artooro 1231 #9551 Napisano 9 Listopada 2022 5 godzin temu, Maxim napisał(-a): Mój Bob Wellson. Naprawdę kawał grzmota. Zaczynam nosić się z zamiarem sprzedania go komuś za bezcen bo więcej leży niż się nosi. Ja tam mam z Movas-em, jednak jak na niego spojrzę to ochota pozbycia się go od razu przechodzi, znaczy mimo, że go bardzo rzadko noszę to chemia jest cały czas, jak w udanym związku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #9552 Napisano 9 Listopada 2022 tak własnie jest z tą chemią miedzy tym zegarem a ludziem. Kawał brązowego diabła od razu rzuca sie w oczy a ponadto rozpędzona reka z tym czymś na ręku naprawde mozę narobic szkód :). Wygląda to jak stary zegar znaleziony na statku piratów z Karibów. Niemniej jednak chodze teraz ze smartwatchem i normalnie rzedko zakładam zegarki bo ten cos tam ciagle mierzy a z dwoma na reku jakoś głupio chodzić. Dlatego mam zamiar go w końcu wystawic jak juz się zbiore do kupy ze zdjęciami pudełek, papierów itd itd. W Bobie Wellsonie fajne jest to , że ma niesamowicie krótkie i niepowtarzalne serie. 100 sztuk na świat to nie jest dużo i cięzko spotkać drugiego faceta z tym samym na ręku (w Polsce są aż trzy chyba). 1 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoBo 97 #9553 Napisano 10 Listopada 2022 W dniu 6.10.2022 o 12:07, GoBo napisał(-a): Dojechał 😉 mała recenzja za tydzień Obiecana mała recenzja. Zakup w sklepie producenta na Aliexpress, bo wychodziło mi najtaniej (jakieś moje ali-rabaty też doliczyło). 157 dolców + trzeba było wybulić ok. 20 złotych opłat na poczcie. Czyli wyszło bardzo tanio. Zapytałem czy mogę dostać go na pasku czarnym i jak widać nie było z tym żadnego problemu. Kontakt ze sklepem oceniam jako najlepszy jaki miałem do tej pory na ali - a kupuję od kilku lat i różnie to bywało. Sami napisali że niestety nie mają sprzączki z brązu lub chociaż czarnej. Jest stalowa matowa z napisem Boderry (albo może tytanowa, będę miał w ręce tester to sprawdzę), ale pasuje do przeszyć paska, może kiedyś ją podmienię. Pasek gruboskórny i solidnie zrobiony. Zegarek robi wrażenie na łapie - w zasadzie wszyscy znajomi pytali co tam mam nowego. Te plastry miodu to mikroluma i fajnie wygląda. Niestety luma na indeksach krótko trzyma. Zobaczymy jak latem, teraz niestety pod bluzą i musiałem doświetlić by w ogóle była. Po naświetleniu trzyma tak max 2 godziny, w środku nocy nic nie widać nawet z zegarkiem przy oku. A te plastry miodu świecą może z 10 minut. Indeksy w sześciokątach, też na plus za nietypowość. Szafir czytelny i wygląda na gruby, ale chyba bez powłok. Po miesiącu testów aplikacją WatchCheck wyszło mi, że robi średnio +7,6 sek / dobę. Super, a będzie lepiej, bo już wiem żeby nie odkładać na płasko - wtedy przyspiesza do 12 s/d. Generalnie jestem bardzo zadowolony z zakupu - po miesiącu cały czas nie chce zejść z łapy, a to u mnie ostatnimi laty nieczęste. G-shock'i mi się zakurzyły i chyba czas je przewietrzyć 😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9554 Napisano 10 Listopada 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154541 #9555 Napisano 10 Listopada 2022 Dłuuugi weekend🍺🍺 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84559 #9556 Napisano 13 Listopada 2022 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9557 Napisano 13 Listopada 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46073 #9558 Napisano 13 Listopada 2022 Robota w piachu i Zelos w brązie 😉 7 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxim 49 #9559 Napisano 13 Listopada 2022 W dniu 9.11.2022 o 12:45, Maxim napisał(-a): Mój Bob Wellson. Naprawdę kawał grzmota. Zaczynam nosić się z zamiarem sprzedania go komuś za bezcen bo więcej leży niż się nosi. Wystawiony. Zanim się rozmyślę 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8278 #9560 Napisano 13 Listopada 2022 🥃 9 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #9561 Napisano 15 Listopada 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154541 #9562 Napisano 16 Listopada 2022 😉 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8278 #9563 Napisano 18 Listopada 2022 łyk end , uufff 🍺🥃🍷 8 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brtsz3t 325 #9564 Napisano 18 Listopada 2022 Słoneczny brąziak w bordowym akompaniamencie 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9565 Napisano 20 Listopada 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #9566 Napisano 22 Listopada 2022 Sent from my iPhone using Tapatalk 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #9567 Napisano 22 Listopada 2022 Extra! Tarcza i wskazówki też Twoje? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9568 Napisano 22 Listopada 2022 Piotrek ewoluuje! Ten model taki mniej agresywny, powiedziałbym nawet "mankiet friendly"😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #9569 Napisano 22 Listopada 2022 Extra! Tarcza i wskazówki też Twoje?Tarcza moja , Tytan. Wskazówki nie moja. Dzięki [mention]Thomas666 [/mention] Dzięki Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #9570 Napisano 23 Listopada 2022 Dopytam o lumę - to z tych dłużej "świecących"? Podoba się, oj podoba - a jak u niego z grubością? Wincyj zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #9571 Napisano 23 Listopada 2022 Lume Swiss luminova c3. Całkiem fajnie swieci i dość długo. Nie mam teraz przy sobie tego zegarka , wysokość od dekla po szkło około 15mm. W tym konkretnie zegarku szkło wypukłe 6mm i około 3mm to wystaje ponad bezel. Tak trochę kombinowałem z bezel jak powinien wyglądać. Ten troszkę więcej ma wycięć , jeszcze mam jedną opcje tylko z okrągłymi wycięciami , jeszcze nie skończony ale całkiem fajnie wyglada. Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfun 49 #9572 Napisano 23 Listopada 2022 Fajne, mój klimat pierwszy . W drugim to tarcza też z mosiądzu/miedzi? taki trochę złotawo-bamberski - luma za to fajnie świeci Bezel w drugim ciekawszy. Dzięki za zdjęcia, cieszą oko 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #9573 Napisano 23 Listopada 2022 Fajne, mój klimat pierwszy . W drugim to tarcza też z mosiądzu/miedzi? taki trochę złotawo-bamberski - luma za to fajnie świeci Bezel w drugim ciekawszy. Dzięki za zdjęcia, cieszą okoTarcza mosiądz , kilka minut po pierwszej publikacji zdjęcia znalazł nowego właściciela. Więc chyba się podoba. Bałem się , że to już ciut za dużo. Dzięki Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65733 #9574 Napisano 24 Listopada 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8278 #9575 Napisano 25 Listopada 2022 witaj łyk..endzie 🥃😊 8 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach