Walter_87 7666 #7201 Napisano 24 Kwietnia 2019 Przyznać trzeba, że ta Bottega jest bardzo dobrym zapachem. Myślę o niej... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7202 Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Myśl myśl. Mam do oddania wersję Extreme w razie czego. Extreme jest gęstsza i iglasto-żywiczna. Wersja podstawowa ma za to rzeczywiście cytrusowe otwarcie i fajnie wyczuwalną nutę ostrej papryczki (pamiętam, że naprawdę mi się to w niej podobało). Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #7203 Napisano 24 Kwietnia 2019 Potwierdzam, wersja PH bardzo ładna. I przychylam się do opinii o Blue Jeans, dziś po dłuższej przerwie psiknąłem na rękę Dylan Blue i wypada gorzej ale znośnie jak dla mnie, taki bezpieczny psikacz...Do Blue Jeans mam jednak sentyment ale póki co nie pojawi się na półce, nie chcę trzeciego flakonu Versace. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crimson79 152 #7204 Napisano 24 Kwietnia 2019 Mój ulubieniec w kontekście flakonów :-) Rochas Man to był kiedyś mój ulubiony zapach - zdecydowanie przepiękny i niebanalny słodziak z charakterem ale obecne wypusty są zupełnie nienoszalne - przynajmniej na mojej skórze, zapach ginie dosłownie po 2-3 godzinach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7666 #7205 Napisano 24 Kwietnia 2019 Myśl myśl. Mam do oddania wersję Extreme w razie czego. Extreme jest gęstsza i iglasto-żywiczna. Wersja podstawowa ma za to rzeczywiście cytrusowe otwarcie i fajnie wyczuwalną nutę ostrej papryczki (pamiętam, że naprawdę mi się to w niej podobało).A widzisz, nie znam tej wersji. Zapach raczej na jesień/zimę? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7206 Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Na zimę chyba nie, raczej jesień lub wczesna wiosna. Najbardziej pasuje mi do takiego mocno rześkiego, pogodnego poranka. Zimne, lekko wilgotne powietrze - te klimaty. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7666 #7207 Napisano 25 Kwietnia 2019 Muszę sprawdzić 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7208 Napisano 26 Kwietnia 2019 Takie wpadły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23425 #7209 Napisano 26 Kwietnia 2019 LEN znam i lubieje :-) A podziel się proszę odczuciami na temat Prady 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7666 #7210 Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) A cóż to za opakowanie Lalique? Woda + dodatek (żel)?Kiedyś były dostępne fajne, niskie flakony w drewnianym pudełku, ale to chyba tylko w EDP. Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 62 #7211 Napisano 27 Kwietnia 2019 Przede wszystkim muszę podziękować Walterowi za zapoznanie mnie z Coty Aspen oraz kilkoma innymi lekko zapomnianym zapachami Coty jest świetne, bałem się, że będę pachnial jak dziadek, tymczasem jestem mile zaskoczony. Za 22 złote dostalem zapach, który w niczym nie odbiega jakością od kilku moich droższych flakonow. Blue Jeans też super, imo półka wyżej niż większość CK, Lalique itd. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23425 #7212 Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja dzis na sobie Bulgari Amara.zaczynam sie przekonywać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7213 Napisano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) loco50, a widzisz! Co do Prady, to jest to zapach czysty, jasny, biało-błękitnawy taki. W otwarciu irys w wersji z lekka marchewkowej, po chwili przechodzi w fazę dobrego mydła, później bardziej w stronę świeżości w typie zapachu świeżego prania/proszku do prania z tym irysowym podpiciem. Trwałość chyba z 7 (?) godzin, projekcja to raczej coś na zasadzie obecności - przez pierwszą godzinę zauważalnie wyczuwalny, przez drugą lżej, później to tu zapachnie, to tam, ale potrafi się pojawić. Raczej indoorowy, bo wczoraj gdy tylko wysiadałem z auta czy wychodziłem z jakiegoś budynku, przestawałem go czuć (chyba, że wiater zawiał, to mi zapachł). Czytałem coś, że na wysokie temperatury to on nie tego, więc może to wina wczorajszej aury. A w sumie to kupowałem go z myślą właśnie o słońcu i jakichś 20 stopniach w cieniu. Zobaczy się jeszcze i poczeka, aż butelka trochę powietrza złapie - może nabierze nieco animuszu. Podsumowując: lekki, czysty i nieinwazyjny, ale zdecydowanie ma swój urok. W tamtym roku się nie przemogłem, ale teraz bardzo mi podchodzi. Żona twierdzi, że męski, to się nie sprzeczam. Walter_87, tak, to opakowanie od zestawu z żelem pod prysznic. W środku osławiona wersja 78%, więc się skusiłem, bo niektórzy to podobno daliby się pokroić. Co do samej wersji 78%... Wczoraj miałem tylko godzinę na wstępny test. Nie ukrywam, że po cichu liczyłem na moc, zło, mrok, bagno i inne wilgotne lochy, ale się przeliczyłem. Drzewny, cyprysowo-zielony i miękki. Miękki też w projekcji - po prostu czuć, że sobie pachnie. Może w połączeniu z tym żelem będzie nico solidniejszy. Wczorajsza aura niby mu nie sprzyjała, ale zaryzykowałbym stwierdzenie, że na letni wieczór (zwłaszcza taki ciepły i wilgotny po burzy) spokojnie by się to nadało. Ale od tego - i nie tylko od tego - mam już w sumie Sporta. Za to przy niższych temperaturach nie rozwodni i nie wysłodzi mi się chyba jak rzeczony Sport, więc jestem na tak. No i w porównaniu z tym, co sprawdzałem kiedyś w Douglasie, nie ma słoika kiszonych ogórów, więc zdecydowanie sukces. Jeszcze tylko A L'Extreme brakuje do kompletu, ale to nie teraz. Poza tym na razie planuję raczej część flakonów jakoś wyekspediować, bo niektóre stoją i kurz zbierają li tylko, albo aż tak dobrze mi nie robią. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23425 #7214 Napisano 27 Kwietnia 2019 brz bo czytałem o tej Pradze że właśnie taka mydlana, męska słabo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7215 Napisano 27 Kwietnia 2019 Zdjęcia nie są aktualne. Pochodzą z początku roku. Proponowano mi te cuda jako alternatywa do TF Tuscan Leather albo TF Oud Wood, nie pamiętam.Czy ktoś z Was coś wie na ten temat?Cenowo 60 - 90$. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7216 Napisano 27 Kwietnia 2019 A ten Black Touch to nie w stronę Terre d'Hermes raczej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #7217 Napisano 27 Kwietnia 2019 Proszę mi wybaczyć ale nie pamiętam, poza tym śpieszyłem się i tylko zdjęcia zrobiłem na 'w razie czego'.Na pewno polecano mi je zamiast TF, ale jak tak naprawdę pachniały to nie pamiętam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7218 Napisano 27 Kwietnia 2019 Loco50, coś w tym pewnie jest. Irys do tej pory mnie odrzucał, ale teraz przechodzę jakąś fazę lekkiego zauroczenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7666 #7219 Napisano 28 Kwietnia 2019 Przede wszystkim muszę podziękować Walterowi za zapoznanie mnie z Coty Aspen oraz kilkoma innymi lekko zapomnianym zapachami Coty jest świetne, bałem się, że będę pachnial jak dziadek, tymczasem jestem mile zaskoczony. Za 22 złote dostalem zapach, który w niczym nie odbiega jakością od kilku moich droższych flakonow. Blue Jeans też super, imo półka wyżej niż większość CK, Lalique itd. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cieszę się, że Ci się podobają. Aspen "wpadł mi w nos" gdy miałem 8-9 lat, a używał ich mój sąsiad - od razu na klatce schodowej wyczuwałem, że wychodził z domu Aż w końcu go sobie sprawiłem parę lat temu i jestem bardzo zadowolony. (...) Walter_87, tak, to opakowanie od zestawu z żelem pod prysznic. W środku osławiona wersja 78%, więc się skusiłem, bo niektórzy to podobno daliby się pokroić. Co do samej wersji 78%... Wczoraj miałem tylko godzinę na wstępny test. Nie ukrywam, że po cichu liczyłem na moc, zło, mrok, bagno i inne wilgotne lochy, ale się przeliczyłem. Drzewny, cyprysowo-zielony i miękki. Miękki też w projekcji - po prostu czuć, że sobie pachnie. Może w połączeniu z tym żelem będzie nico solidniejszy. Wczorajsza aura niby mu nie sprzyjała, ale zaryzykowałbym stwierdzenie, że na letni wieczór (zwłaszcza taki ciepły i wilgotny po burzy) spokojnie by się to nadało. Ale od tego - i nie tylko od tego - mam już w sumie Sporta. Za to przy niższych temperaturach nie rozwodni i nie wysłodzi mi się chyba jak rzeczony Sport, więc jestem na tak. No i w porównaniu z tym, co sprawdzałem kiedyś w Douglasie, nie ma słoika kiszonych ogórów, więc zdecydowanie sukces. Jeszcze tylko A L'Extreme brakuje do kompletu, ale to nie teraz. Poza tym na razie planuję raczej część flakonów jakoś wyekspediować, bo niektóre stoją i kurz zbierają li tylko, albo aż tak dobrze mi nie robią. Czyli rufy nie urywa w porównaniu z obecną wersją?Mnie też korci wersja l'extreme. Przyznam, że jej nie znam... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7220 Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Powiem tak: dziś znów testowałem i albo jest wybitnie kapryśny, albo moja skóra go nie lubi. Trwałość jest, ale projekcji niemal zero. Od początku siedzi przy skórze. Wiem, że na niektórych ta partia zjada obecne wypusty z palcem wiadomo gdzie, więc to chyba kwestia czysto osobnicza. Chyba będę ten zestaw puszczał dalej, bez dotykania żelu. Zamówiłem dziś sobie 3 pięćdziesiątki - po jednej z każdej wersji (EN, ENS I ENALE). Zobaczymy, jak to wyjdzie. Mam wrażenie, że mniejsze pojemności jakoś lepiej działają, choć w sumie nie jest to regułą i pewnie to tylko moje urojenia. A z A L'extreme pamiętam przelotne niuchanie w Douglasie i na początku bliżej mu raczej do Bvlgari Man in Black. Zdam relację jak przyjdzie. Jak zazwyczaj. A z prywaty:https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2U7z3/ Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #7221 Napisano 29 Kwietnia 2019 brz bo czytałem o tej Pradze że właśnie taka mydlana, męska słabo... To - jak dla mnie - przywara większości Prad... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7666 #7222 Napisano 29 Kwietnia 2019 Powiem tak: dziś znów testowałem i albo jest wybitnie kapryśny, albo moja skóra go nie lubi. Trwałość jest, ale projekcji niemal zero. Od początku siedzi przy skórze. Wiem, że na niektórych ta partia zjada obecne wypusty z palcem wiadomo gdzie, więc to chyba kwestia czysto osobnicza. Chyba będę ten zestaw puszczał dalej, bez dotykania żelu. (...) Chyba jedno i drugie - tak, jak u mnie z obecną wersją (ale tu dodatkowo kiepsko z trwałością). Chyba to nie jest też pora na ten zapach... P.S.Zapraszam do głosowania -->> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/174914-wyzwanie-tissot-heritage-walter-87-vs-fidelio-vs-lysolek007/ 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #7223 Napisano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Eee, 10 stopni i deszcz to nie ta pora? Wyobrażałbym sobie, że wprost idealna. DPD zrobiło psikus i zamówienie z całą trójeczką EN dziś do mnie nie dotarło. Dotarła natomiast odlewka Bentleya Absolute i - szczerze mówiąc - jestem mocno rozczarowany. Naprawdę tyle hałasu o zapach pudełka kredek? :| No nic, w kałamarzach jutro taplać się niestety nie będę, więc Benek otrzyma drugą szansę. Może jakoś inaczej mi się objawi. Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7666 #7224 Napisano 30 Kwietnia 2019 Oj, to masz taką słabą pogodę? U mnie bardzo ciepło i słonecznie...Mnie też ciekawił ten Bentley. Nie miałem jeszcze sposobności go poznać, a gdzieś czytałem, że ma zostać wycofany (nie wiem ile w tym prawdy...). 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #7225 Napisano 30 Kwietnia 2019 Oj, to masz taką słabą pogodę? U mnie bardzo ciepło i słonecznie...Mnie też ciekawił ten Bentley. Nie miałem jeszcze sposobności go poznać, a gdzieś czytałem, że ma zostać wycofany (nie wiem ile w tym prawdy...).Taka informacja pojawiała się już kilka razy .Na razie się nie sprawdziła. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach