Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość McIntosh

Klub Miłośników Zegarków Vacheron Constantin

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze tego typu oznaczenie daty mi się podoba:

Screenshot_20250511_082609_Samsung Internet.jpg

Jeszcze tego typu oznaczenie daty mi się podoba:

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Walezy napisał(-a):

Jeśli ktoś jest zainteresowany to w butiku w Rzymie 222 w złocie jest dostępny od ręki. W każdym razie był we środę. 

Wybieram się w czerwcu. Warto zajrzeć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Walezy napisał(-a):

Jeśli ktoś jest zainteresowany to w butiku w Rzymie 222 w złocie jest dostępny od ręki. W każdym razie był we środę. 

Nie sa over retail, wiec nie jest to nic zaskakujacego. Nawet stalowe zblizaja sie do poziomu retail.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, chejron74 said:

Wybieram się w czerwcu. Warto zajrzeć?

Imo warto. Zwłaszcza, że butikow VC nie ma za wiele. Ten jest raczej niewielki, ale mieli kilka 58s, Overseas, HA 1921 no i ten 222, jak i z innych kolekcji. Niestety stalowego 222 nie mieli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia czasu...

Zy_CJHW2Ts6r22AXgi2UHA.png.transform.vacproddetailsmob.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Kwestia czasu...

Zy_CJHW2Ts6r22AXgi2UHA.png.transform.vacproddetailsmob.jpg

Przypuszczam, że wątpię. 🙂

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, McIntosh napisał(-a):

Przypuszczam, że wątpię, 🙂

Skomplikowane sformułowanie. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Skomplikowane sformułowanie. 😉

Ale logiczne. 🙂 Nosisz Lange, więc jesteś Mariusz przyzwyczajony do określonej jakości wykonania. Zobaczysz tego Vacherona na żywo i jeżeli dostrzeżesz defekty wykończenia tarczy i wskazówki wykończone też tak sobie, to się zniechęcisz. No chyba że w tym dniu loteria się do Ciebie uśmiechnie i trafisz na wyjątkowo dobrze wykonany egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale logiczne. 🙂 Nosisz Lange, więc jesteś Mariusz przyzwyczajony do określonej jakości wykonania. Zobaczysz tego Vacherona na żywo i jeżeli dostrzeżesz defekty wykończenia tarczy i wskazówki wykończone też tak sobie, to się zniechęcisz. No chyba że w tym dniu loteria się do Ciebie uśmiechnie i trafisz na wyjątkowo dobrze wykonany egzemplarz.

Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle. A na przymiarkę wezmę oczywiście swoją lupkę x6. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle. A na przymiarkę wezmę oczywiście swoją lupkę x6. 

Jak weźmiesz lupkę, to po Vacheronie. 😉 Wystarczy wziąć do ręki zegarek Lange i porównać z Vacheronem. Zegarki niemieckiego producenta są wykonane ładniej i bardziej estetycznie. No chyba że się mylę i coś się zmieniło od czasów kiedy miałem częsty kontakt z zegarkami VC. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak weźmiesz lupkę, to po Vacheronie. 😉 Wystarczy wziąć do ręki zegarek Lange i porównać z Vacheronem. Zegarki niemieckiego producenta są wykonane ładniej i bardziej estetycznie. No chyba że się mylę i coś się zmieniło od czasów kiedy miałem częsty kontakt z zegarkami VC. 

Obyś się mylił. 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Obyś się mylił. 😆

Oby. 😀 A nie myślałeś, żeby "uderzyć" w zegarek producenta spoza mainstreamu? Mam na myśli np. F.P.Journe albo Laurent Ferrier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 minut temu, McIntosh napisał(-a):

Oby. 😀 A nie myślałeś, żeby "uderzyć" w zegarek producenta spoza mainstreamu? Mam na myśli np. F.P.Journe albo Laurent Ferrier.

O tym pierwszym wcale, o tym drugim myślałem. Ma się ponoć pojawić wkrótce w Polsce oficjalny dealer tej marki.

Edytowane przez mario1971
A na O :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

A tym pierwszym wcale, a tym drugim myślałem. Ma się ponoć pojawić wkrótce w Polsce oficjalny dealer tej marki.

Świetna wiadomość. Mnie też zegarki Laurent Ferrier od jakiegoś czasu nie dają spokoju. Mają świetny design. Odbieram je jako łączące dwa przeciwstawne światy. Z jednej strony klasyczny klimat, ale z drugiej zadziorność Panerai. Jest w tym podejściu coś fajnego. No i mechanizmy - klasa! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.08.2025 o 23:47, McIntosh napisał(-a):

Tylko że Journe miał również różnego rodzaju wpadki jakościowe... co nie zmienia faktu, że jest to top topów jeśli chodzi o mechanizmy i koncepcję. 

Nowe referencje nie powinny mieć jednak nawet najmniejszych problemów jakościowych 😄

Fun fact: Ferrier produkuje ok 300 zegarków rocznie, Journe 1500.

Vacheron ok 30.000. W sumie myślałem że bedzie to wiele więcej, wiedząc że Patek produkuje 60.000 a AP 50.000 zegarków rocznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.09.2025 o 15:31, mario1971 napisał(-a):

Strasznie tu cicho. 

830079a53b9b6392c316c8cf970d24f6.jpg

Vacheron świetny wybór, ale taki bardziej dla pań?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, dla Panów.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Nie, dla Panów.

Aaa, czyli taki unisex deluxe 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi