Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak na zdjęciach - używany - na pewno nie ma tarczy z Ukrainy :P

mechanizm do czyszczenia,

wskazówka .... hmmmm znaleźć taką to cud, ja na żywo widziałem tylko jedną - swoją co ją znalazłem dopiero w częstochowie

dlatego opracowałem produkcję własnych i taką właśnie jest ta ze sprzedawanego sputnika

prawie idealne szkło

cena: 65 zł + 6,50 zł przesyłka

Zdjęcia miniaturki:

66249f80b6fe.jpg

a37e9e692abc.jpg

782fb892e04e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

rezerwacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kupię Ljuksa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny damski Łucz. Na chodzie. Ładny stan, ale na tarczy jest kilka kropek, ciężko mi to uchwycić na zdjęciu. Sekundnik trochę "rdzawy". Cena 35zł + wysyłka

DSCF8932_zps41ccc91e.jpg

DSCF8959_zpsc16dd02a.jpg

DSCF8962_zps6faec3a3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam Slavę 21 kamieniową. Koperta zmęczona z rysami i przetarciami, tarcza ma zaciek między 12 a 2 i generalnie jest brudna. Nie umiem czyścić tarcz, ale myślę, że da się z niej trochę wyciągnąć. Mechanizm po czyszczeniu i smarowaniu. Kontakt PW.

Cena jaka mnie interesuję to 30 zł plus wybrana przez kupującego przesyłką. Osobiście preferuję polecony priorytet, ale wyślę jakim komu pasuje.

6d93.jpg

l8o0.jpg

o4wv.jpg

g165.jpg

25 zł + wybrana wysyłka. Mechanizm po czyszczeniu i smarowaniu.

20 zł + wybrana przesyłka. Nikt nie potrzebuje sprawnego mechanizmu do Słavy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam zestaw dla majsterkowicza.

Zegarki na chodzie ale wymagają regulacji/czyszczenia. Nie doczekały się biedaki uwagi z mojej strony  ;)

Slava automat, trzyma czas ale chodzi tylko tarczą do góry, koperta z rysami, od dołu przetarcia chromu.

Poljot kostka, na chodzie ale spieszy się. Stan koperty, szkiełka bardzo dobry

Poljot z czarną tarczą, na chodzie ale się śpieszy. Koperta i szkiełko stan dobry, małe ubytki farby na sekundniku.

Łucz kwarc, na chodzie ale czasem się zatrzymuje/zacina. Stan bardzo dobry 

Poljot kwarc, sprawny całkowicie. Czarny, plastikowy. Bez paska.

Sprzedaję cały zestaw.

Cena 100 80 zł. plus 10 zł przesyłka

Dycha niżej

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię tarcze do zegarka start 17 kamieniowy z dolnym sekundnikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa Wostoczki z niepopękanymi tarczami co nie jest częstym widokiem zazwyczaj farba przypomina niekremowaną skóre zmarzniętych dłoni :lol:

Oba sprawne w ładnym stanie w obu szkiełka do wymiany bo są brzydkie i z pęknięciami - mechanicznie zegarki w pełni sprawne

Drugi to zegarek rakieta z ciekawą  tarczą - stan jak widać nie jest zły ale tez nie piękny są drobne ryski i zadrapania - szkiełko nowe - mechanicznie zegarek sprawny ale spieszy około 25minut na 12 godzin słychać że balans chodzi szybciej niz powinien - konieczny przegląd

Za Wostoki po 50zł sztuka + 10 wysyłka

Za Rakiete 90zł + 10 wysyłka

post-68206-0-71498400-1394968952_thumb.jpg

post-68206-0-16790800-1394968965_thumb.jpg

post-68206-0-00894800-1394968984_thumb.jpg

post-68206-0-38670500-1394968990_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie mołnie do sprzedania - stan jak nówki idealny - obie w pełni sprawne - cena za sztuke 85zł + 10 wysyłka

post-68206-0-37198500-1394969179_thumb.jpg

post-68206-0-04942100-1394969199_thumb.jpg

post-68206-0-18798800-1394969207_thumb.jpg

post-68206-0-61055300-1394969219_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie stare Zwiezdy - ta duża w pełni sprawna w ładnym stanie - ta mniejsza w pełni sprawna ale brak wskazówki minutowej - cena za obie sztuki razem 50zł + 10 wysyłka

Drugi zegarek to damska Czajka rodem z Gwiezdnych Wojen - zegarek w bardzo ładnym stanie w pełni sprawny drobne ryski na plastikowym szkiełku ale minimalne spokojnie do dopieszczenia branzoletka rozpinana zapięcie w pełni sprawne nie ropina się samoczynnie  - cena 50zł + 10 wysyłka 

post-68206-0-95171300-1394969496_thumb.jpg

post-68206-0-24303000-1394969508_thumb.jpg

post-68206-0-76150600-1394969524_thumb.jpg

post-68206-0-23946800-1394969534_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię tarczę do takiego starta z dolną sekundą:

post-57211-0-17093900-1394969847.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi to zegarek rakieta z ciekawą olimpijską tarczą - stan jak widać nie jest zły ale tez nie piękny są drobne ryski i zadrapania - szkiełko nowe - mechanicznie zegarek sprawny ale spieszy około 25minut na 12 godzin słychać że balans chodzi szybciej niz powinien - konieczny przegląd

Za Wostoki po 50zł sztuka + 10 wysyłka

Za tego olimpijczyka 90zł + 10 wysyłka

To nie olimpijczyk. To petersburski Puchar Świata w pięcioboju now. z I poł. lat 90.

Główne wskazówki są też z innej bajki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie olimpijczyk. To petersburski Puchar Świata w pięcioboju now. z I poł. lat 90.

Możliwe że nie olimpijski widać tam jakieś dyscypliny dla tego tak opisałem - wskazówki możliwe tak został kupiony dołożone tylko szkiełko nic nie było robione więcej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kupię tarczę do takiego starta z dolną sekundą:

attachicon.gif3887995124.jpg

I wskazówki też kup :) Powinny być czarne do tej wersji tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że nie olimpijski widać tam jakieś dyscypliny dla tego tak opisałem - wskazówki możliwe tak został kupiony dołożone tylko szkiełko nic nie było robione więcej 

Zadziwiające, jak w dziale co to za zegarek kolega/koleżanka sie dobrze orientuje, natomiast jak sprzedaje to trochę mniej. :huh:

Myślę, że tutaj powinny być opisy jak najbardziej rzetelne. :rolleyes:  Szanujmy się nawzajem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Też tak uważam, tymbardziej, że ostatnio kolega wystawia dużo składaków....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze orientuje się w zegarkach kieszonkowych starszych i nowszych - troche w zegarkach naręcznych szwajcarskich - ogólnie orientuje się w zegarkach radzieckich ale tych typowych - szczeże nie orientuje się wogóle we wskazówkach - często obserwuje jak piszecie te nieoryginalne powinny być takie a nie te - jak cos ewidentnie kłuje w oczy to wtedy pisze jak czegos nie wiem to nie wiem - to tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projektant tarczy tego zegarka trochę poprzestawiał kolejność dyscyplin pięcioboju nowoczesnego.Powinna być taka kolejność Szermierka. Pływanie, Jeździectwo,Bieg przełajowy połączony ze strzelaniem z pistoletu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak uważam, tymbardziej, że ostatnio kolega wystawia dużo składaków....

Zegarek rakieta z dyscyplinami sportowymi to bardzo ciekawy zegarek - rozumiem ze dla ciebie jest on na straconej pozycji i nie nadaje się na sprzedaż ponieważ kolega Gregorian dostrzegł nieoryginalne wskazówki - bardzo dobrze że dostrzegł i to wskazał absolutnie nie mam pretensji bo sam nie wiedziałem wydawało mi sie ze pasuja do koperty i że jednak są oryginalne - jednak nie są więc może ktoś sobie kupi zmieni i będzie miał fajny egzemplarz do kolekcji

A kolega Wojciech widze nie może przeboleć że nie opuściłem na Poliocie de lux i próbuje dokopać kiedy tylko się da od tamtej pory   ;)  ;)  ;)

Koledzy już wskazali że zegarek to nie olimpijski tylko inny i że wskazówki są nieoryginalne - teraz juz to wiem jak i wiedzą inni

Zegarki sprzedawane są tak jak zostały kupione - nie naprawiamy ich , nie składam nie przekładam i nic z nimi nie robie ani ja ani moja żona tym bardziej bo to ona je sprzedaje na potwierdzenie czego każdy otrzymuje paragon - jęśli otrzymany zegarek nie spełnia oczekiwań można go zwrócić otrzyma zwrot pieniędzy - myśle że to uczciwe podejście do tematu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek rakieta z dyscyplinami sportowymi to bardzo ciekawy zegarek - rozumiem ze dla ciebie jest on na straconej pozycji i nie nadaje się na sprzedaż ponieważ kolega Gregorian dostrzegł nieoryginalne wskazówki - bardzo dobrze że dostrzegł i to wskazał absolutnie nie mam pretensji bo sam nie wiedziałem wydawało mi sie ze pasuja do koperty i że jednak są oryginalne - jednak nie są więc może ktoś sobie kupi zmieni i będzie miał fajny egzemplarz do kolekcji

A kolega Wojciech widze nie może przeboleć że nie opuściłem na Poliocie de lux i próbuje dokopać kiedy tylko się da od tamtej pory ;););)

Koledzy już wskazali że zegarek to nie olimpijski tylko inny i że wskazówki są nieoryginalne - teraz juz to wiem jak i wiedzą inni

Zegarki sprzedawane są tak jak zostały kupione - nie naprawiamy ich , nie składam nie przekładam i nic z nimi nie robie ani ja ani moja żona tym bardziej bo to ona je sprzedaje na potwierdzenie czego każdy otrzymuje paragon - jęśli otrzymany zegarek nie spełnia oczekiwań można go zwrócić otrzyma zwrot pieniędzy - myśle że to uczciwe podejście do tematu

No niekoniecznie do końca uczciwe. Kupiłem u kolegi 3 zegarki, Zim bez zarzutu - jest super. Rakieta, mam wątpliwość, co do oryginalności wskazówek. Slava -opis wskazywał, że prawie nos. Zapytałem po zakupieniu Rakiety z białymi wskazówkami, które przoczyłem, czy Słava nie ma niespodzianek i nie uzyskałem odpowiedzi wprost. Miałem ocenić sam. Kupiłem, bo to piękny model. Słava jest na dobrym chodzie, na piękna tarczę i wskazówki, jednak koperta "prawie nos" ma wypukłe szkiełko (w oryginalne jest prawie płaskie, czego nie było widać na zdjęciu) - to bym przebolał; koronka jest od większego zegarka i niestety trochę haczy nadgarstek, więc jest absolutnie do wymiany.

Pytanie: czy z powodu koronki, którą można wymienić u co drugiego zegarmistrza powinienem odesłać zegarek (koszt koronki=koszt wysyłki)?

Żeby było jasne, ogólnie nie oceniam tych transakcji źle, ale bym się dłużej zastanawiał odnośnie ceny, czy kupować, bo generalnie kupuje teraz zegarki, które nie wymagają szukania jakiejś części do wymiany (bo takich trochę mam ;) )

Tutaj chodzi o pewną rzetelność, pewien kredyt zaufania, który na forum powinien być zasadą.

Mój tapatalk nie pozwala na edycję ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niekoniecznie do końca uczciwe. Kupiłem u kolegi 3 zegarki, Zim bez zarzutu - jest super. Rakieta, mam wątpliwość, co do oryginalności wskazówek. Slava -opis wskazywał, że prawie nos. Zapytałem po zakupieniu Rakiety z białymi wskazówkami, które przoczyłem, czy Słava nie ma niespodzianek i nie uzyskałem odpowiedzi wprost. Miałem ocenić sam. Kupiłem, bo to piękny model. Słava jest na dobrym chodzie, na piękna tarczę i wskazówki, jednak koperta "prawie nos" ma wypukłe szkiełko (w oryginalne jest prawie płaskie, czego nie było widać na zdjęciu) - to bym przebolał; koronka jest od większego zegarka i niestety trochę haczy nadgarstek, więc jest absolutnie do wymiany.

Pytanie: czy z powodu koronki, którą można wymienić u co drugiego zegarmistrza powinienem odesłać zegarek (koszt koronki=koszt wysyłki)?

Żeby było jasne, ogólnie nie oceniam tych transakcji źle, ale bym się dłużej zastanawiał odnośnie ceny, czy kupować, bo generalnie kupuje teraz zegarki, które nie wymagają szukania jakiejś części do wymiany (bo takich trochę mam ;) )

Tutaj chodzi o pewną rzetelność, pewien kredyt zaufania, który na forum powinien być zasadą.

Sława z tego co wiem odebrana kilka dni temu ??? zegarek w stanie idealnym teraz pretensje o wypukłe szkiełko zresztą w idealnym stanie - nie dostalismy żadnych informacji ani na maila ani na PW że coś nie gra ??? Zwrot za zakup liczony jest razem z przesyłką wystarczyło napisać - koperta w stanie idealnym tarcza idealna szkiełko idealne - zegarek wyczyszczony nasmarowany chodzi idealnie do tranzakcji paragon i 10 dni rekojmi , wysłane w tym smaym dniu jeszcze pieniędzy nie było na koncie - NIE KUMAM CZEGO MOŻNA CHCIEĆ WIĘCEJ !!!!!  

- Co do zegarków w stanie NOS to też wiele osób myli pojęcie traktując określenie N.O.S. jako zegarek w idealnym stanie - tak sie to na allegro przyjęło że jak nos to ideał - jak sam skrót mówi N.O.S. to  New Old Stock   czyli nowe i nieużywane ze starych zapasów - zegarki takie przeleżawszy 20-30 czy 60 lat w magazynach jakis sklepów,zegarmistrzów czy prywatnych szuflad mogą mieć pożółkłe szkiełka ich mechanizmy mogą niechodzić albo chodzić nieprawidłowo z powodu zastałych smarów olejów itp... i to dalej będzię zegarek w stanie NOS - całkiem niedawno wystawiana była doxa nieużywana w stanie NOS niestety tarcza i wskazówki były pokryte purchlami śniedzi ale zegarek nie był używany miał pudełko papiery itp... - koperta niepodatna na działanie wilgoci zachowała się w idealnym stanie - zegarek był nieużywany a wiec NOS 

Kupując tzw NOSa wielu liczy ze dostanie zegarek wykonany w dzisiejszej technologi czyli absolutnie bez mikroryski - pamietac trzeba że dzisiaj zegarki pakowane są w folie a pudełko wyściełane jest welurem albo podobnym materiałem chroniacym go, natomiast zegarki radzieckie pakowane były w tekturowe pudełka z przewleczonym skajowym paskiem albo wogóle sprzedawane luzem w takiej małej kopercie JUBILERA  - taki zegarek często latał  w tym pudełku rysujac sobie końcówki uszek i szkiełko a sam proces wykonczenia jego koperty pozostawiał wiele do życzenia jednak dzisaj oczekuje się że bedzie wygladał lepiej niż 20-30 lat temu :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekielek do Szturmanskiego odsprzedam, kupiłem ale tylko się wala po szufladzie.

Nowy, z uszczelką.

Cena 20 zł z przesyłką.

post-60538-0-16899600-1394980267_thumb.jpg

post-60538-0-72454400-1394980276_thumb.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sława z tego co wiem odebrana kilka dni temu ??? zegarek w stanie idealnym teraz pretensje o wypukłe szkiełko zresztą w idealnym stanie - nie dostalismy żadnych informacji ani na maila ani na PW że coś nie gra ??? Zwrot za zakup liczony jest razem z przesyłką wystarczyło napisać - koperta w stanie idealnym tarcza idealna szkiełko idealne - zegarek wyczyszczony nasmarowany chodzi idealnie do tranzakcji paragon i 10 dni rekojmi , wysłane w tym smaym dniu jeszcze pieniędzy nie było na koncie - NIE KUMAM CZEGO MOŻNA CHCIEĆ WIĘCEJ !!!!!

Sprawdź priva z 14 marca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerywając występ jednego profesjonalnego  aktora :D  mam zbędną kopertę do Wostoka. Brak jest dekla, szkiełko pęknięte do wymiany. Sama koperta w bardzo ładnym (nie jest idealna) stanie bez wytarć i jakichś mocnych zarysowań.

Oddam za 20zł + 5 wysyłka lub wymienię na wałek naciągu do męskiej Delbany ;)

post-46446-0-84466700-1394981686.jpgpost-46446-0-69222700-1394981687.jpgpost-46446-0-54348900-1394981688.jpgpost-46446-0-08880400-1394981695.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.