Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

Urodzinowo6db31d58af112d2a050b9d88bc7a9bcc.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Panowie jest mega wyprzedaż vertusów w Notino jest mega po prostu ceny w granicach 400zl.

Spieszcie się.

12 godzin temu, rafalmosty napisał(-a):

Tomku, wszystkiego najlepszego😎

Dzięki Rafał 👊

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Godzinę temu, polly napisał(-a):

Panowie jest mega wyprzedaż vertusów w Notino jest mega po prostu ceny w granicach 400zl.

Spieszcie się.

Coś konkretnego polecasz?

Tylko te vertusy to unisexy. U mnie zapala się czerwona lampka jak widzę napis unisex.

Posted (edited)

Loco50 monarch, eau de cyan, vanilia oud, bois et cuir, chaos, sole patchouli, bengal są męskie oud noir, narcosis, różane, fresh orient są już z mocny przechyłem damskim.

Zgarnąłem dziś chaos i bois et cuir.

A polecam te co wymieniłem wyżej tylko Bengal jest mocno zwierzęcy.

Edited by polly

Loco50 monarch, eau de cyan, vanilia oud, bois et cuir, chaos, sole patchouli, bengal są męskie oud noir, narcosis, różane, fresh orient są już z mocny przechyłem damskim.
Zgarnąłem dziś chaos i bois et cuir.
A polecam te co wymieniłem wyżej tylko Bengal jest mocno zwierzęcy.
@polly dzięki za cynk. Niezla promocja. Niestety spóźniłem się. Kupiłem tylko Narcos'is. Se popsikamy z żoną. Chyba, że córka zwinie.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Na razie zestawu perfum nie zamierzam powiększać, ale wiadomo, co polecacie z nutami kawowymi, gorzkie czekolady, mocne kakao...

Dostum, chciałem tylko zwrócić uwagę, że ta cena z wyprzedaży to jakiś absurd. To nie tylko daje do myślenia ile cały ten perfumiarski interes jest rzeczywiście wart a ile przepłacamy. Choć w przypadku vertusów obecna cena idzie jednak w parze z jakością perfumy i całego flakonu. Kupiłem chaos za ok 500zl a cena normalna to ok 2000zl. Szok i niedowierzanie, że raczej nie sprzedali towaru poniżej kosztów z hurtu. Mocno daje mi to do myślenia.

Napisz jak się sprawuje ten narcosis bo ponoć trudny bywa.

Dostum, chciałem tylko zwrócić uwagę, że ta cena z wyprzedaży to jakiś absurd. To nie tylko daje do myślenia ile cały ten perfumiarski interes jest rzeczywiście wart a ile przepłacamy. Choć w przypadku vertusów obecna cena idzie jednak w parze z jakością perfumy i całego flakonu. Kupiłem chaos za ok 500zl a cena normalna to ok 2000zl. Szok i niedowierzanie, że raczej nie sprzedali towaru poniżej kosztów z hurtu. Mocno daje mi to do myślenia.
Napisz jak się sprawuje ten narcosis bo ponoć trudny bywa.
To prawda. Analogicznie jest z modą, marże 200-500% i więcej.
Decyzję zakupowe to głównie emocje a nie logika, matematyka tudzież ekonomia. Mam na myśli modę a nie pierogi w Biedronce.
Co do Vertusa w istocie mamy najwyższą jakość.
4-5 stów płaci się dzisiaj za zwykły mainstream a tu mamy super niszę.
A taki chaos to dla Olimp!

Jak się znarkotyzuję to dam znak

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Koledzy polecicie coś w klimacie żywicy sosnowej, zapachu młodych pędów sosny, lasu iglastego. Coś za mną takiego chodzi. Mam Original wood od DS2 ale to nie o co chodzi. 
dzieki!

Posted (edited)

Dostum Mam cztery vertusy średnio po ok 1000pln za sztukę i po wczorajszym dniu czuję się wydojony od tej tylnej strony. 😚

3 minuty temu, TylerVega napisał(-a):

Koledzy polecicie coś w klimacie żywicy sosnowej, zapachu młodych pędów sosny, lasu iglastego. Coś za mną takiego chodzi. Mam Original wood od DS2 ale to nie o co chodzi. 
dzieki!

Z tego klimatu najlepszy wynalazek jaki posiadam to Armani eau d'aromes. Rzadko stoi na półkach perfumerii ale są świetne. Pachną cytrusami i żywicą z chłodną nutą zimnego strumienia w którym maczają się iglakowe korzenie.

Edited by polly

54 minuty temu, polly napisał(-a):

Dostum Mam cztery vertusy średnio po ok 1000pln za sztukę i po wczorajszym dniu czuję się wydojony od tej tylnej strony. 😚

Z tego klimatu najlepszy wynalazek jaki posiadam to Armani eau d'aromes. Rzadko stoi na półkach perfumerii ale są świetne. Pachną cytrusami i żywicą z chłodną nutą zimnego strumienia w którym maczają się iglakowe korzenie.

Dzięki, muszę gdzieś powąchać!

@polly wrzucaj proszę tutaj czasem fajne promki. Z ostatniej kupiłem vertusa Bengala, bo nie mam nic zwierzęcego. Mam nadzieję, że nie będzie zbyt zwierzęcy😉

W dniu 11.05.2024 o 22:13, petruss napisał(-a):

Na razie zestawu perfum nie zamierzam powiększać, ale wiadomo, co polecacie z nutami kawowymi, gorzkie czekolady, mocne kakao...

Guerlain l'instant nie wiem czy w ofercie mają i EDT i EDP.

Jeden z moich ulubionych...

7 godzin temu, TylerVega napisał(-a):

dzieki!

Bottega Veneta pour Homme.

Oldskul pełną gębą 😁

20240513_094049.JPG

11 godzin temu, ps1974 napisał(-a):

Bottega Veneta pour Homme.

11 godzin temu, Walter_87 napisał(-a):

Jak sosna to Pino Silvetre ;)

Dzieki Panowie!

Musze koniecznie sprawdzic!

1 godzinę temu, TylerVega napisał(-a):

Dzieki Panowie!

Musze koniecznie sprawdzic!

Bottega jest świetna, sam się nad nią zastanawiam (wziąłem Ilusion, też trochę świerkowy), ale najpierw muszę kupić Eau Sauvage (z 1966r.), bo mi się kończy.
Pino to tak trochę z przymrużeniem oka, bo to vintage pełną gębą ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Posted (edited)

Vertus zapukał i do mnie z siłą CBA wchodzącą o poranku z drzwiami. To morze do kwadratu ale skupione głównie na samej wodzie i jej zawartosci niż piaszczystej plaży. Są tam glony jest parującą słona woda oraz elementy słono-zwierzęce. Po kwadransie mam wrażenie, że czuję kostkę rosołową z lubczykiem i nutami siarkowodoru w dodatku mocno to nachalne. Dom po sufit pachnie chaosem. Mikropsiknięcie miażdży wszystko. Rozumiem już skąd była cena powyżej 2k pln. Wszystko jest jednak krystaliczne czyste i jakościowe. Nisza pełną gębą. Potwór z głębin. Szkoda, że kolorowe kleksy są jakieś miękkie i mogą się zedrzeć.

IMG_20240514_173938_copy_600x829.jpg

Edited by polly

Posted (edited)

Mam i ja - małżowina mi podarowala. Zobaczymy co i jak….

Wanilia, nie nachalny- samczy zdecydowanie- żaden unisex.

IMG_4151.jpeg

Edited by pawel007

Posted (edited)

U mnie Chaos praktycznie od premiery (straszny był na niego "hype") i przez te prawie 3 lata użyty może ze 4-5 razy. Cytrynowy Mr. Proper zmieszany z zapachem potu 🤭

Edited by Keniutek