Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Angelo 

Ostatnio jak ogladalem film gdzie byly akcje na motorach to musialem przewinac do przodu,  jezdzilem szybko i agresywnie ( tam gdzie mozna bylo) .....teraz nawet w telewizji nie moge ogladac. Podobno mam PTSD :)

Wiec raczej w najblizszym czasie na motocyklu nie usiade,  boje sie ze mój aniol stroz pojdzie kiedys na kawe akurat wtedy kiedy moglbym  go potrzebowac

Nie dziwie się. Po tylu wypadkach, mocno bym się zastanowił na Twoim miejscu.

Obiecałeś, że już nigdy, więc...

Tez tak coś kojarze   ;)

Mialem nadzieje, ze nie bede mial powodu do wpisu:

bliski czlonek rodziny, diabetyk (czyt. przy tuszy), lat 80 za miesiac + drabina + beton

=

pekniety kregoslup + conieco pozmieniane w glowie (na szczescie sie drenuje a nie krzepnie w srodku) + spiaczka farmakologiczna I wielki znak zapytania.

Nie ma to jak dlugi weekend na dzialce I odrobina meskiego uporu ;(

Przezyl raka prostaty, przezyl otwieranie klatki I zabawe na plucach, daje rade z cukrzyca a drabina go polozyla.

Mam nadzieje ze nie na dobre, bo dla mnie jak ojciec.

Zycze powrotu do zdrowia temu Panu.

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkleiłeś swój rezonans czy tam TK to ja wkleje swoje na szczęście z przed 5 czy 6 lat 

Kto rozpozna co było problemem  :D

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co co ?? nie obrażę się , mów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje Panowie za zyczenia w imieniu poszkodowanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakże chciałbym pisać w temacie "Jest OK" .... kur....ć

urodzinki.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szykują się zmiany... duze zmiany.

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szykują się zmiany... duze zmiany.

Gdzie lub u kogo te zmiany mają nastąpić? :wacko:

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Dziadku, u mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiany są związane z pracą.

chyba ,,rozstajemy,, się ze wspólnikiem.

Jak będzie....pozyjemy, zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie będiesz samodzielnym właścicielem kałuży :)  o przepraszam rybnego stawu ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, chodzi o nasz biznes.(logistyka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E to dalej bedziesz sie tym akwenem dzielił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety :) kałuza jest wspólna.

Próbowałem wykupić współudziałowców, ale nie chcą o tym słyszeć  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z chęcią pozbyłbym się udziałów... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety :) kałuza jest wspólna.

Make him an offer he can't refuse 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

,,..Nigdy nie wpadaj w gniew. Nigdy nie stosuj groźby. Przekonuj ludzi.,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z włoskich sposobów na wspólników lepszy jest ten:

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurnia  :blink:

dzięki za podesłanie pomysłów,  :D  wybiorę coś w drodze losowania  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Prawda jest (IMO) taka, że badanie MRI jest straszliwie nadużywane. Przy okazji badań okresowych słyszę dziesiątki razy taki wariant:

" Czekam na rezonans kręgosłupa. Dlaczego? Przed pół rokiem mnie bolał. Poszedłem ze skierowaniem od rodzinnego do chirurga (neurologa), a ten dał mi skierowanie na MRI. I co, dalej boli? Nie, przeszło po trzech dniach. A zrobiono wtedy zdjęcie rtg? Ależ po co, od tego jest rezonans!". Nie wspomnę o obowiązkowym komplecie rezonansów rentowych. Bo jesteśmy bogatym krajem, i nas stać. A co!!

Jesteśmy w głębokiej d*pie z badaniami rezonansu. Tyle mogę Ci napisać jako osoba, która pracowała w instytucji kontraktującej te świadczenia. Jeżeli wolisz dostawać solidną dawkę promieniowania w RTG albo TK to twoja sprawa. RM jest bardzo dokładny i bezpieczny. Nie bez powodu nazywany w diagnostyce złotym standardem.

Co do kosztów to nie bardzo kumam gdzie ich szukasz? W ew. podawanym środku kontrastowym? Badań takich powinno być jak najwięcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteśmy w głębokiej d*pie z badaniami rezonansu. Tyle mogę Ci napisać jako osoba, która pracowała w instytucji kontraktującej te świadczenia. Jeżeli wolisz dostawać solidną dawkę promieniowania w RTG albo TK to twoja sprawa. RM jest bardzo dokładny i bezpieczny. Nie bez powodu nazywany w diagnostyce złotym standardem.

Co do kosztów to nie bardzo kumam gdzie ich szukasz? W ew. podawanym środku kontrastowym? Badań takich powinno być jak najwięcej. 

To może i dobrze ze już nie wyceniasz tych świadczeń.

Wrzucam pierwszy z brzegu komercyjny cennik:

RODAJ BADANIA

CENA BEZ KONTRASTU

CENA Z KONTRASTEM

Badanie głowy 430 zł 580 zł  Badanie głowy + angiografia 750 zł 850 zł  Badanie głowy + angiografia + spływ żylny 1100 zł 1250 zł  Badanie oczodołów 450 zł 600 zł  Badanie twarzoczaszki 480 zł 600 zł  Badanie przysadki 500 zł 580 zł  Badanie szyi 490 zł 600 zł  Badanie kręgosłupa (jeden odcinek) 395 zł 580 zł  Badanie jamy brzusznej 450 zł 600 zł  Badanie serca - funkcja 900 zł -----  Badanie serca - morfologia 900 zł -----  Badanie serca - funkcja i morfologia 1400 zł -----  Badanie miednicy małej 450 zł 600 zł  Badanie stawów (kolana, barku, łokcia, nadgarstka, biodra) 485 zł 600 zł  Badanie uda (tkanki miękkie) 495 zł 600 zł  Badanie MRCP (drogi żółciowe) 400 zł -----  Angiografia głowy 395 zł 550 zł  Angiografia aorty brzusznej 600 zł 800 zł  Angiografia tętnic szyjnych 495 zł 650 zł  Myelografia kręgosłupa 350 zł -----  Urografia 400 zł -----  Badanie piersi MR z kontrastem ----- 750 zł  Badanie klatki piersiowej 600 zł 750 zł  Badanie stawów krzyżowo-biodrowych 350 zł -----  Badanie st. krzyżowo-biodrowych + odc.lędźwiowy 600 zł -----  Badanie WHOLE BODY + DWI (całego ciała pacjenta) 1200 zł -----

Jest on oczywiście efektem zmowy zagranicznych koncernów posiadających sieci placówek. Dojących ubogie kraje. Należy je upaństwowić albo wymusić koszt badania w nieprzekraczalnej kwocie 10 złotych. Myślę, że w obecnych realiach tak się wkrótce stanie :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym dojeniem biednych ludzi jest jednak coś na rzeczy .

Szczególnie , jak taki sfilcowany przez życie "pacjent" uświadomi sobie w końcu , że jego długoletnie ubezpieczenie to niewiele więcej niż wizyta u " młodej lekarki" w przychodni , a reszta to wolny rynek ( łatwo  wspomagany wewnętrznie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.