz - przecież szlifowanie korekcyjne przed nim). Nie lubię go. Nie lubię ani jego beznadziejnego czerwonego ubrania (może odcień mojego jest inny ale jest taki jaki jest a nie inny i tego akurat zdzierżyć nie mogę) ani jego czarnej, porysowanej gęby : i zrobiłem mu to: .... a jak to się stało i dlaczego to powiem Wam później bo na dziś mam dość zegarkowych wrażeń... pozwolicie, prawda ? ...... Edytowane 16 Lutego 2016 przez zibson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #268 Napisano 16 Lutego 2016 Gratulacje i wzięło i go oświeciło Więcej fotek daj z operacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #269 Napisano 16 Lutego 2016 Gratulacje i wzięło i go oświeciło Więcej fotek daj z operacji Później coś tam sklecę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #270 Napisano 16 Lutego 2016 Chyba po Twoim poradniku Roman w negatywnie wróci do łask 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #271 Napisano 16 Lutego 2016 Miałem ten model i bardzo go lubiłem. Uważam że negatyw pasuje mu jak ulał ale chętnie przeczytam relację z operacji "oświecenia" Jakbyś się chciał pozbyć czerwonych gaci daj znać. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #272 Napisano 16 Lutego 2016 .... a jak to się stało i dlaczego to powiem Wam później bo na dziś mam dość zegarkowych wrażeń... pozwolicie, prawda ? ...... zibson, podzieliłbyś się wrażeniami, bo my tu ciekaiw i żądni tych emocji. A wracając do narzędzi, to klepnąłem to i owo w Timepol. Jak przyjdzie paczuszka, to poprawię mojego Edifice i dam znać, jak mi się dziergało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #273 Napisano 16 Lutego 2016 zibson, podzieliłbyś się wrażeniami, bo my tu ciekaiw i żądni tych emocji. A wracając do narzędzi, to klepnąłem to i owo w Timepol. Jak przyjdzie paczuszka, to poprawię mojego Edifice i dam znać, jak mi się dziergało. Co za ''szpej'' zakupiłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #274 Napisano 16 Lutego 2016 Najtańszą pęsetę montażową, chwytak na kopertę i jakieś pierdółki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #275 Napisano 16 Lutego 2016 Do mnie też dziś przyszło pare rzeczy ale to nie wszystko bo pare muszę odesłać gdyż dostałem nie to co trzeba. d*py ale urywa ale jakość adekwatna do ceny. Zobaczę jak się będzie sprawdzał sprzęt. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach