abir 8902 #6026 Napisano 14 Stycznia 2020 Że tak zacytuję pewnego znanego watchmakera: "Nie będę nic więcej robił w miedzi" Wiercenie w tym cienkim wiertłem to dramat. A nagwintowanie otworu to już masakra. rzeczywiście , gdzieś to już czytałem 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6027 Napisano 14 Stycznia 2020 No cóż , nigdy nie mów nigdy wiem co mówię Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8902 #6028 Napisano 15 Stycznia 2020 A ja dalej z zelosem. Mam chwilkę dla siebie i spędzę ją w lesie z nim i aparatem.Wyjdę z lasu piątek wieczorem 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6029 Napisano 18 Stycznia 2020 Wyszedłeś już z tego lasu ? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #6030 Napisano 18 Stycznia 2020 (edytowane) o taka wiski przydał aby mi się do fotek Edytowane 18 Stycznia 2020 przez MISTYK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8902 #6031 Napisano 18 Stycznia 2020 Dziś już w domu. Co dobre szybko się kończyA tu zmiany w domowej polityce śmieciowejTeraz muszę myśleć co do jakiego kibla wrzucić. A to nie jest takie proste jakby się wydawałoBoldr oczywiście nie jest przeznaczony na śmieci 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laponek 1661 #6032 Napisano 20 Stycznia 2020 Przez przypadek dziś na ten wątek trafilem i spędziłem 3 godziny przeglądając zegarki tutaj. Nigdy nie myślałem, że będę miał zegarek z brązu, a teraz już jestem pewien, że jednak tak. Już jednego nethunsa z serious watches mam na oku:) Osobna sprawa to zegarki jakie robi pan Piotr. Coś pięknego. To była przyjemność śledzić jak się to rozwijało od pierwszego prototypu, do małych arcydzieł jakie powstają teraz. Czapki z głów:) Mam pytanie. Czy jest możliwość taki zegarek zamówić i jak to zrobić? I czy można sobie własny zegarek wymyślić? Jak zobaczłem ten cudeńka z brązu to od razu pomyślałem co chciałbym mieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8902 #6033 Napisano 20 Stycznia 2020 Pisz wiadomość do Piotra. Wszystko Ci wyjaśni poza otwartym forum 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6034 Napisano 20 Stycznia 2020 Dzięki za miłe słowa. Najbliższe dwa trzy miesiące będę bardzo zajęty, nazbierało się zamówień , które trzeba wykonać. Na dzień dzisiejszy mam listę oczekujących bez obietnicy czasu wykonania. To tylko dodatkowe zajęcie. A czas na coś nowego tez muszę mieć. Pierwszy z pięciu na eta mechanizmie jest gotowy. Brąz na deklu zatopiony w epoxy ( takie szkło plastikowe ) by ręki dekiel nie brudził. Zdaje egzamin. Te zegarki są póki co wolne , robione nie na zamówienie , taka moja ekskluzywna limitacja z użyciem eta 2824-2 z paskiem Dobra Robert , zrobione na moje specjalne życzenie ( nie mają jak to normalnie mistrz robi 8-10 mm grubości tylko 5-6 mm ) wiec można nosić bez obaw o wygodę. Nie było łatwo go do tego przekonać Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8902 #6035 Napisano 20 Stycznia 2020 Świetna robota. Taki zegarek z takim paskiem,...fiu fiu A u mnie samui 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Schioedtei 252 #6036 Napisano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Dzięki za miłe słowa. Najbliższe dwa trzy miesiące będę bardzo zajęty, nazbierało się zamówień , które trzeba wykonać. Na dzień dzisiejszy mam listę oczekujących bez obietnicy czasu wykonania. To tylko dodatkowe zajęcie. A czas na coś nowego tez muszę mieć.Pierwszy z pięciu na eta mechanizmie jest gotowy. Brąz na deklu zatopiony w epoxy ( takie szkło plastikowe ) by ręki dekiel nie brudził. Zdaje egzamin. Te zegarki są póki co wolne , robione nie na zamówienie , taka moja ekskluzywna limitacja z użyciem eta 2824-2 z paskiem Dobra Robert , zrobione na moje specjalne życzenie ( nie mają jak to normalnie mistrz robi 8-10 mm grubości tylko 5-6 mm ) wiec można nosić bez obaw o wygodę. Nie było łatwo go do tego przekonać Sent from my iPhone using Tapatalk Kurde super ten dekiel! U mnie trytowa kostka powoli nabiera ciemniejszych kolorów. Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Schioedtei 0 2gwatchblog.com facebook: 2gwatchblog.com instagram: 2gwatchblog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralfik 31 #6037 Napisano 20 Stycznia 2020 Mój Aquatico już ściemniał... w trybie pilnym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 570 #6038 Napisano 20 Stycznia 2020 Pisz wiadomość do Piotra. Wszystko Ci wyjaśni poza otwartym forumJa pisałem jeszcze w grudniu i nie dostałem odpowiedzi. Może potrzebne coś jeszcze, staż na forum ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6039 Napisano 20 Stycznia 2020 Ja pisałem jeszcze w grudniu i nie dostałem odpowiedzi. Może potrzebne coś jeszcze, staż na forum ? Właśnie przeczytałem , ja ostatnio działam więcej na FB. Sorry Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 570 #6040 Napisano 20 Stycznia 2020 Nie ma za co, lepiej późno niż wcale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #6041 Napisano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Brąz na deklu zatopiony w epoxy ( takie szkło plastikowe ) by ręki dekiel nie brudził. Zdaje egzamin.Cały zegar jest kapitalny, ale dekiel z wkładką to mistrzowska robota. Naprawdę zaje.isty! Edytowane 20 Stycznia 2020 przez Odin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #6042 Napisano 21 Stycznia 2020 Ostatnio często na ręce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6043 Napisano 21 Stycznia 2020 Cały zegar jest kapitalny, ale dekiel z wkładką to mistrzowska robota. Naprawdę zaje.isty!Dzięki. Drugi przygotowany do składania. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6044 Napisano 21 Stycznia 2020 Ło, Panie ten dekiel jeszcze bardziej mnie się widzi!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3395 #6045 Napisano 21 Stycznia 2020 Ostatnio często na ręce Świetny. Wstaw więcej zdjęć przy dziennym świetle. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8902 #6046 Napisano 22 Stycznia 2020 Piotrkowi to już nie trzeba cukrzyć. Gość zna swoją wartość i poziom. Wg mnie sam sobie poprzeczkę podwyższaja tylko z podziwem patrzę na jego projekty.tym bardziej że doba nie jest z gumy i trzeba znaleźć czas na wiele obowiązków Ostatnio często na ręce tak, bardzo mi się podoba. brąz jest super w tym modelumam tylko pytanie, czy w tej wersji GMT normalny czas jest wskazywany w 24h czy w 12h i trzeba go odczytywać intuicyjnie 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #6047 Napisano 22 Stycznia 2020 (edytowane) 12h. Trochę szkoda, bo wolał bym 24h (bardziej ekstrawagancka), ale chyba w brązie taka nie występuje. Cóż, nie można mieć wszystkiego. Zrobię jutro inne zdjęcie. To było w świetle dziennym padającym przez zasłonę, tak dla ciekawszego efektu. Edytowane 22 Stycznia 2020 przez koorchuck 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8902 #6048 Napisano 22 Stycznia 2020 To jest ten minus glycine w tych wersjach GMT. Jak tarcza 24h to tylko wersja purist. Ale w brązie takich nie ma.Nigdy tego nie rozumiałem. Dziergają tarcze i bezel 24h, a wskazówki kręcą się 12h. To mogą wymyśleć tylko Ci co jeżdżą pod prąd, albo Ci co osiedli na terenach Indian Ale zegar jest git Żeby nie na pusto HH VER 1, teraz trzeba już pisać pozycje wersji. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #6049 Napisano 23 Stycznia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8902 #6050 Napisano 23 Stycznia 2020 Bardzo fajny Bardzo fajny 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach