Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

23 godziny temu, pawel007 napisał(-a):

(...) Moja mloda mowi ze pachnie jak bioparox 😁

ale dla mnie super byl

Bioparox? Fakt, bardzo dobry antybiotyk. Szkoda, że go przestano produkować...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

W dniu 31.05.2024 o 23:00, Walter_87 napisał(-a):

Bioparox? Fakt, bardzo dobry antybiotyk. Szkoda, że go przestano produkować...

Kiedyś stosowałem u swojego psiaka jak weterynarka stwierdzała taką potrzebę.

No to może perfum Bioparox o wiadomym zapachu?

No i flaszka mogłaby wyglądać jak opakowanie bioparoxu...  

W dniu 31.05.2024 o 22:33, Remy napisał(-a):

Beau De Jour Eau Tom Ford - zaaplikuj i nie wychodź do ludzi przez około 5 minut aż lawenda opadnie - to przez rozpoczęcie w klimacie lat 80-tych.

Później robi się miodzio. 

Dzięki. Zamówiłem, zobaczymy czy mi podejdzie😉

Coś wam pokażę, kiedyś kupiłem za dyszkę na targu staroci. Teraz są takie ale to nie to. Wiem, że to podróba ale to bardzo dobra podróba z czasów gdy rządziła wersja euroitalia. Może i nie trzyma całej dniówki ale pachnie jak trzeba, moim zdaniem lepiej niż to co mam aktualnie w zapasie po reformie 125 i 200ml.

Jak widzicie jest to wersja aż EDP choć pudełko z EDT hahah  

Dobrze się to nosi.

IMG_20240602_140719_copy_600x1176.jpg

2 godziny temu, polly napisał(-a):

Coś wam pokażę, kiedyś kupiłem za dyszkę na targu staroci. Teraz są takie ale to nie to. Wiem, że to podróba ale to bardzo dobra podróba z czasów gdy rządziła wersja euroitalia. Może i nie trzyma całej dniówki ale pachnie jak trzeba, moim zdaniem lepiej niż to co mam aktualnie w zapasie po reformie 125 i 200ml.

Jak widzicie jest to wersja aż EDP choć pudełko z EDT hahah  

Dobrze się to nosi.

IMG_20240602_140719_copy_600x1176.jpg

A może to opakowanie podróżne było, czyli odpowiednik:
image.png.137fc25046a178793208881148322f52.png

Nie, to ma normalny atomizer i w wersji EDP nie występuje. Ktoś źle podróbkę oznaczył. Taką mieli słabą wiedzę. 

Mam kilka takich fiołek Chaneli są bardzo trwałe i tańsze od flakonów.

Mi też coś paczkomat wypluł no i jest cacy niby słodkie mango ale nie ulepne a później czuć delikatne nuty kawowe jak terra mia od Karthusi.Ogolnie jest lekko ale z dużą trwałością i porządną projekcją. Czuć wysoką jakość składników. Zapach pięknie ewoluuje odkrywając masę nut. 

IMG_20240604_173521_copy_600x763.jpg

16 godzin temu, polly napisał(-a):

Mi też coś paczkomat wypluł no i jest cacy niby słodkie mango ale nie ulepne a później czuć delikatne nuty kawowe jak terra mia od Karthusi.Ogolnie jest lekko ale z dużą trwałością i porządną projekcją. Czuć wysoką jakość składników. Zapach pięknie ewoluuje odkrywając masę nut. 

Rozumiem @polly ,że zostajesz vertusowym "narkomanem"?

Sorry źle się wyraziłem, chciałem powiedzieć: Vertusowy Narcos'is zostaje?) 

😄

mój vertus też zostaje...dobrze zrobiłęm że dałem trochę czasu. Wszystko jest  "u niego" zależne od temperatury- w gorące dni....nie pasował mi....jest "troszkę" chłodniej i fajnie się rozwija - wanila, fiołki...paczula i wiele, wiele innych- te dominują. Nie są natarczywe ale trzymają długo

Dostum mogłem taniei to brałem. Pisałem, że zrobię kiedyś zdjęcie wieży vertusów 😎:)🧐 i kiedyś je wrzucę gorzej jak tyle szkła się zawali na siebie. 😎:)

Edited by polly

W dniu 4.06.2024 o 17:42, polly napisał(-a):

Ten Narcos’is to taki unisex, czy ma chociaż jakąś odchyłkę w męską stronę?😉 pytam, bo mam go w koszyku i nie wiem co z tym koszykiem zrobić😎

Rafalmosty moim zadaniem to unisex nie ma też tu żadnych czysto samczych nut przy czym np bacarrat MKF jest po prostu dla mnie babski.

Tutaj jest specyficzna mangowa słodycz z kardamonem bardzo gładka delikatna nie narzuca się a na koniec czuję nuty kawowe ala Terra mia. Bardzo trwałe. Jak masz w Notino to najwyżej oddasz jako używkę. Warto testować.

Czysto męski jest bois et cuir bo otwiera się avikiem.

Edited by polly

Jeśli ktoś jest chętny na Sole Patchouli (jeden z lepszych Vertusow), to mam do odstąpienia w niezłej cenie.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Ja przechodziłem dziś koło Duglasa, a wejdę powącham Terre d’Hermès i tak wącham, później żona wącha i okazało się że mam klona w domu. Projekcja i trwałość podejrzewam podobna bo trzyma okrutnie.

20240605_210450.jpg

Ten fattan to niezły kozak. Mam też Terre którego bardziej używam na oficialne okazje bo fattan choć podobny nie nadawałby się z powodu mocnej projekcji dobry jest w plener i na imprezy otwarte.

Sole patchouli to też kozak, robi wrażenie i najważniejsze, że nie śmierdzi pleśnią i kartoflami. 

Mam doceniam noszę gdy chłodno.

Chyba najmocniejszy z vertusów.

No i kolejny Vertus zawitał. Krótko będzie bo to luksusowa mega trwała wersja Encre noir albo sycomore. 

Carat gold jest pozbawiony wszystkich elementów które uwierały mnie w EN i En extreme. Pachnie po prostu perfumowo a nie ponuro, ciemno i  żałobnie. Trwałość jednego psiknięcia dobre 8h

W środku pływa złoto🤑 czuć pieniądz...

IMG_20240606_182655_copy_600x800.jpg

4 godziny temu, polly napisał(-a):

No i kolejny Vertus zawitał. Krótko będzie bo to luksusowa mega trwała wersja Encre noir albo sycomore. 

Carat gold jest pozbawiony wszystkich elementów które uwierały mnie w EN i En extreme. Pachnie po prostu perfumowo a nie ponuro, ciemno i  żałobnie. Trwałość jednego psiknięcia dobre 8h

W środku pływa złoto🤑 czuć pieniądz...

IMG_20240606_182655_copy_600x800.jpg

Szukałem informacji, jaki nos wykreował perfumy tej firmy.

Na Fragrantice i Basenotes nie ma takowej informacji.

Zwykle jak czytam recenzje zerkam jakie zapachy stworzył dany nos. 

Nie odnoszę się do perfum i ich parametrów. Generalnie jak za cenę 300Euro to myślałem, że to jakiś znany nos jest twórcą. 

Remy, ich perfumy same się bronią nawet bez podania autora. Jedno jest pewne muszą mieć dobrych chemików bo dbają o wysoką jakość bez żadnej tanizny.

Nie rozumiem tych tajemnic przecież nie muszą ukrywać autora a jednak cisza. Większość kompozycji powstała nagle między 2015 a 17 więc musieli pracować nad tym dużo wcześniej bo perfum tak szybko się nie robi. Przygotowali się solidnie na każdej płaszczyźnie a 300euro jest za ostateczny efekt.

Powinni jeszcze robić 30 albo 50 ml były by poręczniejsze flakony.

Niby francuskie ale spory rynek mają u ruskich, w UK i u nas a na francuskiej fragrze jest najmniej opinii. Ruska fragra jest widoczna tylko w telefonie na dole strony.

Edited by polly

na dzisiejsza pogode super

IMG_4297.jpeg