Perpetuum Mobile 68228 #5651 Napisano 25 Maja 2020 Chciałbym w tym miejscu bardzo Wam podziękować za udział w szybkiej ankiecie (Kamasu, Triton, Samuraj) sprzed weekendu ???? To było dla mnie ważne, by poznać Wasze opinie. Jeżeli dobrze policzyłem, to Kamasu zebrał dwa głosy a Triton sześć głosów i jest Waszym faworytem. To mnie nie zdziwiło, bo Triton to wyższy model, lepszy mechanizm, bransoleta, wskaźnik rezerwy chodu i nie tylko. Otwarta pozostaje dla mnie kwestia, jak się nosi ze względu na swój rozmiar i wagę. Jeżeli coś mnie zaskoczyło, to kompletne zignorowanie Samuraja od Seiko. Ani jednego głosu. Pewnie gdybym na liście umieścił Sumo, to odzew byłby inny ? Teraz pozostaje tylko przymierzyć oba Orienty i upewnić się, że Triton nie będzie zbyt duży i niewygodny. Udało mi się znaleźć w okolicy sklep, gdzie oba modele są dostępne na ekspozycji, więc ciąg dalszy nastąpi. Muszę się tam tylko wyrwać z pracy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68228 #5652 Napisano 25 Maja 2020 W dniu 23.05.2020 o 09:22, Noodles napisał: Bierz Tritona i nawet się nie zastanawiaj. W tych pieniądzach lepiej nie ma. Ze wskaźnikiem rezerwy chodu na deser. Jak dorzucisz trochę hajsu i dokupisz Tritonowi branse ze strapcode (niestety cena trochę boli) to już wgl petarda. Zerknąłem na tę bransoletę ze Strapcode. Muszę przyznać, że jest świetna. Właśnie taki wzór jak lubię. Ale cena na Amazonie (215 GBP) faktycznie boli. Jak się chwilę zastanowiłem, to mi wyszło, że nie mam w swojej "kolekcji" ani jednego zegarka droższego niż ta bransoleta ? Natomiast zakup bezpośrednio ze Strapcode wygląda znacznie lepiej. Z tego co rozumiem, to podatki i opłaty celne już są wliczone. Koszt przesyłki od 10 do 25 USD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #5653 Napisano 25 Maja 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #5654 Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał: Zerknąłem na tę bransoletę ze Strapcode. Muszę przyznać, że jest świetna. Właśnie taki wzór jak lubię. Ale cena na Amazonie (215 GBP) faktycznie boli. Jak się chwilę zastanowiłem, to mi wyszło, że nie mam w swojej "kolekcji" ani jednego zegarka droższego niż ta bransoleta ? Natomiast zakup bezpośrednio ze Strapcode wygląda znacznie lepiej. Z tego co rozumiem, to podatki i opłaty celne już są wliczone. Koszt przesyłki od 10 do 25 USD. Tanio nie jest, fakt. Ale te bransy są śwetne, sam czekam na jedną do żółwia Serio, one "robią zegarek" Pomyśl, czy nie warto! Edytowane 25 Maja 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #5655 Napisano 25 Maja 2020 Chciałbym w tym miejscu bardzo Wam podziękować za udział w szybkiej ankiecie (Kamasu, Triton, Samuraj) sprzed weekendu To było dla mnie ważne, by poznać Wasze opinie. Jeżeli dobrze policzyłem, to Kamasu zebrał dwa głosy a Triton sześć głosów i jest Waszym faworytem. To mnie nie zdziwiło, bo Triton to wyższy model, lepszy mechanizm, bransoleta, wskaźnik rezerwy chodu i nie tylko. Otwarta pozostaje dla mnie kwestia, jak się nosi ze względu na swój rozmiar i wagę. Jeżeli coś mnie zaskoczyło, to kompletne zignorowanie Samuraja od Seiko. Ani jednego głosu. Pewnie gdybym na liście umieścił Sumo, to odzew byłby inny Teraz pozostaje tylko przymierzyć oba Orienty i upewnić się, że Triton nie będzie zbyt duży i niewygodny. Udało mi się znaleźć w okolicy sklep, gdzie oba modele są dostępne na ekspozycji, więc ciąg dalszy nastąpi. Muszę się tam tylko wyrwać z pracy.Sumo to bylby najlepszy wybór. Za okolo 1,6k można już myśleć o uzywce w bdb stanie. Jednak jezeli wybierzesz tritona tez będziesz zadowolony, super zegar. Rozmiarowo tez jest ok, u mniej na rece okolo 17,5cm lezal super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68228 #5656 Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) 55 minut temu, jackm napisał: Sumo to bylby najlepszy wybór. Za okolo 1,6k można już myśleć o uzywce w bdb stanie. Jednak jezeli wybierzesz tritona tez będziesz zadowolony, super zegar. Rozmiarowo tez jest ok, u mniej na rece okolo 17,5cm lezal super. Dzięki. Na czwartek planuję przymiarkę. Jak na moich 18 cm ładnie siądzie, to będzie Triton. Jak nie to Kamasu. Sumo - bardzo zacny nurek. Tylko jakoś mi serce nie bije do niego szybciej. Nic na to nie poradzę. Nawet Samuraj z wafelkową tarczą, chociaż gorszy, to bardziej mi podchodzi i bardziej cieszy oko. Godzinę temu, Noodles napisał: Tanio nie jest, fakt. Ale te bransy są śwetne, sam czekam na jedną do żółwia Serio, one "robią zegarek" Pomyśl, czy nie warto! Renomę faktycznie mają wysoką. Natomiast wpadki też im się chyba potrafią przytrafić. Ostatnio była krótka dyskusja w innym wątku i kolega z forum nie był do końca zachwycony z jakości otrzymanej bransolety. Edytowane 25 Maja 2020 przez Perpetuum Mobile 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #5657 Napisano 25 Maja 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 7374 #5658 Napisano 25 Maja 2020 Żółw 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rrr 8503 #5659 Napisano 25 Maja 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #5660 Napisano 25 Maja 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40667 #5661 Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) 17 godzin temu, maritimeeng napisał: Mam nadzieję, że n/w ikonka się tam nie świeci..???? p.s. Świetne jest to Seiko???? Edytowane 26 Maja 2020 przez paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #5662 Napisano 26 Maja 2020 1 minutę temu, paul221 napisał: Mam nadzieję, że n/w ikonka się tam nie świeci..???? p.s. Świetne jest to Seiko???? Świeci. Stałem w kolejce do myjni i słuchałem muzy. Musiałem włączyć stacyjkę, bo sprzęt by nie grał... Przekażę pozdrowienia biedamasowi ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4059 #5663 Napisano 26 Maja 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #5664 Napisano 26 Maja 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #5665 Napisano 26 Maja 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #5666 Napisano 26 Maja 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 29138 #5667 Napisano 26 Maja 2020 Filmowa klasyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #5668 Napisano 26 Maja 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4059 #5669 Napisano 26 Maja 2020 4 godziny temu, jackm napisał: AR daje radę ???? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40667 #5670 Napisano 26 Maja 2020 Towarzysz pracy na ogródku???? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #5671 Napisano 27 Maja 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #5672 Napisano 27 Maja 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4059 #5673 Napisano 27 Maja 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4429 #5674 Napisano 27 Maja 2020 3 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42802 #5675 Napisano 28 Maja 2020 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach