Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Czy rowery tak sobie wolno stały, czy też były zabezpieczone u-lockami, łańcuchami, itp.? Lepiej sprawdź gdzie w okolicy masz najbliższy monitoring i (o ile chcesz się w to bawić) zgłoś sprawę szybko na Policję ze wskazaniem miejsc monitoringu, plus podaniem danych firmy, która sprzęt wnosiła. Dobrze to szybko załatwić, bowiem nagrania z monitoringu nie są za długo przechowywane i szybko są nadgrywane. No i wartość rowerów może determinować pracę Policjantów. Im mniejsza i bliższa wykroczeniu, tym mniejsza ochota na działanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale podano po co te zapasy mają robić?

Po prostu prostactwo, każde państwo ma takie plany, te o których mowa są już stare i dostępne na homepage tej instytucji.

W końcu o czym pisać w sezonie ogórkowym, te nie było nic nowego ze strony Państwa Niemieckiego, tylko poniekąd szanująca się gazeta opublikowała fragmenty z dokumentu ogólnie dostepnego od lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hitler też w 1936 roku trenował dla sportu na Radzieckich poligonach...

Zresztą dziwne ze zapasy robią, kiedyś woleli "armaty zamiast masła"

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu prostactwo, każde państwo ma takie plany, te o których mowa są już stare i dostępne na homepage tej instytucji.

W końcu o czym pisać w sezonie ogórkowym, te nie było nic nowego ze strony Państwa Niemieckiego, tylko poniekąd szanująca się gazeta opublikowała fragmenty z dokumentu ogólnie dostepnego od lat.

Przyznam, że nie do końca rozumiem twój post...

"prostactwo" to:

a - moje pytanie ?

b - polski artykuł ?

c - niemiecki artykuł ?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska także ma takie plany, zapasy na ileś tam dni, najlepiej robić w niedzielę,po mszy, wszystko otwarte.

Do tego obrazki "ku pokrzepieniu serc".

Duchowni w mundury ( a wokół same ładne młode chłopaki).

Pospolite ruszenie jest już organizowane, czy starczy szabli dla wszystkich .

No i co najważniejsze Wódz, ma , miał jakąś partnerkę, partnera, jaką orientację ma ten gość, tajny zakonnik,zaslużony bohater w walce o wolność, ale napewno doświadczony, godny zaufania, pragmatyczny fachowiec, nie zależy mu na władzy , tylko aby ludziom żyło się lepiej.

Już mi się nie chce...

A polska armia na Zaolziu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przegięc kolego, to miedzynarodowe forum, ale pewnie nie tylko ja zauważylem jak Cię polski patriotyzm razi, i jak obstajesz za niemiecką racją stanu....

I wcale nie muszą Ci się podobać 'obrazki ku pokrzepieniu serc ( husaria, bo do tego się odniosleś) :)

P.S To forum zegarkowe, napisz coś ( zaraz miną 2 lata od rejestraci i 1 post) nie tylko lustrujesz tematy 'po godzinach'....;)

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A polska armia na Zaolziu...

Celne. :)

Bez przegięc kolego, to miedzynarodowe forum, ale pewnie nie tylko ja zauważylem jak Cię polski patriotyzm razi, i jak obstajesz za niemiecką racją stanu....

Zaprzeczasz, abyśmy uczestniczyli w aneksji terenów Czechsłowacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podejmuję z Tobą publicznej dyskusji.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podejmuję z Tobą publicznej dyskusji.

Pytałem, czy zaprzeczasz naszemu udziałowi w incydencie z 1938 - a nie, czy podejmujesz ze mną dyskusję. Wcale nie musimy dyskutować...jestem jedynie ciekawy Twojej opinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaprzeczam.

W zadnym stopniu nie dotyczy to tematu, podobnie jak to ze amerykanie kastrowali indian i bili murzynow.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaprzeczam.

To dobrze. Wydźwięk Twojego poprzedniego wskazywał, że sugerujesz co innego - dlatego pytałem.

W zadnym stopniu nie dotyczy to tematu, podobnie jak to ze amerykanie kastrowali indian i bili murzynow.

A czy to, że rozmowa nie dotyczy tematu ma znaczenie? Każda dyskusja w końcu może być rozwojowa; dla obydwu stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak wybieranie pęsetą poszczególnych zdarzeń. Odpowiedź na Twoje pytanie sięga roku 1919-1920.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak wybieranie pęsetą poszczególnych zdarzeń. Odpowiedź na Twoje pytanie sięga roku 1919-1920.

Wiem. Wydźwięk postu Master Yody sugerował jednak, że Marek temu zaprzecza... A prawda historyczna jest prawdą - niezależnie od jej wydźwięku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Uczestniczyliśmy też w aneksji Wilna, które według Traktatu wersalskiego nie przypadło Polsce a o Lwowie nie wspomnę, ale o tym mieście ponoć coś wiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o so chodzi? Nikt rozsądny chyba nie wyznaje przekonania, że Polska to taki Chrystus narodów i nikomu nigdy krzywdy nie zrobiła? Cała ta nasza obecna europejska cywilizacja jest oparta na okrucieństwie, krzywdzie, wyzysku do eksterminacji milionów ludzi włącznie (przoduje tu Anglia, ok 60 miln ludzi ostrożnie licząc), Polska różni się od reszty tej bandy tylko tym, że w okresie rozkwitu kolonializmu nie istniała jako państwo i nie miała okazji się w tej materii wykazać, ale jak już zaistniała to dla podniesienia znaczenia zaczęła się bez skrupułów rozpychać kosztem sąsiadów, bo na kolonie nie było już wtedy szans, chociaz podobno jakieś plany chyba na Madagaskar były. To rozpychanie porobiło spore zakwasy między nami i sąsiadami, które procentują do teraz.

A wracając do robienia zapasów prze Niemców, to oficjalnie jest nowelizacja ustawy z roku bodajrze 1995, dotyczącej klęsk żywiołowych i innych zagrożeń, która się przedawniła. Na jakieś specjalnie wielkie klęski żywiołowe się obecnie nie zanosi, ale te inne zagrożenia staja się coraz bardziej realne, więc takie ruchy budzą uzasadnione zaniepokojenie. A nóż Niemcy wiedzą coś więcej niż reszta? Moim zdaniem spokój jaki mieliśmy w sytuacji międzynarodowej w chwili wstąpienia do Unii się niestety skończył (komuś to widocznie przeszkadzało) dlatego rozsądnie jest wykonanie jakiś zabezpieczeń w tym względzie, czy to ma być gromadzenie żywności, to nie jestem taki pewny, ale branie przykładu z Niemców to w zasadzie głupie nie jest. Nam przydałaby się raczej jakaś odbudowa sił zbrojnych, bo to co z nich zostało to jest tylko śmiechu warte.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bóg znowu klasnął w dłonie... 

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Silne-trzesienie-ziemi-we-Wloszech-Mogli-ucierpiec-ludzie,wid,18477211,wiadomosc.html

Odnośnie Zaolzia, z racji tego, że często bywam w Cieszynie i mam tam wielu znajomych to wiem, że Czesi nie mogą nam jakoś zapomnieć, że wygoniliśmy ich z domów  przy pomocy kolb karabinów... pamiętliwi jacyś tacy, a my przecież  fajni jesteśmy, prawda?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od boga to bym się spodziewał raczej czegoś z nieba, pod ziemią to się raczej diabeł awanturuje. Niestety przewidzenie takich wydarzeń jest jeszcze poza naszym zasięgiem, szkoda ludzi, tamte tereny do spokojnych pod tym względem nie należą, ale szóstka to już nie są przelewki.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna wiadomo, że Bóg oddał diabłu ziemie w dzierżawę... Ja  przytoczyłem cytat z jednej z amerykańskich gazet po wielkim trzęsieniu ziemi w San Francisco w 1906 roku...

Kurcze 7 lat i następne duże trzęsienie ziemi w tym rejonie Włoch...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Zaolzia, z racji tego, że często bywam w Cieszynie i mam tam wielu znajomych to wiem, że Czesi nie mogą nam jakoś zapomnieć, że wygoniliśmy ich z domów przy pomocy kolb karabinów... pamiętliwi jacyś tacy, a my przecież fajni jesteśmy, prawda?

...być może Czesi to ukryta opcja antypolska. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dla czego ukryta, tak jak w Polsce jest tez opcja anty czeska, tak i w Czechach jest opcja anty polska, to jest chyba jasne, chociaz tak własciwie w obecnym ogólnym zakłamywaniu rzeczywistości to jasne być nie musi.

Ogólnie, a Polska nie jest tu tylko wyjątkiem, oprócz zakłamania mamy obecnie totalny brak tolerancji na poglądy przeciwne i to szczególnie u tych co najwięcej "trąbią" o tolerancji i fobii.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dla czego ukryta, tak jak w Polsce jest tez opcja anty czeska, tak i w Czechach jest opcja anty polska, to jest chyba jasne, chociaz tak własciwie w obecnym ogólnym zakłamywaniu rzeczywistości to jasne być nie musi.

Ogólnie, a Polska nie jest tu tylko wyjątkiem, oprócz zakłamania mamy obecnie totalny brak tolerancji na poglądy przeciwne i to szczególnie u tych co najwięcej "trąbią" o tolerancji i fobii.

Piotrze - napisałem to ironicznie, na wzór popularnych w środowiskach prawicowych teorii spiskowych. Próba racjonalizacji tych krypto-opcji, ich jawności czy uzasadnienia jest a'priori skazana na porażkę.

PS. Sam długo byłem sceptyczny wobec tolerancji szeroko rozumianej, lecz świat się zmienia i powinnismy się dostosować do współczesnego pojmowania rzeczywistości; nie bezkrytycznie go pojmując - rzecz jasna - ale zmierzając do wyjścia ze społecznego, tradycjonalistycznego czy intelektualnego zacofania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pijąc do nikogo - tolerować to nie znaczy akceptować, bardzo często mylimy w obecnych czasach te dwa pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w calej rozciągłosci z dzisiejszymi postami Piotra.

Moim zdaniem najwiekszą bolaczką w ostatnim czasie jaką dotyka Polakow to wszechobecna ksenolatria i 'opluwanie' małych ojczyzn-miejsc w ktorych urodzili się nasi przodkowie i my sami.

O calym kraju i narodzie nie wspominając, w czym prym wiodą nasi rodacy 'na emigracji".

'Cebulaki', 'Janusze", "bidoki" to standartowe określenia swoich rodaków przez 'Hotel Lambert" :)

Kompleks jakiś?, no i ta 'tolerancja".....bycie młodym, białym, wyksztalconym heteroseksualnym facetem to teraz powod do wstydu-strach sie przyznać, bo nazwą Cie homofobem, antysemitą, prawakiem, zacofancem.

P.S Jakiś popapraniec zamroził swoje nasienie, zmienil płeć, a teraz chce mieć dziecko z samym sobą....

Inni zarabiają miliony na blogach z modą dla psów, w świecie dotknietym glodem.

To musi to w koncu pie....ć.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam mają dość mocno i dobrze funkcjonującą całkiem jawną. 

Dziwnym trafem większość osób jakie znam, które były, choćby tylko turystycznie, w tym kraju - szczególnie w większych miastach bez większych poszukiwań zaznało takiej opcji. O medialnych kampaniach odnośnie produktów z Polski nie wspomnę........ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.