Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Swojego pierwszego - jak i na razie jedynego - Komandira dostałem od ojca i on ma zakaz. 

Tego wypatrzyłem przeglądając modele Wostoków i kupiłbym go nawet bez tej drobnostki. Po prostu strasznie mi się spodobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w uzupełnieniu #9466 kolegi @w2k2

W czasach komuny zegarki (Wostoka z Czistopola, bo o innych nic nie wiem) z napisem "заказ мо ссср" nie były służbowymi zegarkami żołnierzy AC jak co poniektórzy domniemywają, lecz wykonane na za zamówienie Ministerstwa Obrony ZSRR były przez nie dystrybuowane np. w sklepikach przy kantynach oficerskich czy innego typu armijnych placówkach. Zapewne także trafiały w formie nagrody na nadgarstki spolegliwych oficerów, tajnych współpracowników czy zasłużonych konfidentów, słowem osób ważnych dla zdolności bojowej armii :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w uzupełnieniu #9466 kolegi @w2k2

W czasach komuny zegarki (Wostoka z Czistopola, bo o innych nic nie wiem) z napisem "заказ мо ссср" nie były służbowymi zegarkami żołnierzy AC jak co poniektórzy domniemywają, lecz wykonane na za zamówienie Ministerstwa Obrony ZSRR były przez nie dystrybuowane np. w sklepikach przy kantynach oficerskich czy innego typu armijnych placówkach. Zapewne także trafiały w formie nagrody na nadgarstki spolegliwych oficerów, tajnych współpracowników czy zasłużonych konfidentów, słowem osób ważnych dla zdolności bojowej armii :)

a potem chodziły pewne grupy i karały za konfidencję

kto miał komandira, ten miał wpierdziel :)

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze poszukasz to takie same narzedziadzia kupisz za 50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopy i drogie panie. Czy warto inwestować w coś takiego?http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5216002667

Jeśli nie to proszę powiedzcie mi co powinien posiadać człowiek, który chcę się pobawić w zegarmistrza?

Kupiłem kiedyś z ciekawości i w tym zestawie nawet młotek jest g****ny, jedynie kostka i ewentualnie klucz się do czegoś nadają. Przykład na to że nawet nożyk do kopert można spier**lić.

Jeśli chcesz jakiegoś podstawowego zestawu, to raczej to:

http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-zegarmistrzowskich-bruder-walizka-i5200560426.html

http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-zegarmistrzowskich-germany-i5207938061.html

http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-zegarmistrzowskich-27-szt-vtwt3-i5246092362.html

http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-zegarmistrzowskich-germany-i5219958551.html

To jest nadal stuprocentowa chińszczyzna, ale przyzwoitej jakości. Pęseta i wkrętaki są wręcz bardzo dobre. Wiem że jest drożej, ale narzędzia potrafią kosztować majątek, a to jest całkiem przyzwoity zestaw amatorski za cenę 1-2 ruskich zegarków.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś z kolegów ma coś takiego do sprzedania??

post-78685-0-09528600-1429203445_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ten to pójdzie za niezłą kasę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś z kolegów ma coś takiego do sprzedania??

Ja mam, tyle, że ładniejsze zestawienie, tj. środek granatowy a ring jasny ;) Odbicia światła na tarczy :D

post-60883-0-45474500-1429210794_thumb.jpeg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł no toż przecież zdjęcie z tej aukcji w zapytaniu wkleił krywoj75 :huh:

Ano wkleiłem i kajam się, że w dobrej wierze, zwyczajnie zanim coś kupię na allegro pytam czy ktoś z kolegów nie ma tego co mnie interesuje ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się, że widywałem podobne paski firmy REDA tu na szybko znaleziony pieszczoch - z pewnością nie nadaje się do sowieckigo zegarka -> http://allegro.pl/pasek-tekstylno-skorzany-reda-30-mm-gratis-i5265575313.html

ale "kierunek" poszukiwań już masz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się, że widywałem podobne paski firmy REDA tu na szybko znaleziony pieszczoch - z pewnością nie nadaje się do sowieckigo zegarka -> http://allegro.pl/pasek-tekstylno-skorzany-reda-30-mm-gratis-i5265575313.html

ale "kierunek" poszukiwań już masz :)

a do Wiesny nie pasowałby taki wzór? :P  :P

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... tak z cztery wiesny można byłoby schować na nadgarstku pod tym pieszczochem! ale nie wiem czy @KlaudiaL właśnie taki ma zamysł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KlaudiaL

o nie :o 30 mm :o :O

na jaki zegarek to ma pasować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trudno powiedzieć... ale obleciałby na obróżkę dla kudłacza na Twoim ramieniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KlaudiaL

trudno powiedzieć... ale obleciałby na obróżkę dla kudłacza na Twoim ramieniu :)

kudłacz to piesek, nie sunia- więc nie da rady tak  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję ramkę do szkiełka (z lub bez) i wskazówkę sekundnika do pozłacanego Łucza...... miałem mały wypadek :(

do takiego:

b94684ee69b067c9c8261670f5b58058.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o nie :o 30 mm :o :o

na jaki zegarek to ma pasować?

A mówią że rozmiar nie ma znaczenia  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Mam wolną kopertę, werk i koronkę z grzybkiem do Rodiny. Ktoś potrzebuje? Werk nie pracuje, ale kompletny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.