Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

52 minuty temu, Czujnik napisał(-a):

Ciekawa ta Przemyslawka, ile moze miec z oryginalu?

Ojciec po latach w NL przypomnial sobie o peerelowskich czasach i zaczal uzywac 4711 after shave bo mu przypominala mlodosc i zapach Przemyslawki  :D

tapatalked

Mi się też kojarzy z młodością. Wino,kobiety,śpiew😀

Witam wszystkich i proszę o opinię Diora eau sauvage edt i wersję 2017 parfum. Może ktoś z was ma większe doświadczenie z tymi klasykami. Czy aby edt nie zalatuje tzw dziadem? Wiem oczywiście, że mógłbym testować w perfumeriach tylko te zapachy zostały zdjęte z półek w D i S w Gdańsku albo stoją puste. 

Mam też próbkę casamorati fiero z która ponoć jest podobna do eau sauvage edt i jakoś da się go nosić. 

Annihilator ależ przepiękny zestaw Gratuluje 

to moja ulubiona linia, mam trochę nowszą wersje , ciężko było mi na początku do niego przekonać a teraz w okresie zimowym mój numer 1 

i co ciekawe otoczenie otoczenie dobrze na niego reaguje

doszło do tego że jeden z kolegów na jednym z forów ma do sprzedania flakon z 2016 z ubytkiem i zacząłem się mocno zastanawiać nad nim 🙂

IMG_20221009_183558.jpg

Oczywiście "dziad" to tylko pewne powieradztwo z forów internetowych. Osobiście nie miałem styczności z żadnym zapachem z powyższych budzących podziw kolekcji więc moje zdanie jeszcze się nie wyrobiło. Mam na oku 100 eau sauvage parfum 2017 i zastanawiam się czy kupować bo cena 580  niby dobra a flakonów w necie jakby już mniej krąży. Może zaraz okaże się to rarytasem kolekcji?

Z klasyki mam tylko limon de cordoza z the different company bardzo wygładzony i o bardzo słabych parametrach niestety. Nie ma w nim mchu dębowego ani silnych żywić i anyżków itp  jest za to dużo odświeżającej neroli. 

Dobra. Flacha kupiona. Świetne to męskie pachnidło. Dziwię się, że tak długo dojrzewalem do tego wyboru bo przeszło setkę popularnych flakonów przerobiłem. 

Edited by polly

Całkiem z przypadku wpadly takie….jak widze vetiver to nie moge przejsc obojetnie 😉

51D48B0D-7BD9-439D-A4DF-A422E2166DC9.jpeg

Edited by pawel007

Ciekawy ten Hermes vetiver intense zawsze miałem chrapkę na niego ale póki co zadowanam się odlewką i wersją edt. 

U mnie całkiem przypadkiem wskoczył taki kryształek. Mój pierwszy MKF. Bardzo dobrze pachnie, długo trzyma i rzadki do spotkania w tłumie. Niesamowicie przezroczyste ma szkło i cienkie ścianki. 

IMG_20230202_182459.jpg

Edited by polly

Ten hermes juz mi chodzil ale zawsze bylo „cos” innego, za duza butla ( po co tyle) , za duzo kasy a za mala butla, a to wezme jednak TF  itp.

a wczoraj „weszłem, wzełem i wyszłem”😁

mi sie podoba - na wiosne bedzie super

Edited by pawel007

W dniu 1.02.2023 o 18:58, pawel007 napisał(-a):

Całkiem z przypadku wpadly takie….jak widze vetiver to nie moge przejsc obojetnie 😉

51D48B0D-7BD9-439D-A4DF-A422E2166DC9.jpeg

Kupiłem jakiś czas temu dokładnie ten sam zestaw.  Atomizer zabezpieczony gumą - bardzo dobry pomysł. Sam zapach typowo letni z nutami trawy, ciekawy, w mojej pierwszej trójce.  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Też ostatnio wpadła mi wetyweria od Hermesa. Przyjemny jest. Polubiłem go.

15 godzin temu, pawel007 napisał(-a):

Ten hermes juz mi chodzil ale zawsze bylo „cos” innego, za duza butla ( po co tyle) , za duzo kasy a za mala butla, a to wezme jednak TF  itp.

a wczoraj „weszłem, wzełem i wyszłem”😁

mi sie podoba - na wiosne bedzie super

Świetny zapach, dla mnie taki krawatowo-koszulowy ;) Ale szczególnie mi pasuje woda po goleniu, którą dostałem w zestawie z pianką. Niestety, za cholerę nie potrafię tego kupić osobno (małe pojemności niestety). Golenie plus woda plus perfum >>> wyjście przez duże "W" 😎

…na limango sa fajne hermesy w dobrej cenie i kilka innych…

38DE2A6B-BD29-4B5E-A8AB-DCF4DA78F209.png

Edited by pawel007

W tk max są takie duże mydła ok 30 zł w kostce i właśnie jedno jest vetiverowe łudząco podobne zapachem do Hermesa vetiver intense. Opakowanie szaro zielone z najtańszego papieru. Cała łazienka i wanna po tym pachnie jeszcze długo.  

Extreme to akurat nie dziad. :P

A jałowca można poszukać w Terre d'Hermes Eau Givree.

No właśnie z ginu pojawiła się ta nuta - uwielbiam zapach ginu i dominującą nutą jest tam jałowiec ale przecież nie będę się chlapał ginem codziennie :) 

Krystian "KriSu"

To stosuj tylko do użytku wewnętrznego ;)

A fajny jałowiec w perfumach to:
L'Humaniste Frapin
1899 Hemingway Histoires de Parfums

24 Old Bond Street Atkinsons

Gypsy Water Byredo

Un Jardin En Mediterranee Hermès - najładniejszy ale i najmniej jałowcowy ze stawki