Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Absolutnie, żadnego banowania, ale myślę, że dla przestrogi warto było poruszyć ten temat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wam do głowy przyszło że jest to oferta "kto da wiecej" ?nie podałem ceny tylko dla tego aby uniknąć wydziwiania na nie przez nie zainteresowanych,każdy kto do mnie napisał na PW otrzymał pełną odpowiedź którą nie chciałem właśnie zaśmiecać wątku.

Nie sprzedaję zegarków chcąc na nich zarabiać majątek! są to zegarki nabyte "z rozpędu" lub przy zakupach łączonych,chciałęm sprzedac je kolegom z forum unikając wystawiania na aukcjach, gdzie uzyskały by byc może wyższe kwoty.Sami wiecie że nasze kolekcje się zmieniają i zegarki czasami do nich przestaja pasować ,pierwszy raz sprzedawałem tu zegarki z własnej kolekcji i na pewno ostatni bo potraktowano mnie starego chłopa jak gówniarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten temat jest wyjęty spod prawa i regulaminu bazarku. Oferty jednak powinny posiadać cenę, która nie jest formą licytacji kto da więcej. M.in. powstał po to aby wymieniać się zegarkami i kolekcjonerzy radzieckich nie musieli tłuc po 50 postów aby mieć możliwość sprzedaży/zamian itp.

Stąd prośba jeśli ktoś coś takiego zobaczy to niech mi da znać, nie zaglądam do wszystkich wątków codziennie i nie wiem czy akurat ktoś coś takiego nie robi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wam do głowy przyszło że jest to oferta "kto da wiecej" ?nie podałem ceny tylko dla tego aby uniknąć wydziwiania na nie przez nie zainteresowanych,każdy kto do mnie napisał na PW otrzymał pełną odpowiedź którą nie chciałem właśnie zaśmiecać wątku.

Nie sprzedaję zegarków chcąc na nich zarabiać majątek! są to zegarki nabyte "z rozpędu" lub przy zakupach łączonych,chciałęm sprzedac je kolegom z forum unikając wystawiania na aukcjach, gdzie uzyskały by byc może wyższe kwoty.Sami wiecie że nasze kolekcje się zmieniają i zegarki czasami do nich przestaja pasować ,pierwszy raz sprzedawałem tu zegarki z własnej kolekcji i na pewno ostatni bo potraktowano mnie starego chłopa jak gówniarza.

Myślę że za mocno to wziąłeś "do siebie" Napisałem że z Tobą na pw było wszystko w jak najlepszym porządku. Mało tego dodam że bardzo miło, szybko i z zaufaniem zawarliśmy transakcję dotyczącą jednej Rakiety.

Raczej Kolegom chodził o "nowych" forumowiczów którzy z (IMO) braku doświadczenia na forum składali czasami całkiem "dziwne" oferty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może też sprecyzuję. Sugerując bana miałem na myśli to poniżej choć może rzeczywiście to zbyt ostro. A na pewno nie odnosiło się to do kolegi mechanika.

Witam

Znalazłem kilka zegarków na strychu, mi się raczej nie przydadzą więc chciałbym je sprzedać. Proszę o składanie propozycji na priv, lub na maila [email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję jakiejś damki na prezent. Z tego powodu musi być sprawna (bo nie zdążę oddać jej do zegarmistrza), w ładnym stanie wizualnym, musi być z paskiem i mogę za nią dać 50 złotych (no dobra, jak będzie coś fajnego to trochę więcej). Ma ktoś jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doprecyzuj ? mała duża pozłacana chromoeana.okrągła owalna kwadratowa tarcza jasna ciemna manual kwarc aytomat ???

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechanik nie masz się co zrażać. Forum służy m.in. do wymiany wiedzy i samych zegarków pomiędzy klubowiczami. ;) Tylko jeśli nie chcesz publicznie podawać ceny, to skrobnij pod fotką, "szczegóły na pw".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

Wywołałem niedawno małe zamieszanie w dziale "ruski na alle" i dlatego tu przedstawię sprawę z mojej perspektywy żeby było jasne.

Rozumie że problem dotyczy Kolegów denzab i klewus. Z oboma miałem pw i w obu przypadkach moje zdanie jest takie że wszelkie nieporozumienia na pw z tymi kolegami wynikają z Ich nieznajomości forum i obyczajów tu panujących (co jest Ich winą) ale nie ze złej woli.

Od Kolegi klewus kupiłem jeden z oferowanych zegarków i zaryzykowałem 35zł(kupiłem uszkodzony)

Dziś przyszedł, wszystko zgodne z opisem - ja jestem zadowolony.

To czy ktoś chce zaryzykować czy nie jest jego indywidualna sprawa.

Edit

Dodam jeszcze że 50 postów (do bazarku) widziałem jak ktoś "nabił" w trzy dni więc nie jest to jakaś "ochrona"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doprecyzuj ? mała duża pozłacana chromoeana.okrągła owalna kwadratowa tarcza jasna ciemna manual kwarc aytomat ???

Na pewno mechaniczna. Odnośnie reszty to w sumie obojętnie, zdecyduję jak zobaczę na zdjęciach (jeśli koniecznie faworyta wybierać to kwadrat z jasną tarczą, względnie mała bo przecież to damka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię Pobiedę z lat 50 lub 60 w przyzwoitym stanie na dobrym chodzie z dolnym sekundnikiem. Wszystkie oferty podsyłajcie na PW ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze moje zapotrzebowanie będzie z kategorii tych trudniejszych, ale może u któregoś z Kolegów znajdą się następujące elementy:

1. Mostek przekładni chodu do Rakiety 2209 (23j). Oczywiście jak ktoś ma "trupka" 2209 na części, to też nie wzgardzę ;)

2. Tarcza do Rakiety UFO bez datownika - kolor obojętny, ważne aby tarcza miała obie "nóżki" i nie była nadmiernie porysowana.

W zamian oferuję różnorodne części do "rusków" (nie tylko naręcznych), nawet całe werki lub zegarki, albo też powszechny środek płatniczy NBP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde caly werk 2209 rakiety dzisiaj puściłem, czemu nie napisałeś wcześniej, w ponidziałek spytam jeszcze znajomego może on będ,ie miał.

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, odkupię gumę retro z otworami. o coś takiego rozchodzi mi się ;) jak coś pisz(ta) na pw

211779d1251254887-source-good-vintage-style-tropic-strap-tropic-strap.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mir, na dobrym chodzie, niewielkie przetarcia złocenia na bocznych krawędziach koperty, tarcza "warszawska", po przeglądzie zegarmistrzowskim

50 zł + 7 zł przesyłka ubezpieczona

77496417.jpg

40430561.jpg

22365092.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę odświeżę ten temat.

Szukam radzieckiego zegarka, tak o średnicy 38-41mm, najchętniej nakecanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam garniturowca w automacie na prezent, coś klimatach De luxa. Koniecznie złocony i na pasku, czyli standard.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mir, na dobrym chodzie, niewielkie przetarcia złocenia na bocznych krawędziach koperty, tarcza "warszawska", po przeglądzie zegarmistrzowskim

50 zł + 7 zł przesyłka ubezpieczona

77496417.jpg

40430561.jpg

22365092.jpg

50 zł i wysyłka po mojej stronie :)

zachęcam też do odwiedzin na bazarku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.