Sol 7154 #1176 Napisano 18 Lutego 2021 16 godzin temu, Noodles napisał(-a): Panie nie strasz. Co mi zostało, przecież nie będę pływał z nieszczelnym zegarkiem Lepiej oddaj do pewnego zegarmistrza. Będziesz musiał zapłacić, ale na przesyłki do partaczy też wydasz, a zaoszczędzisz sobie nerwów, czasu i rysek na kopercie. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brayan 9 #1177 Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) +1 Edytowane 19 Lutego 2021 przez brayan 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #1178 Napisano 19 Lutego 2021 Nowe gacie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8346 #1179 Napisano 19 Lutego 2021 6 godzin temu, brayan napisał(-a): +1 ładny i plusik za zegarek a prawym reku, tez nosze na prawym nadgarstku ( jestem również praworęczny ) 6 godzin temu, brayan napisał(-a): +1 ładny i plusik za zegarek a prawym reku, tez nosze na prawym nadgarstku ( jestem również praworęczny ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brayan 9 #1180 Napisano 19 Lutego 2021 Zostało mi po strzelectwie sportowym, przez lewy nadgarstek przechodził pas stabilizujący, przełożyłem zegar na prawy i włala... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8346 #1181 Napisano 20 Lutego 2021 ja dwa, trzy razy w miesiącu strzelam na strzelnicy z ostrej ale z krótkiej, czasami jak kumpel weźmie to jakaś gładka lufa lub coś auto i mimo to noszę na prawej , kiedyś, gdzieś wyczytałem, że żołnierze nosi na lewej i to od wewnętrznej strony, gdyż jak trzymali karabin to widzieli godzinę uśmieszek, ale naprawdę to wyczytałem, a nadto mój śp Dziadek tak nosił - żołnierz zawodowy a wujo już emerytowany pułkownik WP nadal tak zakłada czasomierz, podobnie jak mój Ojciec pilot WP - dziwne, może to jakieś zboczenie. ps. a ja jestem inny i noszę na prawej od zewnętrznej stronny, tylko jak walę zimnego łokcia w lato to sikora nie widać, chyba kabrioleta czas kupić :):):) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8346 #1182 Napisano 21 Lutego 2021 ps. a taki mój żółwik 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10004 #1183 Napisano 24 Lutego 2021 Nowy nabytek 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #1184 Napisano 24 Lutego 2021 Zawsze byłem ciekawy czy kolorystycznie to ta sama tarcza co w zielonym biedamasie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #1185 Napisano 24 Lutego 2021 A nie sorry na handel sprowadziłeś bo przecież na OLX już wisi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cza1zip 3 #1186 Napisano 4 Marca 2021 Ostatnio noszę się z zamiarem kupna zegarka Seiko. Podoba mi się bardzo SRP777 i zbierał bardzo dobre recenzje, ale już jest praktycznie niedostępny. Już szykowałem się do zakupu na CH24 ( tam jeszcze jest kilka nowych sztuk), ale natrafiłem na model SRPE93K1 i wyglądają identycznie na pierwszy rzut oka. Znalazłem jedną informację, że podobno jest to ten sam zegarek tylko ze względu na zmianę standardów ISO musieli zmienić nazwę. Może ktoś posiada więcej informacji czym mogą się dodatkowo różnić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1187 Napisano 4 Marca 2021 Na Chrono są ogłoszenia z tytułem SRP777/SRPE93K1, więc obstawiam, że to ten sam zegarek. Zresztą PADI tez chyba jest teraz identyczny jak poprzednia wersja, ale pod innym numerem referencyjnym. Nowe żółwie mają szafir, inny bezel (chyba jeszcze każdy ma lupkę) i znacznie wyższą cenę, stąd moje założenie, że ten "Twój", to to samo, co SRP777. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #1188 Napisano 4 Marca 2021 Dzień dobry. Zastałem Jolkę? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1189 Napisano 4 Marca 2021 W dniu 17.02.2021 o 19:36, Sol napisał(-a): Napiszą, że zrobili test, regulacji już nie, bo mieści się w normie, ale tym razem porysują kopertę. Już współczuję Dokładnie tak się stało. "Dzień Dobry, Uprzejmie informujemy, iż otrzymaliśmy wiadomość z serwisu gwarancyjnego, że nie znaleźli usterki w zegarku. Zegarek w serwisie przeszedł test szczelności, a chód mechanizmu został sprawdzony i jest prawidłowy. Zegarek został przekazany do pokoju wysyłek, jak tylko wróci z serwisu niezwłocznie Pana poinformujemy." pier**le taką robotę. Naprawię na swój koszt a to zostawię w ramach przestrogi przed oszustami z Zibi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1190 Napisano 4 Marca 2021 Trzeba by założyć specjalny wątek o naprawach w Zibi. Tak właśnie działają Może napisz do Seiko jakie masz z nimi doświadczenia? Jak więcej osób napisze, to może będzie jakaś reakcja. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 70585 #1191 Napisano 4 Marca 2021 To faktycznie może być sposób, nóż Seiko pogrozi im palcem, albo postraszy....Kto wie może warto spróbować... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #1192 Napisano 5 Marca 2021 Z zamawianiem części w Zibi do zegarków Seiko to też przeważnie z problemami, podasz referencje to i tak potrafią przysłać części od innego zegarka. Rekord to za czwartym razem przysłana prawidłowa część. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #1193 Napisano 5 Marca 2021 (edytowane) Wczoraj Edytowane 5 Marca 2021 przez Amatsubu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 757 #1194 Napisano 7 Marca 2021 Zółw i inne graty... 6 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #1195 Napisano 7 Marca 2021 Co to za pasior? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiterM 757 #1196 Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) Bardzo faje strapy - Hawk Rigger https://hawkrigger.com Edytowane 7 Marca 2021 przez PiterM 1 Panerai... so much more than just a watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #1197 Napisano 7 Marca 2021 Chłopaki pomóżcie... Sprzedałem wszystko co mialem w 22mm w uszach. I naszło mnie na żółwia...tylko czy przy tej kolekcji da się jeszcze coś wcisnąć?? Zwłaszcza że nie za bardzo mam pomysł co...Może to przez to że mam teraz dużo pasków 22mm i w dodatku kilka par Fat teleskopów Seiko ? Sam już nie wiem..Mialen srp773 potem 775 potem srpc91 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #1198 Napisano 7 Marca 2021 Zawsze się da a jak się nie mieści to większe pudełko lub drugie Sam mam ochotę na Żółwia, chciałbym wrócić ale w sumie ostatnio chciałem wrócić do niebieskiej biedamasy jak wiesz aż w końcu kliknąłem Kamasu które odklikałem i wziąłem Longinesa Ostatnio nie cieszą mnie zegarki których nie noszę i lepiej mieć jeden który noszę niż 3-4 które leżą w pudle. No ale ciężko się powstrzymać niestety ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1199 Napisano 7 Marca 2021 Ja bym poszedł w klasykę, czyli SRP777, albo w coś bardziej ekstrawaganckiego, na przykład SRPD21. No chyba, że masz ochotę wysupłać nieco więcej z portfela, to Blue Lagoon, albo Black Ninja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #1200 Napisano 7 Marca 2021 Myślałem nad srp 773 /775 lub srpc91 / srpc 25 ewentualnie wersja STO cała w PVD na czarno lub sbdy039 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach