wolfun 49 #9626 Napisano 22 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Jednak w prostocie siła 👍 @Thomas666 on faktycznie ma 12mm ? Wygląda jak garniturowiec na zdjęciach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9627 Napisano 22 Grudnia 2022 12 mm to ma koperta z lunetą, wypukłość szkiełka dodaje jeszcze 1 mm. Dla mnie to rzeczywiście niewielki zegarek, będę do garniaka zakładał. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #9628 Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 20.12.2022 o 22:12, tommly napisał(-a): Fajna sztuka, wiem bo miałem 😝 Dzięki za deal. A już miałem pisać do Ciebie że biorę za wywoławczą Edytowane 22 Grudnia 2022 przez ravraj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11516 #9629 Napisano 22 Grudnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, ravraj napisał(-a): A już miałem pisać do Ciebie że biorę za wywoławczą Kto nie ryzykuje, nie pije szampana 😜 Kto pierwszy, ten lepszy. Edytowane 22 Grudnia 2022 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40173 #9630 Napisano 23 Grudnia 2022 W dniu 20.12.2022 o 22:02, Reborn napisał(-a): Wygląda świetnie, gratulacje! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #9631 Napisano 23 Grudnia 2022 19 godzin temu, tommly napisał(-a): Kto nie ryzykuje, nie pije szampana 😜 Kto pierwszy, ten lepszy. Wjechało coś zdecydowanie ciekawszego. Tzn nie dla obecnych tutaj brązpsychopatów Oris great barrier reef w stali. Prosze mnie nie kamienować. Nie tylko brązem człowiek żyje 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 126 #9632 Napisano 23 Grudnia 2022 To ja mam pytanie. Co byście polecili na entry-level brąziaka? Mam swojego mosiężnego kamandira po kąpieli w kwasie, ale... "patyna się go nie trzyma". Nie ukrywam że trochę się boję iść od razu w 450g i 60mm na nadgarstku... Patrzeć na chińskie koperty z brązu cynowego CuSn8 i sobie coś poskładać czy iść w gotowy? Rynku na brąziaki nie znam, więc nie wiem jak się kupuje - czy Kickstarter bo "taniej nie będzie "czy wręcz odwrotnie - polować na rynku wtórnym. 0 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8287 #9633 Napisano 23 Grudnia 2022 Co tu doradzać. Raczej kupujemy zegarek który się podoba, chce się mieć. To ty musisz wiedzieć jaki styl brązu ci się podoba. I go potem kupić. Czy cegła 60mm, czy coś bardziej uniwersalnego 42-45 mam.Jak ci się spodoba coś na bazarku naszym to brać, jak nie to szukaj na rynku pierwotnym. Wybór jest nad wyraz duży Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plan 9 126 #9634 Napisano 23 Grudnia 2022 (edytowane) 14 minut temu, abir napisał(-a): Co tu doradzać. Raczej kupujemy zegarek który się podoba, chce się mieć. To ty musisz wiedzieć jaki styl brązu ci się podoba. I go potem kupić. Czy cegła 60mm, czy coś bardziej uniwersalnego 42-45 mam. Jak ci się spodoba coś na bazarku naszym to brać, jak nie to szukaj na rynku pierwotnym. Wybór jest nad wyraz duży Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Ok. Dzięki. Będzie patrzone. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez Plan 9 0 - Czas? Czas jest najprostszą rzeczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11516 #9635 Napisano 24 Grudnia 2022 12 godzin temu, ravraj napisał(-a): Wjechało coś zdecydowanie ciekawszego. Tzn nie dla obecnych tutaj brązpsychopatów Oris great barrier reef w stali. Prosze mnie nie kamienować. Nie tylko brązem człowiek żyje Zgadza się, ja wyzbyłem się wszystkich swoich brąziaków (sztuk 3) A ten Twój Oris jest jak najbardziej wart grzechu 😜 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #9636 Napisano 24 Grudnia 2022 12 godzin temu, Plan 9 napisał(-a): Co byście polecili na entry-level brąziaka? Zobacz sobie Aquatico. Teraz jest 30% zniżki świątecznej, ale dojdą opłaty importowe. Coś lepszego wyrwać taniej jest chyba trudno. Nawet na Ali będzie drożej. Oczywiście design w większości modeli trochę "pożyczony" z innych marek. https://www.aquaticowatch.com/collections/bronze-watches Można je też kupić bezpośrednio w Polsce https://steinhart-zegarki.pl/pl/c/ZEGARKI-AQUATICO/83 ale nie widzę w ofercie brąziaków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #9637 Napisano 24 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Zobacz sobie Aquatico. Teraz jest 30% zniżki świątecznej, ale dojdą opłaty importowe. Coś lepszego wyrwać taniej jest chyba trudno. Nawet na Ali będzie drożej. Oczywiście design w większości modeli trochę "pożyczony" z innych marek. https://www.aquaticowatch.com/collections/bronze-watches Można je też kupić bezpośrednio w Polsce https://steinhart-zegarki.pl/pl/c/ZEGARKI-AQUATICO/83 ale nie widzę w ofercie brąziaków. Aquatico chyba trochę za bardzo inspirowane Tudorem i Bell&Ross Ja poleciłbym Zoretto Indy, trochę bardziej autorski projekt i obecnie w dobrej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8287 #9638 Napisano 24 Grudnia 2022 każdy doradzi coś innego. mniejszy/większy, tani/drogi, z bezelem/bez bezela, eleganta/toprniaka, okrągły/kwadratowy, znane marki/nicrobrand/handmade, itd.... kolega @Plan 9 musi przeglądnąć wątek i zobaczyć co mu się podoba, w którym momencie iskrzy. propozycji jest aż za dużo. dopiero będzie zadowolony z zakupu gdy sam zdecyduje. równie dobrze możemy mu doradzać kandydatkę na teściową 😊 3 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154571 #9639 Napisano 25 Grudnia 2022 Wesołych Świąt🎄🎄🎄 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reborn 5829 #9640 Napisano 31 Grudnia 2022 I dzień dobry po raz drugi w tym miesiącu. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #9641 Napisano 31 Grudnia 2022 Wygląda świetnie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #9642 Napisano 1 Stycznia 2023 Szczęśliwego Sent from my iPhone using Tapatalk 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154571 #9643 Napisano 2 Stycznia 2023 Dzień dobry! 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #9644 Napisano 5 Stycznia 2023 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9826 #9645 Napisano 6 Stycznia 2023 Po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć klamerkę w odpowiednim odcieniu. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84564 #9646 Napisano 6 Stycznia 2023 10 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravraj 136 #9647 Napisano 6 Stycznia 2023 Nowe Batyskafy z kickstartera zamówione?? @ dostałem ze dwa dni jeszcze zamawiać można. zeby nie na pusto 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #9648 Napisano 6 Stycznia 2023 Zdjęcie zapożyczone 🙂 Tak jak za marką nie przepadam , ten im wyszedł 3 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3371 #9649 Napisano 6 Stycznia 2023 Batiscafo w takiej tarczy tak, bardzo tak. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #9650 Napisano 6 Stycznia 2023 1 minutę temu, renqien napisał(-a): Batiscafo w takiej tarczy tak, bardzo tak. Jak dla mnie tez jest petarda. Do tego postarzane indeksy i wskazówki. Miodzio 😍 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach