Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gcze

Casio-dział techniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki ale te uszczelki na przycisku podświetlenia są mniejsze od tych normalnych bo na ścisło przylegają do sztyftu, ale zobaczymy co i jak

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna akcja mi się zrobiła z syna GR 8900 mianowicie przestały działać wszystkie guziki dokonałem resetu, wszystko chodzi elegancko ale do czasu .....

Zakrecam dekiel i akcja się powtarza, brak funkcjonalności klawiszy, ściągnę dekiel chodzi wszystko .

Czy ktoś może spotkał się z czymś takim ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiło się to samo z siebie czy coś robiłeś z zegarkiem? Nie wiem zdejmowałeś bezel lub rozbierałeś go i wyjmowałeś cały moduł z koperty? Objaw jest typowy dla wciśniętego cały czas jednego z przycisków.. Ja bym sprawdził czy któryś z nich nie dociska na stałe blaszki w module, szczególną uwagę zwróciłbym na przycisk podświetlenia.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to wygląda ze zrobiło się tak jakby samo , chyba, że syn zbyt intensywnie przyciskal guzik. Chciałem mu przestawić godzinę , bo coś tam namodził, a tu żaden klawisz nie chodzi więc go rozebrałem i tak jak opisywałem wyżej dzieją się różne dziwne rzeczy z nim .

Spróbuję ogarnąć temat jak wrócę do domu i może to będzie właśnie to co opisujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy poprosił mnie o pomoc w zakupie pasków do dwóch zegarków Casio.

Może ktoś podpowie gdzie takie paski można znaleźć w sieci i czy w ogóle można.

Pierwszy to Casio G- shock GW-810H

5918346_IMG_20160823_113233.jpg

Drugi to Casio Edifice EF -552

5918345_IMG_20160823_113443.jpg

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Edycja

Ten do EF jest na allegro ale do G nigdzie nie mogę znaleźć.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do zibi> kontakt.Będą mieli tylko czekać będzie trzeba miesiąc lub dwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek do GW-810 masz tutaj http://allegro.pl/pasek-do-zeg-casio-gw-m850-1w-gw-810h-2h-gw-810-1-i5680008822.html#thumb/2

Pasek Do Edka tu http://allegro.pl/pasek-casio-ef-552-oryginalny-gumowy-gratis-i6428268691.html lub tu http://allegro.pl/pasek-casio-ef-552-czarny-oryginal-nowy-i6404488122.html możesz napisac do Zibi i zapytać o ceny i sobie porównać jednak w Zibi sama przesyłka kosztuje 17PLN.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy orjentujecie się czy u zegarmistrza można nabyć śrubki do przykręcenia dekla? To są jakieś uniwersalne czy raczej do G shock ów są dedykowane jakieś specjalne ?

Edytowane przez Yokaszin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do zibi> kontakt.Będą mieli tylko czekać będzie trzeba miesiąc lub dwa.

Pasek do GW-810 masz tutaj http://allegro.pl/pasek-do-zeg-casio-gw-m850-1w-gw-810h-2h-gw-810-1-i5680008822.html#thumb/2

Pasek Do Edka tu http://allegro.pl/pasek-casio-ef-552-oryginalny-gumowy-gratis-i6428268691.html lub tu http://allegro.pl/pasek-casio-ef-552-czarny-oryginal-nowy-i6404488122.html możesz napisac do Zibi i zapytać o ceny i sobie porównać jednak w Zibi sama przesyłka kosztuje 17PLN.

Dzięki bardzo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John.doe czy na zielonym ekranie miałeś folię zabezpieczającą bo na negatywie widzę że jest.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John.doe czy na zielonym ekranie miałeś folię zabezpieczającą bo na negatywie widzę że jest.

Na zielonym brak, na czarnym jest, operacja w toku :) liczę że pacjent przeżyje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To gdzie ja je mogę zamówić ? W Zibi? A może ktoś z was ma 2 sztuki na sprzedaż?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałbym dwie na zbyciu od DW-5600 pasuja do GW-M5600/10 jak i do DW/GW-6900 do innych modeli nie wiem czy będą pasować. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

275cfd3b6652dd16294ac45e3196b931.jpg

Ta po lewej oryginalna z dekla ale jedna wsiąkła i zastapiłem ja takim maleństwem po "prawej" no i w sumie nic się nie działo, nawet basen przeżył.

To ja bym z chęcią odkupił od Ciebie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś miał na zbyciu kolorowy wyświetlacz do DW-5600 ew M5610 to chętnie odkupię ☺

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pacjent żyje, przeszedł nawet dwa zabiegi:

DSCF8546%20copy_zps4k583bzi.jpg

DSCF8548%20copy_zpskj8asar0.jpg

Narazie zostaje w takim zestawie

DSCF8549%20copy_zps5xxqt6ex.jpg

Został mi wyświetlacz w pozytywie, pasek i bransoleta (nówka zapakowana) jak ktoś zainteresowany zanim trafi na bazarek zapraszam na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super,  GitBit Edyszyn :)

Mamy:

GitBit Edyszyn

Tomaliusz Edyszyn

Waldzior Edyszyn

...

Mamy coś jeszcze na tą chwilę?

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super daj znać jak wrażenia z zielonego za dnia.  Moim zdaniem akurat ta zieleń do tej czerwonej ramki ni jak pasuje i zostawił bym negatywa.

A jak wrażenia co do bransy? :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś już miałem podejście do 5610 i był na bransolecie, więc wiedziałem że kolejny też musi mieć, po za tym na pasku kompletnie mi się nie układa na ręku :( dla tego pasek na sprzedaż. Co do czerwonej ramki to sam do końca nie wiem, ale negatyw też zostaje więc jakby co następny zabieg go czeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi