Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Janek Sarnowski

Seiko Vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli takie trudne to to nie jest. Jakieś tam pojęcie mam ale nigdy nie miałem zegarka z kopertą typu monoblok. Widziałem że ten model seiko ma też zdejmowany pierścień wokół szkiełka nie wiem czy można zdjąć najpierw ten pierścień i szkiełko nie stanowi wtedy problemu, czy trzeba zacząć od szkiełka. Co do wałka to widziałem jak to jest rozwiązane np w starszych omegach ale nie wiem czy seiko stosowało to samo rozwiązanie. Proszę o konkrety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdejmujesz ramkę ze szkłem. Jak wyciągnięsz koronkę do 1 pozycji, między tarczą a koperta przy koronce wyskakuje dzwignia, po naciśnięciu dzwigni wyjmujesz koronke z walkiem. Przesuwasz zamek (pierscien) do którego masz dostęp bo jest widoczny między tarczą a koperta po całym obwodzie - i po przesunięciu wyjmujesz mechanizm z tarczą.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć jednakowoż uwagę kolego, że zegarek o który pytasz stracił gdzieś w bojach okno datownika. Odradzam zatem stanowczo zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się tak zdawało ale przy tych zdjęciach ciężko o 100%pewność wysłałem zapytanie o lepsze fotki zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na lepszych fotkach okno datownika nagle się nie pojawi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ramka ewidentnie odpadła i pozostał tylko zaciek po kleju

szkło do wymiany bo wyszczerbione

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko Diamatic na mechanizmie 7005 :)

Piękny jest ,taką tarczę miał też Citizen Blackie. Gdybyś kiedyś się rozstawał z tym zegareczkiem  daj znać...

Edytowane przez piter70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny jest ,taką tarczę miał też Citizen Blackie. Gdybyś kiedyś się rozstawał z tym zegareczkiem  daj znać...

Tak się składa, że zegarek jest na sprzedaż. Napiszę PW. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że na vintage się nadaje...

Stary, 32 letni zółwik...rocznik 1984:)

attachicon.gifIMG_2044.JPG

elegancki

mój rocznik a ja się tak staro nie czuje ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, ale nie vintage....

Rok czy zegarek?

Rok 1984 był rokiem przełomowym i miał w sobie niespotykaną siłę, o czym świadczą wszystkim znane:

- książka George'a Orwella "1984"

- płyta Van Halen "1984"

Seiko 6309 było produkowane od 1976 do 1988, czyli raczej pod vintage podchodzi...

Ja, rzeczywiście, vintage nie jestem, ale to chyba dobrze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P1330077

The Year of 1977

Star Wars arrived in movie theaters, Elvis Presley died, the Johnstown flood killed 75 people and serial killer Son of Sam was apprehended by New York officials. In this gritty cover story, Charles M. Young meets up with the Sex Pistols during the recording of their first (and ultimately last) album. He discovers a chaotic punk scene with little reverence for the music of yesteryear and even less reverence for Rolling Stone.

A ja poszedłem do podstawówki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadł mi w ręce taki zegarek.

Czy ktoś wie może co to za model i czy warto go naprawiać?

seiko

będę zobowiązany za pomoc :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że na vintage się nadaje...

Stary, 32 letni zółwik...rocznik 1984:)

Żółwik jest super.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, ale nie vintage....

znasz pojecie slowa 'vintage'? czy lepiej napisac post w stylu 'nie, bo nie' i miec tych postow pierdylion

w zasadzie 'vintage' to przedmioty starsze niz 20 lat i dlatego ww. 'zolwik' nie jest antykiem ale jest vintage jak najbardziej

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SEIKO ELECTRONIC EL370 - sierpień 1971r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znasz pojecie slowa 'vintage'? czy lepiej napisac post w stylu 'nie, bo nie' i miec tych postow pierdylion

w zasadzie 'vintage' to przedmioty starsze niz 20 lat i dlatego ww. 'zolwik' nie jest antykiem ale jest vintage jak najbardziej

:)

Zegarek jest fajny, to napisałem, a czy vintage?, w myśl forumowego tytułu działu vintage-"Zegarki naręczne i kieszonkowe już nie produkowane, najlepiej sprzed 1975 roku" I wg mojej opinii prezentowany jeszcze nie jest vintage (1984), ale to rzecz umowna ;)

A że zegarek 20 letni wg Ciebie jest już vintage, to zaskakująca opinia muszę powiedzieć...

A co do pierwszej myśli Twojego postu, czemu "wędrujesz" za moimi postami krytykując je, i jaki miałeś wcześniej nick,wczesniej nim uruchomiłeś nieaktywne od 5 lat konto?:)

Pozdrawiam, i odpuść ;)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi