Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gcze

Casio-dział techniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

GitBit, super relacja. Dzięki za nią. Aż się chce do roboty zabierać. Też sobie w weekend pogrzebię, ale wyjątkowo nie w casio, więc relacji nie wrzucę, a przynajmniej nie tu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie, fajnie że foto relacja się Wam podoba.  :)

Ja również nie jestem w stanie zrozumieć jak można doprowadzić zegarek do takiego stanu i go jeszcze nosić. Bardzo możliwe że on gdzieś leżał ale mimo wszystko można coś uje.ać za przeproszeniem jak np rower w podczas jazdy po błocie ale ja osobiście go puźniej dokładnie czyszcze. 

Koniec końców pacjent uratowany i czuje się bardzo dobrze a to najważniejsze  :)

Jako ciekawostkę dodam że zegarek został wyprodukowany w dniu imienin mojej żony. 22 luty 2010  :rolleyes: 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit, dobra robota  :)

Tylko następnym razem abym zamknął oczy to wstaw sam link do zdjęcia bo tak to było już za późno  :P

Masakra jakaś  :wacko: , tak jak napisał kamilspider, można złapać coś od tego, 0,5 litra czystej na odkażenie to byłoby mało  ^_^ .

Zegarek musiał gdzieś leżeć a jeśli nie to pierwotnego właściciela nie chciałbym poznać  :P

A co do baterii zamiast akumulatorka to chyba na szybko to ten lombard robi aby sprzedać drożej jako sprawny zegarek.

I z drugiej strony ten zegarek po tym spa jest warty więcej niż za niego zapłaciłeś ale w takim stanie jak był to przepłaciłeś  :D

A same teleskopy i śrubki też myłeś?

Ja czyszczę je spirytusem  :)

I jak wszyscy to ja też. 

U mnie nie było żadnych hardkorów, poprzedni właściciel musiał być był pedantem.

A raczej bezel i pasek od nowości nie był ściągany.

Przed:

1.jpg

I po:

2.jpg

Gotowałem pasek aby go zmiękczyć, jest lepiej ale nie zadowalająco  <_<

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek w GDFie jest za twardy? :o

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porównaniu do Froga lub gieza to wszystkie są twarde  :)

GW-6900 trafi na branse a w tych paskach też wkurzają mnie te harmonijki  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam że ta cena nie była adekwatna do jego stanu jednak na szczęście miałem części w zapasie i trochę wprawy przy tego typu odświeżaniu.  :) 

Teleskopów aż tak nie szorowałem, przetarłem je tylko a część wymieniłem na nowe bo co poniektóre się porospadały przy wyjmowaniu.

U Ciebie to lajcik, a jak 69ka?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit  extra  :) nawet ciekawie wygląda z tymi ogniwami, syfu miał rzeczywiście strasznie dużo... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz było gotować zgięty pasek aby przyjął kształt nadgarstka. Ściągnać można sznurkiem lub gumką recepturką.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego04, tak wiem, a chodzi bardziej przy samej zapince, tam gdzie nie ma dziurek i jest bardzo sztywny, potrzebna druga szlufka  <_<

1.jpg

A dziś malutkie spa przeszła 69-tka. I też czyścioszek był  :)

1.jpg

Po już z bransą  :)

2.jpg

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gitbit pokaż ten sprzęt do szlifowania ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie za mną też chodzi coś do polerki itp. żeby ręcznie się nie mordować. Nie wiem czy lepiej dokupić jakieś tarcze czy koncowki pod wiertarkę/wkrętarkę czy lepiej coś a la dremelek czy tam takie małe urządzonko ręczne? Macie jakieś doświadczenia?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja korzystam głównie ze szlifierki stołowej o mocy 370W.. Z jednej strony mam założony kamień z drugiej strony mogę sobie podpinać różne filce polerskie, szczotki i inne cuda.  Mam też Dremela 300 ale jemu przy dociskaniu na mniejszych obrotach brakuje siły i zwalnia, ze szlifierka nie ma tego problemu  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jak już jesteśmy w temacie polerki. Czym najlepiej spolerować branse? Efekt uzyskany przez GitBita natchnął mnie do pracy nad moją lekko zmęczoną bransą od gw-3000.

Nie mam w ogóle pojęcia na ten temat więc proszę o wszelkie podpowiedzi nawet najbardziej banalne :)

post-69446-1457733339,6511_thumb.jpg

Tak wygląda ta bransa, głównie są to płytkie rysy.

Tomaliusz: Chyba ten pasek tak ma, teraz zauważyłem, że mam taką szparę między paskami za klamerką w: GDFie, gd-100, g-8900 i ga-110.

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A satyna? czy lustro?.. Jest kilka wątków w temacie polerki na forum. Szczególnie <TEN> wart jest uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, jutro zagłębie podesłany przez Ciebie temat :)

Raczej lustro tak jak było na początku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z lustrem chyba łatwiej. Bransa na części, czerwona pasta polerska (w Casto w komplecie z zieloną za ~20 pln) i krążek filcowy. Z satyną jest więcej zachodu.

Edit: No i coś, na co krążek można zainstalować. ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wielkie dzięki, czyli mogę polerować wiertarką? Czy jest problem z tym, że ta bransoleta jest nie równa? Czy nie zetre jej na załamaniach ogniw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DamianDe będziesz polerował, a nie szlifował :) Powolutku, delikatnie, bez pośpiechu i dasz radę.

Polerowanie jest fajne bo widzisz efekty swojej pracy, a to bardzo cieszy... :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki kupię te pasty i filc i w wolnej chwili ją podpicuję. Mam czas dokąd nie dojdzie srebrny bezel do gw-3000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, jakby... mały problemik mam. :blink:

DSC_0320.JPG

Żona ma jednego pięknisia, którego sprowadziłem jej z daleka jakiś czas temu, bo generalnie model trudno dostępny był. Przyszedł i, zgodnie z opisem, wyraźnie nówka magazynowa. Nigdy nie otwierany, nie noszony. Od początku ledwie było coś widać na ekranie i podświetlenie było słabe. Ostatnio stwierdziłem, że najwyższy czas mu bateryjkę wymienić. Zamówiłem na alle. I dziś wymieniłem. I jest jeszcze gorzej!!!

Wyświetlacz ledwie coś pokazuje, a po uruchomieniu podświetlenia całkiem wszystko przygasa. Czyżbym dostał wadliwą baterię?.. :unsure:  A może coś z pięknisiem?.. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tak.. Moja żona miała dokładnie ten sam model tylko fioletowy i objawy były takie same. Wymiana baterii nic nie dawała cyfry tak czy siak były słabo widoczne a czasem nawet same z siebie jeszcze bardziej przygasały. Jak kupiłem później kwadraciaka z takim samym fioletowym wyświetlaczem GLS-5600L i porównałem je do siebie to różnica była ogromna na plus GLS'a pod względem czytelności i jasności cyfr. 

Raz nawet rozebrałem moduł na czynniki pierwsze w tym BLX'ie i złożyłem od nowa bo myślałem że może coś nje styka ale nie dało to żadnej poprawy niestety.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To nie są dobre wieści. :(

No nic, jutro dla pewności podjadę do jakiego sklepu i kupię jeszcze jedną baterię. Ta z alle nie była zapakowana fabrycznie. Nie wiadomo, co to przypadek, a nie mam w domu żadnego miernika. Eh... To jeden z ulubionych Baby-G żony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może problem tkwi w źle dobranej folii polaryzacyjnej? ...ale jak przygasa przy wciśnięciu podświetlenia to chyba nie... I tak możesz spróbować się pobawić, może chociaż trochę by się poprawiło.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi