Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
P10TR

Klub G1098 (NATO)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Noodles

Ok, dzięki za porównanie - troszkę mnie ostudziłeś bo już mi po głowie zakup zaczął chodzić :P a masz mpże porównanie eriki z np watch stewarda albo opcji MN z cheapnato??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za porównanie - troszkę mnie ostudziłeś bo już mi po głowie zakup zaczął chodzić :P a masz mpże porównanie eriki z np watch stewarda albo opcji MN z cheapnato??

Niestety nie.

Używam głównie alphasharków.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Niestety nie.

Używam głównie alphasharków.

Cóż. przed chwilą zamówiłem black opsa od eriki. Cały czarny. Się zobaczy, najwyzej zląduje na bazarku. :D

EDIT: doszły do mnie Blusharki Alphapremier (czas: 8 dni roboczych + 2 weekend).

Ogólnie NIE polecam.

Kilka postów niżej sa zdjecia jak pasek sie niszczy po jednym dniu noszenia. Straszna kupa ten nowy model.

post-108913-0-81072400-1563447806_thumb.jpg

post-108913-0-38731400-1563447814_thumb.jpg

post-108913-0-49218600-1563447868_thumb.jpg

post-108913-0-16511100-1563447875_thumb.jpg

Edytowane przez Noodles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż. przed chwilą zamówiłem black opsa od eriki. Cały czarny. Się zobaczy, najwyzej zląduje na bazarku. :D

Zaraz piszę do Eriki o prowizję :lol:

Alphapremiera jeszcze nie macałem, ale ponoć są dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Alphapremiera jeszcze nie macałem, ale ponoć są dobre.

Po kilku godzinach noszenia mojej glicyny na tym alphapremierze pasek jest prawie zerwany przy dziurkach :( Przyszedł dzisiaj rano, a teraz wygląda jak na zdjęciach. Napisałem już do saportu, generalnie źle to wygląda. Jest najwyraźniej ładny ale mało trwały. Aslphasharki są tak samo mało trwałe? 

post-108913-0-89182400-1563463664_thumb.jpg

post-108913-0-55144500-1563463670_thumb.jpg

Edytowane przez Noodles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AlphaSharki są nie do zdarcia. Noszę ok. roku kilka pasków i wyglądają jak w momencie zakupu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Alphasharki może, alphapremier niekoniecznie. Wszystkie 3, które do mnie przyszły odształcają się w ten sposób niezależnie od ciężaru zegarka (citek ny040 to lekki zegarek a i tak w ten sposób odksztalca pasek, jakby dłużej ponosić będzie wyglądał jak ten ze zdjęcia po 1 dniu noszenia cieżkiego divera.

post-108913-0-83359200-1563478621_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To faktycznie słabo :(

Wersja slim też miała chyba ten problem - gdzieś widziałem foto.

Alphasharki trzymają się dobrze. Tutaj nie mam uwag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

A masz może info czy wszystkie te paski o grubości 1.2 mm będą tak konczyc niezaleznie od firmy? Phenomenatos tez maja ta grubosc ale inaczej wykonane dziurki. Jest mozliwosc, ze lepiej zniosa ciezki zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja slim miała problem ze strzępieniem dziurek. Wynikało to z faktu, że dziurki były okrągłe a nie prostokątne jak w pozostałych paskach tej firmy. Potem zmienili technologię i było OK. 

Zegarki ciężkie wymagają grubszych pasków zatem najlepszym wyborem jest kolekcja AlphaShark ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powitoł

Pffffff, no nie teges. Dzięki za info. bo po wypłacie miałem brać czarnego jako zapas za Chińczyka 1,2mm, którego jakiś czas temu kupiłem.

Przyznam nieśmiało, że Chińczyk ma to lepiej zrobione, bo dziurki są i owszem podłużne pod szeroki język, ale z zaokrąglonymi bokami. Kilka nitek po dwóch tygodniach wyszło, ale przypaliłem zapalniczką i przez kolejne dwa tygodnie spokój.

Granat, linka niżej:

https://pl.aliexpress.com/item/32918763927.html

Edytowane przez porcelanowy

porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl

Z pamiętnika strapmakera amatora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chińczyk ma się nijak do AlphaSharka, bo to kompletnie nie ta liga :) porównywanie paska za 3$ z takim za 32$ to zupełnie nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powitoł

Primo - alphapremier (nie alfaszark) vs ten chińczyk z linka. Czytając uważnie dało by się to wywnioskować.

Secundo - pewnie że nie ta liga. Przynajmniej patrząc na cenę.

Alfapremier po dniu używania patrz posty Nooodles.

Mój  chińczyk tej samej grubości po miesiącu noszenia SKXa:

6Yd7Lyw.jpg

Jak widać, masz rację, porównanie bez sensu :)

Paski tej samej grubości, zegarki prawie identyczne.

Chciałem sobie kupić prezent, lepszy cienki pasek nato niż chińczyk (z szerokim językiem klamry, żeby dziurka ;) nie dostawała w tyłek), na razie poczekam :)

Edytowane przez porcelanowy

porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl

Z pamiętnika strapmakera amatora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alpha Premier to teoretycznie najwyższa półka tego producenta. No cóż...……… mercedesy też się psują.  Kolega po prostu trafił na felerny egzemplarz. Wystarczy zrobić zdjęcie, wysłać do producenta i przyślą drugi pasek bez konieczności odsyłania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

"Thanks for your email and we sincerely apologize for the state of the strap. We are moving towards smaller buckle tongues to avoid this kind of problem."

"Dziękujemy za Twojego mejla i przepraszamy za stan paska. Zamierzamy pójść w stronę mniejszych języków w sprzączce aby uniknąć tego rodzaju problemów"

To dostałem w mejlu. Owszem, jeden egzemplarz mi się rozwalił. Pozostałem dwa zamierzam sprzedać, nie mam zamiaru sam ich testować czy problem dotyczy wszystkich pasków czy mi się trafił wybrakowany. Póki co tak jak kolega wyżej pisał- napisałem do blusharka,mają mi wysłać nieodpłatnie paski na wymianę. Zdecydowałem się na alphasharki. Alphapremiery do dopracowania moim zdaniem na tą chwilę.

Edytowane przez Noodles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, dziwne co piszecie o Alphapremier. Noszę na jednym żółwia od dłuższego czasu i nic się z nim nie dzieje. Owszem, w miejscu, gdzie się go zapina powstało niewielkie odkształcanie, ale o strzępieniu, czy czymś takim, jak na zdjęciach kolegi nie ma mowy.

Nie mam porównania do Alphapremier, bardzo natomiast lubię model Orca. Nieco grubszy i bardziej sztywny, ale za to sporo tańszy i mega wytrzymały. Inaczej niż cienkie paski układa się na nadgarstku, dzięki czemu można nosic luźno zapięty, a zegarek nie kręci się wokół nadgarstka tam i z powrotem.

Używa ktoś tych elastycznych z Blushark? Jestem ciekaw, jak to sie sprawuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega trafił na felerny egzemplarz. Nie można IMO na tym przykładzie uogólniać. Mam dostęp do tych pasków od ponad roku i nigdy się nic takiego nie zdarzyło.

Paski elastyczne zdecydowanie do lżejszych zegarków …….

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę, by to było regułą, tylko raczej wyjątkiem.

Najważniejsze, że producent nie robi problemów, tylko wymienia paski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzałem opinie o AlphaPremier na stronie producenta. Kilka osób opisało podobny problem po krótkim noszeniu. Zdecydowana większość paski z tej serii ocenia jednak dobrze. Czyli może się zdarzyć, ale nie jest to masowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Panowie, dziwne co piszecie o Alphapremier. Noszę na jednym żółwia od dłuższego czasu i nic się z nim nie dzieje. Owszem, w miejscu, gdzie się go zapina powstało niewielkie odkształcanie, ale o strzępieniu, czy czymś takim, jak na zdjęciach kolegi nie ma mowy.

Nie mam porównania do Alphapremier, bardzo natomiast lubię model Orca. Nieco grubszy i bardziej sztywny, ale za to sporo tańszy i mega wytrzymały. Inaczej niż cienkie paski układa się na nadgarstku, dzięki czemu można nosic luźno zapięty, a zegarek nie kręci się wokół nadgarstka tam i z powrotem.

Używa ktoś tych elastycznych z Blushark? Jestem ciekaw, jak to sie sprawuje.

Piszesz o modelu AlphaShark czy AlphaPremier? Ja pisałem o tym drugim, pierwszy jest ponoć ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o Alphapremier. Mam ich ze dwa lub trzy i na razie nic niedobrego się z nimi nie dzieje. Mam jeszcze Orca i Original, przy czym ten ostatni tyłka nie urywa MZ. Alphashark nie miałem, ani Luxury, ani Slim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AlphaShark to akurat najbardziej udana seria tego producenta. Są nie do zdarcia i przy tym  ładnie wyglądają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na odpowiedź odnośnie Havów i korzystając z okazji, że pojawił się wątek Chińczyków trochę poszperałem i okazuje się, że nie tylko Hav robi paski z takiego nylonu... to w sumie logiczne. Co w więcej część z tych pasków po 20-30 USD powstaje w tych samych fabrykach co te chińskie po 10. Myślę, że czasem warto spróbować tych tańszych alternatyw i ocenić. Owszem uznane brandy to kontrola jakości i pewniak (no... prawie zawsze...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi