clusca 4903 #726 Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) @PiterMKombinujesz coś w tym stylu? Kiedyś zrobiłem taką małą przymiarkę z różnymi kombinacjami GW-9300CM i DC i ta powyżej wydaje się najciekawsza Edytowane 7 Maja 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszam 8 #727 Napisano 7 Maja 2019 dostępne są tylko zwykłe g9300 i g9300gbzałożyłbym pasek desert do któregoś z tych dwóch...tylko nie wiem w którym będzie lepiej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 736 #728 Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) Tak, coś takiego. Tylko muszę moduł z radiem dorwać. Znaczy wolałbym z radiem, choć to byłaby podmiana tylko czasowa, na lato. Po pierwsze lepsza czytelność, po drugie można w nocy ‚przyświecić’ na metr a czasem to przydatne. A nie chcę zabierać oddzielnego G na noc... choć mam i używam czasem takowy, GD-350-8ER, ma alarm wibracyjny i świeci jak latarka Edytowane 7 Maja 2019 przez PiterM 0 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #729 Napisano 7 Maja 2019 (edytowane) @MiszamCiężko powiedzieć. Moim zdaniem nieco bardziej do GB, ale tu znowu mniejsza czytelność. Z tym, że przy okazji bym wymienił bezel na ten od DC. Może jednak lepiej będzie się rozejrzeć się za jakimś oryginalnym DC, jeśli zależy Ci na tej wersji. Pasek CAMO swoje kosztuje, do tego bezel i sam zegarek i wychodzi kwota, za jaką można wyrwać na Olx na przykład używkę GW-9300DC (no może nieco trzeba by dołożyć, ale nie będzie to jakaś przepaść), a do tego masz "radio". Przybliżone koszty składaka:- zegarek 600- pasek 500- bezel 50 i wychodzi 1150 PLN Tutaj masz za 250 USD: https://forums.watchuseek.com/f29/casio-g-shock-gw-9300dc-desert-camo-mudman-4947273.htmlSprzedający zgadza się na partycypację w kosztach wysyłki "overseas". Jak oznaczy Ci paczkę jako "gift", to jest szansa, że wyjdziesz na tym nawet lepiej niż w Polsce Edytowane 7 Maja 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #730 Napisano 2 Czerwca 2019 Dzień dobry. Jeszcze przed naładowaniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #731 Napisano 3 Czerwca 2019 Od Adama czy legitna limitka ;> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #732 Napisano 3 Czerwca 2019 Od Adama czy legitna limitka ;>Ani jedno, ani drugie - to w pełni legitny puzel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #733 Napisano 4 Czerwca 2019 Rozumiem, sam składałeś jeden z najładniejszych mudmanow według mnie zaraz obok smokey grey. A jak z czytelnością wyświetlacza? Bo właśnie przez bardzo słaby wyświetlacz mój mud GY powędrował w świat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #734 Napisano 4 Czerwca 2019 @kacprzak1991 Oczywiście, puzzle składane własnoręcznie, bardzo ładnie wyszedł. Czytelność zbliżona, jak w smoky'm, ale odcień cyfr bardziej wpadający w błękit. Zawsze można wrzucić jakieś pozytywowe LCD i wówczas będzie bajka, bo w tym zegarku detale koperty naprawdę robią robotę. Mi osobiście bardziej podchodzi ta wersja, niż smoky gray, chociaż smoky'emu na pewno nie można odmówić uroku. Czuję, że ta limitka u mnie zagrzeje miejsce na dłużej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #735 Napisano 4 Czerwca 2019 Tomasz, super wygląda ta wersja, chociaż mnie się bardziej chyba smoky gray widzi. Jedynie ten zielony spód trochę mnie odstrasza - ta zieleń taka jakaś "stara" Przy okazji, jak ma się czytelność obu do wersji CAMO? Jest dużo lepiej?BTW, orientujesz się może jak jest z dostępnością części do GW-9300ER w ZIBI? Da się złożyć takiego "w oryginale"? Albo chociaż wyświetlacz z niego dostać, to można by wymienić w CAMO na bardziej czytelny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #736 Napisano 7 Czerwca 2019 Panowie, ktoś coś? http://zegarkiclub.pl/forum/topic/176163-koperta-casio-g-shock-mudman-g-9300-1/Tomasz, super wygląda ta wersja, chociaż mnie się bardziej chyba smoky gray widzi. Jedynie ten zielony spód trochę mnie odstrasza - ta zieleń taka jakaś "stara" Przy okazji, jak ma się czytelność obu do wersji CAMO? Jest dużo lepiej?BTW, orientujesz się może jak jest z dostępnością części do GW-9300ER w ZIBI? Da się złożyć takiego "w oryginale"? Albo chociaż wyświetlacz z niego dostać, to można by wymienić w CAMO na bardziej czytelny Dzięki, mam w tym momencie zarówno smoky gray GW-9300GY-1, jak i rocznicówkę GW-9330B-1 i powiem szczerze, że bardziej mi się widzi ta rocznicówka, jest taka bardziej stonowana kolorystycznie. A w smoky gray'u zawsze przecież dolną osłonę dekla można zamienić na standardową szarą - to grosze kosztuje. Odnośnie GW-9300ER-5 to są do niego wszystkie części do kupienia bez problemu, jak również można do niego kupić sam wyświetlacz - do wyboru, do koloru. Jak potrzebujesz poznać szczegóły, to napisz na priv. Odnośnie czytelności to zarówno w GW-9300GY-1, jak i w GW-9300DC-1 siedzi ten sam moduł o kodzie 10401311, więc jest tam taki sam LCD. Zaś wyświetlacz w GW-9330B-1 ma bardziej błękitny odcień cyfr i wydaje się być minimalnie bardziej czytelny. Ale uczciwie trzeba przyznać, że żaden z nich mistrzem czytelności nie jest... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silva 2 #737 Napisano 7 Września 2019 Mam takie pytanko po wymianie całego modułu miga cały czas CHG i nie chce sie załaczyc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #738 Napisano 7 Września 2019 Mam takie pytanko po wymianie całego modułu miga cały czas CHG i nie chce sie załaczyc.Po chyna 30 min powinien załączyć jak dobrze złożone + reset to powinno śmigać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #739 Napisano 8 Września 2019 Po chyna 30 min powinien załączyć jak dobrze złożone + reset to powinno śmigaćDokładnie. U mnie nawet dłużej to trwało ze dwie godzinki na słońcu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silva 2 #740 Napisano 8 Września 2019 Dzieki panowie za info.A reset to jaka kombinacja przycisków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #741 Napisano 8 Września 2019 @silva Reset to zwarcie punktu AC (All Clear) oraz masy na płytce - do tego musisz rozebrać zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silva 2 #742 Napisano 8 Września 2019 To wyższa matematyka jak dla mnie ale dzieki za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #743 Napisano 8 Września 2019 @silva Na którymś z filmów ze składania na pewno to pokazywałem, tylko nie pamiętam, na którym. Chyba ze składania Kinga, ale nie dam sobie głowy uciąć. Nie jest to nic trudnego, tylko trzeba zdjąć na chwilę dekielek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silva 2 #744 Napisano 8 Września 2019 Spróbuję jak by coś poszło nie tak to sie odezwe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silva 2 #745 Napisano 8 Września 2019 Załaczył sie sam dzieki za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #746 Napisano 8 Września 2019 @silva No to super, to zazwyczaj kwestia czasu. Zazwyczaj trwa to do pół godziny, ale jak widać, czasem bywa dłużej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gsroka79 3 #747 Napisano 25 Października 2019 Dzięki pomocy TomG80 i Matej... „Mam i ja” :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 18884 #748 Napisano 25 Października 2019 Gratulacje! Skąd brałeś jeśli to nie tajemnica ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gsroka79 3 #749 Napisano 26 Października 2019 Wysłałem info na PW. Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #750 Napisano 26 Października 2019 (edytowane) Dzięki pomocy TomG80 i Matej...„Mam i ja” :-) Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCieszę się, że mogłem pomóc Ja również serdecznie dziękuję Wysłane przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Października 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach