Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Kliknięte.. :)

Co wpłynęło na decyzję, że wybrałeś EDP? Sam się zastanawiam nad tym samym problemem i pozostaje chyba tylko zakup w ciemno, bo szans nie ma na sprawdzenie i porównanie różnic w perfumeriach stacjonarnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Co wpłynęło na decyzję, że wybrałeś EDP? Sam się zastanawiam nad tym samym problemem i pozostaje chyba tylko zakup w ciemno, bo szans nie ma na sprawdzenie i porównanie różnic w perfumeriach stacjonarnych.

Cena :D patrząc na opis zapachy wszystkie nuty takie same. W teorii EDP jest mocniejsze od EDT, a jeśli dodatkowo jest w sklepie EDP tańsze to wziąłem. W sklepach tak jak piszesz tylko EDT. Długo wczoraj siedziałem w perfumerii i nie mogłem się zdecydować, bo każdy Guerlain pachnie pięknie. W kolejce jeszcze Guerlain Homme i L'Homme Ideal EDP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie widziałem ceny na "iperfumach" i również zdziwiony byłem różnicą na korzyść EDP.

Jeżeli różnice polegają wyłącznie na intensywności, to nie ma się nad czym zastanawiać.

Czekam na Twe opisy wrażeń i nie pozostanie chyba nic innego, jak tylko również dołączyć do grona zadowolonych użytkowników. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie napisz jakie wrażenia...

RG

Też jestem ciekaw, tym bardziej że szukam aktualnie nowego zapachu.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję, że wkrótce zniknie cały zapas z magazynu centralnego wiadomego sklepu!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się cicho tutaj zrobiło, ja wciąż czekam aż dostanę Ck Obsession

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obyś nie przeżył szoku  ;) 

A do mnie dotarło ostatnio Quorum. Hmm, fajny, zielony zapach, ale krótkotrwały. Może muszę poczekać, aż zrobi się cieplej - słyszałem, że lepiej wtedy się zachowuje.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Obyś nie przeżył szoku  ;)

A do mnie dotarło ostatnio Quorum. Hmm, fajny, zielony zapach, ale krótkotrwały. Może muszę poczekać, aż zrobi się cieplej - słyszałem, że lepiej wtedy się zachowuje.

Ja ostatnio przeżyłem mały szok perfumowy w weekend. Wymyśliłem sobie, że sięgnę do swoich zapasów i ponosze przez weekend coś, czego nie nosiłem już bardzo długo. Wybór padł na ...Lolita Lempicna, Au Masculin  ;) Czyli słodycz, ale i wytrwaność, a do tego rewelacyjne parametry użytkowe. Coś czuję, że będzie trzeba "odkurzyć" ten flakonik  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak przeżyje szok, to jeszcze jest tata który uwielbia korzenne zapachy i orientalne perfumy :D Obsession zawsze może poczekać, nic mu się nie stanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak przeżyje szok, to jeszcze jest tata który uwielbia korzenne zapachy i orientalne perfumy :D Obsession zawsze może poczekać, nic mu się nie stanie ;)

Z własnego doświadczenia wiem, że do Obsession się wraca. Prędzej czy później, ale jednak  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Może tak źle nie będzie :)

Jak nie stracisz przytomności, po pierwszej aplikacji, to podołasz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak źle nie będzie :)

Jak nie stracisz przytomności, po pierwszej aplikacji, to podołasz ;)

Jedno trzeba przyznać,

Potrafisz pocieszyć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Do usług :)

Pocieszanie, to moja specjalność ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brązowe Obsession jest super.Mój numero uno.A ja odkopałem w szufladzie Karl Lagerfeld Photo.Taki męski ,klasyczny, ostry, bez udziwnień zapach.Tak jak powinien pachnieć porządny, twardy, nieogolony facet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jest niestety niezbyt trwały. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kliknięte.. :)

No i jak ten Gurlain się spisuje? Jak z trwałością? Wart wydania na niego ~200 zł?

RG

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No i jak ten Gurlain się spisuje? Jak z trwałością? Wart wydania na niego ~200 zł?

RG

Zaaplikowany przed 7 rano, czuć do teraz. EDP wydaje mi się jeszcze cieplejszy niż wersja EDT.

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj wachalem BURBERRY London for Men, jedne z lepszych perfum jakie poczułem kiedykolwiek ;) Są genialne, surowe, korzenne bez słodyczy. Coś pięknego, wyprzedzają na mojej liście wszystkie zapachy

Chyba pokochałem korzenne perfumy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

London jest fajny. Ciepły i sugestywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, bym zapomniał :D Wachalem też Obsession ale nie było testera więc tylko korek :D Na pewno mnie nie odrzucił, był przyjemny, a co do samego zapachu to zbyt słaba próbka żeby coś mówić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

London to super pachnidło, zwróć tylko uwagę na jego kiepską trwałość.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaaplikowany przed 7 rano, czuć do teraz. EDP wydaje mi się jeszcze cieplejszy niż wersja EDT.

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Czyli strzał w dziesiątkę :)

Będę miał ten zapach na uwadze przy kupnie następnego...

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Londonem jest tak, że sporo zależy od skóry. U części osób jest bardzo trwały a części wręcz przeciwnie. Moja skóra nie jest przyjazna zapachom więc Londonem pryskam obficie, 6 - 8 strzałów. Wtedy trwałość jest zadowalająca. Może nie jest to Rasasi La Yuqawam, który spokojnie po 12 godzinach czuję! Ale w cenie, w której możesz dorwać tester London'a, jest jak najbardziej OK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Z Londonem jest tak, że sporo zależy od skóry. U części osób jest bardzo trwały a części wręcz przeciwnie. Moja skóra nie jest przyjazna zapachom więc Londonem pryskam obficie, 6 - 8 strzałów. Wtedy trwałość jest zadowalająca. Może nie jest to Rasasi La Yuqawam, który spokojnie po 12 godzinach czuję! Ale w cenie, w której możesz dorwać tester London'a, jest jak najbardziej OK!

Starsze wersje były mocniejsze, ale nigdy nie był to kiler.

Generalnie fajny to zapach. Na pewno wyróżnia się spośród dzisiejszych, nie do końca przemyślanych, kompozycji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi