Gość fidelio #4951 Napisano 7 Marca 2018 A jednak... U mnie początek też był trudny i skojarzenia z szafą wypełnioną starymi korzuchami też były. Potrzebowałem trochę czasu, żeby się do niego przekonać, stąd "flaszeczka" swoje przeleżała. Uważam jednak, że to klasowy i bardzo interesujący zapach. Obecnie dość często po niego sięgam :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #4952 Napisano 7 Marca 2018 Może i ja się kiedyś do niego przekonam... Obecnie mija 5h na nadgarstku i zapach na pewno się uspokoił, choć nadal jest dobrze wyczuwalny... woń także teraz przyjemniejsza dla nosa. RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GUAPO 10 #4953 Napisano 7 Marca 2018 Panowie jak sobie eksperymentujecie z klimatami typu Zino i Ted Lapidus, to proponuje w ramach ciekawostki spróbowac Antonio Puig - Quorum (najlepiej w jak najstarszej wersji ) oraz Geoffrey Beene - Grey Flannel. Koszta niewielkie, a doznania olfaktoryczne z gatunku tych niezapomnianych ...Jak znajdzie sie smiałek któremu "szara flanela" sie spodoba i będize na dłuższa metę uzywał - ma u mnie browara, a jak powie jeszcze , ze spodobała sie jego samicy to ma nawet dwa ...Miłych testów . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 8271 #4954 Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Radek, daj Zino szansę. Ja miałem dokładnie tak samo, jak Fidelio i Ty. Na początku nie byłem do niego przekonany. Zapach mnie zainteresował, ale na krótko. Po ok. pół roku "obwąchiwania" korka przekonałem się do niego na 100%. Ma w sobie klasę i niczego nie musi udawać. Jest twardym zawodnikiem, ale tylko na pozór. Tak na prawdę ma duszę melancholika i romantyka. Dobrze się z nim dogaduję, bo sporo nas łączy... GUAPO - mam i czasem używam Grey Flannel i pachnę fiołkami. Niestety moja dziewczyna nie jest fanką tego zapachu - jak i większości moich wynalazków, także Teda Lapidusa Pour Homme (który moim zdaniem jest świetny). Co do Quorum - wąchałem raz w życiu i od pewnego czasu coraz częściej o nim myślę... Edytowane 7 Marca 2018 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldy 6 #4955 Napisano 8 Marca 2018 Przymierzam się do Zino ale po lekturze uznałem, że warto by było przetestować zapach. Niestety nie znalazłem miejsca w Łodzi gdzie byłoby to możliwe. Może jakaś podpowiedź od mieszkańców "ziemi obiecanej"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4956 Napisano 8 Marca 2018 Przymierzam się do Zino ale po lekturze uznałem, że warto by było przetestować zapach. Niestety nie znalazłem miejsca w Łodzi gdzie byłoby to możliwe. Może jakaś podpowiedź od mieszkańców "ziemi obiecanej"?Jakiej podpowiedzi oczekujesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 193 #4957 Napisano 8 Marca 2018 Jak dla mnie wymienione wyżej: Zino, Grey Falnnel, Quorum, Ted Lapidus PH, CK Obssesion (wszystkie mam i używam) to absolutne klasyki wśród zapachów męskich. Właśnie męskich, a nie jak niektóre współczesne kompozycje, które z nazwy są męskie, a tak, w mojej opinii z 15-20 lat temu, mogłyby stać na półce z podpisem "Zapachy damskie" Inne klasyki jak polo Green, Kuros itp też nie przystają do współczesnych wyobrażeń o męskim zapachu, szczególnie wyobrażeń płci pięknej - moja żona nie lubi większości "starych" zapachów. Co do Quorum polecam jego flankera - Quorum Silver, naprawdę dobry zapach, o dobrych parametrach, w bardzo przystępnej cenie. 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23897 #4958 Napisano 8 Marca 2018 Panowie jak sobie eksperymentujecie z klimatami typu Zino i Ted Lapidus, to proponuje w ramach ciekawostki spróbowac Antonio Puig - Quorum (najlepiej w jak najstarszej wersji ) oraz Geoffrey Beene - Grey Flannel. Koszta niewielkie, a doznania olfaktoryczne z gatunku tych niezapomnianych ...Jak znajdzie sie smiałek któremu "szara flanela" sie spodoba i będize na dłuższa metę uzywał - ma u mnie browara, a jak powie jeszcze , ze spodobała sie jego samicy to ma nawet dwa ...Miłych testów .Guapo,parę postów wyżej napisałem co sądzę o szarej flaneli.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldy 6 #4959 Napisano 8 Marca 2018 Jakiej podpowiedzi oczekujesz?Czy jest salon, sklep gdzie mają tester z tym zapachem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4960 Napisano 8 Marca 2018 Czy jest salon, sklep gdzie mają tester z tym zapachem?http://mkperfumy.pl/davidoff-zino-men-edt-7ml-p-2575.html Mają punkt na Pojezierskiej w Tesco Extra. Na stronie jest kontakt telefoniczny. Zadzwoń, zapytaj, może będą mieli na miejscu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldy 6 #4961 Napisano 8 Marca 2018 http://mkperfumy.pl/davidoff-zino-men-edt-7ml-p-2575.html Mają punkt na Pojezierskiej w Tesco Extra. Na stronie jest kontakt telefoniczny. Zadzwoń, zapytaj, może będą mieli na miejscu. Dzięki ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 396 #4962 Napisano 8 Marca 2018 Odnośnie testowania Zino to na allegro, ebay, perfuforum można poszukać miniaturki lub próbki.Ja tak zrobiłem przynajmniej większej kasy nie wtopiłem. Pewnych zapachów nie trawię.Siwy włos. Zapach kożucha i mówię nie.Na rynku jest tyle pięknych zapachów... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4963 Napisano 8 Marca 2018 Na rynku jest tyle pięknych zapachów...A Zino jest jednym z nich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #4964 Napisano 8 Marca 2018 A Zino jest jednym z nich O to to... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 396 #4965 Napisano 8 Marca 2018 Gdyby usunąć pewną nutę to jak najbardziej. Ja tam wolę Good Life od Davidoffa. No tylko ta cena. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4966 Napisano 8 Marca 2018 Którą nutę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #4967 Napisano 8 Marca 2018 U mnie ten słodziaczek na rozkładzie.Trwały skubaniec. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #4968 Napisano 8 Marca 2018 Którą nutę?Koledze pewnie chodzi o tę woń zgnilych kwiatów. Fakt, jest ona specyficzna, ale ogólna mieszanka jest bardzo dobra. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4969 Napisano 8 Marca 2018 A ja myślełem, że o nutę "korzuchową" chodziło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #4970 Napisano 8 Marca 2018 (edytowane) Dziś przyszedł Zino... po dwa psiki na nadgarstki i... hmmmm... miłości chyba z tego nie będzie Zapach bardzo specyficzny, jakiś taki mydlany, pachnie trochę starą szafą... po 2-3h się trochę się uspokaja / uszlachetnia... na pewno trwałość na bardzo wysokim poziomie.Jednak chyba nie dla mnie... więc jeżeli ktoś chętny na flakonik 125 ml (99%) w dobrych pieniążkach to proszę o info na priv RGDaj mu jeszcze szansę. Nie skreślaj go po kilku niuchach.Tu znaczenie ma też aura. Ten zapach rozwija skrzydła, w mroźne dni, ale nie tylko.A ja myślełem, że o nutę "korzuchową" chodziło Masz na myśli naftalinę? ; ) Edytowane 8 Marca 2018 przez TigerBear 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4971 Napisano 8 Marca 2018 Daj mu jeszcze szansę. Nie skreślaj go po kilku niuchach.Tu znaczenie ma też aura. Ten zapach rozwija skrzydła, w mroźne dni, ale nie tylko.Masz na myśli naftalinę? ; )"Tu znaczenie ma też aura, ten zapach rozwija skrzydła w mroźne dni" piękny literacki język, chyba jesteś dobry w podrywie Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #4972 Napisano 8 Marca 2018 Dzięki Szymon Co do podrywu, to... jak w życiu - raz pod wozem, raz na wozie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #4973 Napisano 8 Marca 2018 Zino już poszedł do dobrych ludzi... niestety chemii między nami nie było... może za 10-20 lat spróbuję znowu A w drodze do mnie jest ten: RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #4974 Napisano 8 Marca 2018 Tak mnie zaciekawiliscie tymi Zino, że przy następnym zakupie zamówię sobie próbkę Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #4975 Napisano 8 Marca 2018 Bentley tez fajny. Ale to też zapach na chłodniejsze dni. Szymon, Ciebie Zino, to napewno odrzuci.Choć z drugiej strony, jak zmysł węchu masz tak dojrzały jak obycie ogólne, to kto wie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach