Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem od znajomego Gruzina, gdy przed Nowym Rokiem wracał do domu, perfumy ze zdjęcia. Nigdzie nie pisze czy to są damskie czy męskie. Różowy odcień flakonika sugeruje, że to damskie perfumy. Wie ktoś coś? W necie nie ma jasnych informacji.

IMG_0504.thumb.jpeg.979e032a7c9e3a9a00f2617e95340672.jpeg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, ladek22 napisał(-a):

Dostałem od znajomego Gruzina, gdy przed Nowym Rokiem wracał do domu, perfumy ze zdjęcia. Nigdzie nie pisze czy to są damskie czy męskie. Różowy odcień flakonika sugeruje, że to damskie perfumy. Wie ktoś coś? W necie nie ma jasnych informacji.

Homme - jeśli Gruzini nie sa jakimiś jajacarzami, to sa męskie perfumy.

Swoją drogą perfumy dla kobiet ze znakiem węża to byłaby spora odwaga cywilna ;)

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

Homme - jeśli Gruzini nie sa jakimiś jajacarzami, to sa męskie perfumy.

Swoją drogą perfumy dla kobiet ze znakiem węża to byłaby spora odwaga cywilna ;)

Faktycznie, Home to z francuskiego męskie. Czyli mogę używać :)  Jutro do pociągu się skropię. Ciekawe jak kobiety będą reagowały ;) 

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mówił Bałtroczyk zaszłem gdyż miałem blisko 😁 do Rossmana,a że była promka to dla przypomnienia moich szczeniackich lat nabyłem w drodze kupna. No i oczywiście rozczarowanie bo na początku płaski i bardzo syntetycznie później  zaczyna przypominać dawny niebieski dżins

20260408_172608.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Którego Vertusa polecicie na zakup w ciemno ? 

Bardzo lubię Terre Hermesa, ostatnio wziąłem Bois Imperial i ten zapach też jest świetny . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ciemno, dla mnie tylko Monarch. Ale ogólnie, to niekoniecznie szukałbym wśród Vertusów 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Bardzo lubię Terre Hermesa, ostatnio wziąłem Bois Imperial i ten zapach też jest świetny . 

To zależy czego szukasz. Bo jeśli rześkiego, świeżego zapachu to genialny skądinąd Monarch nie będzie dobrym wyborem.

Ale Monarch, Bengal czy Vanilla OUD nikogo chyba nie odstraszą.

Chaos czy Narcosi's mogą być uznane za kontrowersyjne.

Wklejony powyżej przez kolegę Bois et Cuir jest dla mnie najsłabszym Vertusem ze znanych mi - nie ma niczego specjalnie przyciągającego, chociaż parametry ma fajne. Blisko mu do Dune Diora, jednak jakieś detale są inne i wspomniany Dune to dla mnie legenda, a Bois to tylko bajeczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.04.2026 o 15:37, Remy napisał(-a):

Cena jak Vertusów,

Aż siadłem, jak to przeczytałem - ale faktycznie, Monarch za którego zawsze płaciłem poniżej 500 złotych przedwczoraj pokazywało mi za 1250 złotych. Dziś sytuacja jednak zbliża się do normalności i można go kupić za 6 stówek bez złotówki🤔

Tymczasem...

20260409_073740.jpg.afe154f5a7e46e36b4f9b994de689545.jpg

2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Żadnego?😉 Ale Monarch to dla mnie dzieło i wydaje mi się, że dojrzałemu mężczyźnie pasuje "jak ta lala" (cenię bardziej niż X For Men od CC🤷‍♂️).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to spróbuję Essential Parfums Nice Bergamote 😅

Następny może rzeczywiście Monarch, ale to bardziej na jesień / zimę . 

Btw zawsze broniłem się przed perfumami, to jeszcze gorsze cholerstwo od zegarków 😆

Edytowane przez gszydlowsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Zamów próbki.

Mi jedne się podobają, inne nie.

Niektórym trzeba dać szansę na drugie podejście, oczywiście jeżeli nie odstraszył

W jednym z wcześniejszych postów podana jest perfumeria, która takowe oferuje.

Ceny wyjściowe większości Vertusów są zaporowe.

Trzeba polować na okazje. Monarch może kosztować bodaj 570zł do 1250zł u tego samego sprzedawcy w zależności od okresu.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówcie, że Eau de cyan nie da się zamówić w ciemno? :)  ......btw jak ja żałuję, że oni wycofali boszporusz nishane :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys już było. Z doświadczenia wiem, że każdy ma super jakość każdy robi wrażenie choć nie kazdemu misi podejść. Ja lubię 7 na 9.

Fresh orient to najdelikatniejszy unisex w stronę damską.

Vanilla oud jest niby prosty ale na chłodzie robi ma mega piękną aurę zapachową niby suszone drzewo niby kredowy podgrzewany papier? W ciepłe dni nie owtiera się dobrze na chłód pozycja obowiązkowa.

Narcosis to przytulaczek, otoczenie dobrze reaguje.

Niby to jakieś klony jak ktoś pisał ale najlepsze w swojej klasie bez arabskich tanich dodatków jak pot, kupa wielbłąda czy filcowa kufajka bezdomnego są mocne ale czyste kompozycyjnie jak ich przejrzyste flakony.

Wybrali w kompozycjach to co najlepsze i podkręcili na maxa. Nawet paczula z irysami pachnie luksusowo. Jedyne co w nich przeszkadza to irracjonalna rozpietość cenowa od 500 do plus 500 a nawet i tysiąć i sam nie wiesz ile to warte.

IMG20241018104414M.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vertusy mam cztery (silhoutee(?)/ oud noir/ vanila oud/ cyan)- i z tych wszystkich cyan jest specyficzny- reszta do noszenia jak najbardziej (silhoutee i vanila: jesień /zima; oud noir :"każda pora roku; cyan:letnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chwilę obecną odkładam sobie jeszcze na Ankę i oud noir który juz miałem ale oddałem. To mega źródło dobrych soczków. cyan pachnie jak basen tylko bez chloru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś tak

20260410_060458.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

Vertusy mam cztery (silhoutee(?)/ oud noir/ vanila oud/ cyan)- i z tych wszystkich cyan jest specyficzny- reszta do noszenia jak najbardziej (silhoutee i vanila: jesień /zima; oud noir :"każda pora roku; cyan:letnie)

... cyana to nawet chyba moge się pozbyć jak ktoś ma ochotę

cyan.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Btw zawsze broniłem się przed perfumami, bo jeszcze gorsze cholerstwo od zegarków 😆

Święta racja.

20260410_165227.jpg.a465f6211db8c6f77642ad327fffb60b.jpg

Jeszcze tylko Decision dokupię i kończę ten cyrk w tym życiu*😉

*mam tego cholerstwa tyle, że nawet, jakbym wypijał, to chyba nie zdążę wszystkiego zużyć🤫

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pawel007 napisał(-a):

... cyana to nawet chyba moge się pozbyć jak ktoś ma ochotę

jak dla mnie piękny zapach :)  ale ja jestem spaczony, bo wychowałem się na Kenzo Homme, tym premierowym, w butelce z fakturą kory drzewa. 

Szkoda tylko, że on chodzi w takich cenach - wart jest max tyle, co  błysnął ostatnio w lutym na elnino.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, RoKoKo napisał(-a):

jak dla mnie piękny zapach :)  ale ja jestem spaczony, bo wychowałem się na Kenzo Homme, tym premierowym, w butelce z fakturą kory drzewa. 

Szkoda tylko, że on chodzi w takich cenach - wart jest max tyle, co  błysnął ostatnio w lutym na elnino.

A po ile byl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi