TomG80 9007 #2451 Napisano 24 Października 2018 Jest wykonany z świetnych materiałow i wszystkie funkcje o dziwo działają. Zegarek sam się ustawia.Wszystko spasowane idealnie.Spróbuję wyjąć i włożyć baterię.ResetPozdrawiam Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu TapatalkaZ jakich by nie był wykonany materiałów i jak świetnie by nie działał, to koło fabryki Casio co najwyżej mógł kiedyś przypadkiem przejeżdżać. Zapewniam, że nie ma on nic wspólnego z jakością Casio. Niemniej jeśli reset zegarka spowoduje jego prawidłowe działanie, to tylko się cieszyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2452 Napisano 24 Października 2018 Panowie, tym razem ja mam szybkie pytanie: czy bransoleta/pasek od GW-3000 lub GW-3500 będzie pasowała do GW-4000? Może ktoś z Was ma te dwa modele jednocześnie i byłby uprzejmy sprawdzić? Albo jeszcze inaczej: a może ktoś ma do sprzedania bransoletę do GW-4000D-1 w dobrym/bardzo dobrym stanie? Będę wdzięczny za informację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2453 Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) Pozwólcie, że podzielę się z Wami ciekawostką, na którą natrafiłem przypadkiem. Jest strona serwisowa, prawdopodobnie tylko dla pracowników serwisów Casio, na której można dla danego modelu znaleźć listę części zamiennych i ich kody. Na razie to jedyna w praktyce przydatna funkcjonalność, jaką odkryłem. Ponadto są podane stany magazynowe, ale nie jest powiedziane, gdzie one się znajdują (Europa, Japonia?) W pole "Model Name Key" wpisujemy nazwę modelu, klikamy "Select Go", na następnej stronie zatwierdzamy wybór lub wybieramy inną wersję kolorystyczną z rozwijanej listy na górze, klikamy znowu "Select Go" i voila: wyświetla się lista części zamiennych dla danego modelu. Po kliknięciu w dany numer części odsyła ona do strony, gdzie podane są inne modele, do których ona też pasuje - tutaj właśnie odnajduję dla nas, jako pasjonatów marki, praktyczną przydatność tego serwisu. UWAGA: Nie klikamy na dole w ">Return to the Top Menu.", bo wyjdziemy do strony logowania i będzie po ptakach. https://www.servicecasio.com/web/newpf2/index.php Miłej zabawy. EDYTA: Jeśli w kolumnie NLA przy danej części jest na czerwono w tabeli NLA (No Longer Available), to znaczy, że dana część nie jest już produkowana. Edytowane 1 Listopada 2018 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2454 Napisano 1 Listopada 2018 Dobra robota Tomaszu Kolejna przydatna stonka po pacparts i boley.de 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #2455 Napisano 1 Listopada 2018 Good Job 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23166 #2456 Napisano 1 Listopada 2018 Brawo Tomasz, wódki mu polać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kura999 0 #2457 Napisano 2 Listopada 2018 Witam wszystkich kolegów i posiadaczy casio gg 1000, nie wiem czy w dobrym wątku pisze, koledzy mam problem i chciałbym prosić o pomoc, otóż dzieciak bawiąc się zegarkiem porobił TAK że po włączeniu kompasu pokazuje mi on jedynie tylko jeden kierunek w moim przypadku W, obracając się zmieniają się stopnie ale nie kierunek. Nie wiem jak powrócić do ustawienia żeby pokazywał kierunki jak wcześniej, próbowałam samemu coś pogrzebać , kalibrować kompas ale nadal to samo, tylko wyświetla jeden kierunek. Stąd moja prośba o pomoc, jak powrócić do normalnie działającego kompasu, z góry dziękuję za pomoc Tomasz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #2458 Napisano 2 Listopada 2018 Szkoda, że po kliknięciu linka z rozwijańca z wykazem części - nie pokazuje wyglądu danej części.Nazwy nie zawsze są jednoznaczne. Tutaj pewnie trzeba wygooglować po numerach parts? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2459 Napisano 2 Listopada 2018 Witam wszystkich kolegów i posiadaczy casio gg 1000, nie wiem czy w dobrym wątku pisze, koledzy mam problem i chciałbym prosić o pomoc, otóż dzieciak bawiąc się zegarkiem porobił TAK że po włączeniu kompasu pokazuje mi on jedynie tylko jeden kierunek w moim przypadku W, obracając się zmieniają się stopnie ale nie kierunek. Nie wiem jak powrócić do ustawienia żeby pokazywał kierunki jak wcześniej, próbowałam samemu coś pogrzebać , kalibrować kompas ale nadal to samo, tylko wyświetla jeden kierunek. Stąd moja prośba o pomoc, jak powrócić do normalnie działającego kompasu, z góry dziękuję za pomoc Tomasz. A możesz pokazać zdjęcie tego GG-1000? To może (choć nie musi) być pomocne.Szkoda, że po kliknięciu linka z rozwijańca z wykazem części - nie pokazuje wyglądu danej części.Nazwy nie zawsze są jednoznaczne. Tutaj pewnie trzeba wygooglować po numerach parts?To jest strona dla pracowników serwisów Casio, a nie dla klientów końcowych, także trudno tutaj spodziewać się szczegółów, jak w sklepie internetowym. Prawda to, że trudno wyspecyfikować, które części są które. Brakuje tu jednoznacznego powiązania z numerami części na schematach widoku rozstrzelonego (exploded view). A tak przy okazji, to jeśli ktoś potrzebuje, to dysponuję schematami w widoku rozstrzelonym poniższych modeli: GWG-1000GW-9400G/GW-9300GW-9200GW-3000GW-4000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kura999 0 #2460 Napisano 2 Listopada 2018 A możesz pokazać zdjęcie tego GG-1000? To może (choć nie musi) być pomocne.To jest strona dla pracowników serwisów Casio, a nie dla klientów końcowych, także trudno tutaj spodziewać się szczegółów, jak w sklepie internetowym. Prawda to, że trudno wyspecyfikować, które części są które. Brakuje tu jednoznacznego powiązania z numerami części na schematach widoku rozstrzelonego (exploded view). A tak przy okazji, to jeśli ktoś potrzebuje, to dysponuję schematami w widoku rozstrzelonym poniższych modeli: GWG-1000GW-9400G/GW-9300GW-9200GW-3000GW-4000 A możesz pokazać zdjęcie tego GG-1000? To może (choć nie musi) być pomocne.To jest strona dla pracowników serwisów Casio, a nie dla klientów końcowych, także trudno tutaj spodziewać się szczegółów, jak w sklepie internetowym. Prawda to, że trudno wyspecyfikować, które części są które. Brakuje tu jednoznacznego powiązania z numerami części na schematach widoku rozstrzelonego (exploded view). A tak przy okazji, to jeśli ktoś potrzebuje, to dysponuję schematami w widoku rozstrzelonym poniższych modeli: GWG-1000GW-9400G/GW-9300GW-9200GW-3000GW-4000 A możesz pokazać zdjęcie tego GG-1000? To może (choć nie musi) być pomocne.To jest strona dla pracowników serwisów Casio, a nie dla klientów końcowych, także trudno tutaj spodziewać się szczegółów, jak w sklepie internetowym. Prawda to, że trudno wyspecyfikować, które części są które. Brakuje tu jednoznacznego powiązania z numerami części na schematach widoku rozstrzelonego (exploded view). A tak przy okazji, to jeśli ktoś potrzebuje, to dysponuję schematami w widoku rozstrzelonym poniższych modeli: GWG-1000GW-9400G/GW-9300GW-9200GW-3000GW-4000 A możesz pokazać zdjęcie tego GG-1000? To może (choć nie musi) być pomocne.To jest strona dla pracowników serwisów Casio, a nie dla klientów końcowych, także trudno tutaj spodziewać się szczegółów, jak w sklepie internetowym. Prawda to, że trudno wyspecyfikować, które części są które. Brakuje tu jednoznacznego powiązania z numerami części na schematach widoku rozstrzelonego (exploded view). A tak przy okazji, to jeśli ktoś potrzebuje, to dysponuję schematami w widoku rozstrzelonym poniższych modeli: GWG-1000GW-9400G/GW-9300GW-9200GW-3000GW-4000 witam, oto zdjęcie, nadmieniam że zanim w nim pogrzebał młody kompas wskazywał kierunki należycie witam, oto zdjęcie, nadmieniam że zanim w nim pogrzebał młody kompas wskazywał kierunki należycie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2461 Napisano 2 Listopada 2018 witam, oto zdjęcie, nadmieniam że zanim w nim pogrzebał młody kompas wskazywał kierunki należycieNiestety tak, jak przypuszczałem - ten zegarek to podróbka Casio G-Shock GG-1000-1A. Gdzie kupiony? OLX? Stawiam dolary przeciwko orzechom, że nie ma do niego dowodu zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kura999 0 #2462 Napisano 2 Listopada 2018 Niestety tak, jak przypuszczałem - ten zegarek to podróbka Casio G-Shock GG-1000-1A. Gdzie kupiony? OLX? Stawiam dolary przeciwko orzechom, że nie ma do niego dowodu zakupu.dostałem go w prezencie więc nie wiem gdzie kupiony i za ile, było do niego pudełko i jakieś kwity ale nie paragon, więc co się porobiło z kompasem ??? gdy się ruszam to stopnie się zmieniają ale kierunek wyświetlany ten sam.dostałem go w prezencie więc nie wiem gdzie kupiony i za ile, było do niego pudełko i jakieś kwity ale nie paragon, więc co się porobiło z kompasem ??? gdy się ruszam to stopnie się zmieniają ale kierunek wyświetlany ten sam.Może jakiś reset, przywrócenie do ustawień fabrycznych by pomogło ???? da się coś takiego zrobić ??? Może i jest to podróbka ale wszystko w nim działa jak należy , tryb serwisowy, podświetlenie na ruch itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedSiedemosiem 2 #2463 Napisano 2 Listopada 2018 Kura999 - wyrzuc do kosza. 0 Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #2464 Napisano 2 Listopada 2018 przykra sparawa,a jeśli Tomasz mowi ze podroba to nie ma /..../ we wsi żeby było inaczej, w kibel bo wiadomo,ze sobie nie zostawisz, a dac takie cos komus to wstyd jak cholera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kura999 0 #2465 Napisano 2 Listopada 2018 Ale to ja go dostałem a nie mam go komuś dawać, a po czym konkretnie poznać że podróba ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9007 #2466 Napisano 2 Listopada 2018 Ale to ja go dostałem a nie mam go komuś dawać, a po czym konkretnie poznać że podróba ????No to komuś - delikatnie rzecz ujmując - prezent się nie udał... Jest wiele czynników, m.in. czcionki na obudowie są minimalnie inne, inna jest też czcionka wyświetlacza. No i najważniejsze - w oryginale kompas działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #2467 Napisano 2 Listopada 2018 po czym poznac koledzy zapewne ci tu napiszą, sam tego modelu nie miałem nigdy w reku, dostales go to jasne,ale co, masz zamiar takie cos nosic !? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kura999 0 #2468 Napisano 2 Listopada 2018 OK ale u mnie tez działał i to dobrze, problem się zaczął jak syn mi dopadł zegarek i się nim dobrze pobawił , od przedwczoraj kompas o ci...ł, , od trzech miesięcy było wszystko w porządku, do ostatniej zabawy syneczka. Jak już pytałem jakiś reset by nie pomógł ????? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #2469 Napisano 2 Listopada 2018 Jest wiele czynników, m.in. czcionki na obudowie są minimalnie inne, inna jest też czcionka wyświetlacza. No i najważniejsze - w oryginale kompas działa.Jeszcze zdaje się kolor wskazówek jest w oryginale inny - taki jak kolor indeksów. Tutaj wskazówki są beżowo-żółte, jak w wersji 1A3 i 1A5. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedSiedemosiem 2 #2470 Napisano 2 Listopada 2018 Kura999: proponowalbym zakonczyc temat tego ryzowego egzemplarza i poszukac pomocy na forach poswieconych podrobka. Gdy bedziesz mial ori, to tu chetnie wszyscy pomoga. 0 Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2471 Napisano 7 Listopada 2018 Jaki przycisk podświetlenia będzie pasował do modelu dw-9000? Jakiś zastępczak? I gdzie je dostać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #2472 Napisano 7 Listopada 2018 Jaki przycisk podświetlenia będzie pasował do modelu dw-9000? Jakiś zastępczak? I gdzie je dostać? Od dw 9052 powinien pasowac - jest na alle. 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedSiedemosiem 2 #2473 Napisano 8 Listopada 2018 Czy modul od DW-5600 wejdzie do DW-5700 i odwrotnie? 0 Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedSiedemosiem 2 #2474 Napisano 8 Listopada 2018 Edit: juz wiem, ze wejdzie... 0 Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
debowiakr 8 #2475 Napisano 14 Listopada 2018 Panowie, na gwałt potrzebuję tych pierścieni do przycisków... Ma ktoś może parę sztuk na zbyciu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach