Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Cybull

Ulysse Nardin

Rekomendowane odpowiedzi

Fejk do kosza z nim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fejk do kosza z nim

Witam serdecznie i dziekuje za opinie, ale czy moglbys uzasadnic swoje stwierdzenie? Twoja odpowiedz nic nie wnosi do mojej wiedzy na temat tego zegarka, bylbym wdzieczny gdybys uzasadnil swoja opinie. Pytam bo nie znam sie na zegarkach, z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Seiken odpowiedział na Twoje pytanie, chyba wystarczy?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie bylo proste.

Fake czy ori.

Odpowiedz jest równie prosta.

Fejk. I żadne Uzasadnienie tego stanu rzeczy nie zmieni.

Dobranoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie kazdy zjadl zeby na zegarkach jak wy, sorki wielkie ze zapytalem i poprosilem o rozwiniecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego nie oburzaj się tylko przeczytaj te dwa artykuły...podróbkę (tej klasy na pewno) rozpoznasz wtedy z kilometra.

http://kmziz.pl/artykul/oryginal-czy-podrobka

http://kmziz.pl/artykul/jak-odroznic-podrobke-czesc-2

Pozostałych również zachęcam do lektury :rolleyes:

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego nie oburzaj się tylko przeczytaj te dwa artykuły...podróbkę (tej klasy na pewno) rozpoznasz wtedy z kilometra.

http://kmziz.pl/artykul/oryginal-czy-podrobka

http://kmziz.pl/artykul/jak-odroznic-podrobke-czesc-2

Pozostałych również zachęcam do lektury :rolleyes:

Dziękuję serdecznie . Nie oburzam sie, chcialem tylko uzyskac sensowwna odpowiedz, a taka wlasnie teraz otrzymalem.

Nie kazdy zna sie na wszystkim i dlatego czlowiek sie kieruje na konkretne fora. Dlamnie jako laika jakosc zegarka nie jest zla- bo sie nie znam. Teraz jak poczytam to bede mial jakies pojecie. Dziekuje Ci serdecznie za te artykuly.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie bylo proste.

Fake czy ori.

Odpowiedz jest równie prosta.

Fejk. I żadne Uzasadnienie tego stanu rzeczy nie zmieni.

Dobranoc.

Nie widzę tu takiego pytania, tj. „fake czy ori”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy @eye_lip i @jakubos zupełnie niepotrzebnie potraktowali "z buta" świeżo zarejstrowanego @Cybull-a

zapewne przez "beszczelny" sposób formułowania pytania... "młody" zamiast żądać uzasadnienia, mógł grzecznie poprosić o niuanse i szczegóły pozwalające rozpoznać podróbkę

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to podróbka czy oryginał?

A to nie to  samo kolego BlasiusG ? jakubos to tylko skrócił lub jak Ci wygodniej przetłumaczył na nasze

Po pierwsze takie pytania są denerwujące zwłaszcza gdy fejk jest ewidentny - jakość wykonania itp

Są fejki gdzie na prawdę trudno rozpoznać wtedy można podyskutować

Często te pytania zadają osoby które ten szajs posiadają i chcą go sprzedać tylko ich wiedza i umiejętność szukania w necie jest b.niska lub są po prostu leniwi

przecież wystarczyło wpisać w google Ulysse Nardin Le Locte aby zobaczyć oryginał ,stron z fejami tego modelu w bród tu pierwsza z brzegu

https://replicawatchespro.com/item/Replica_Ulysse_Nardin_Le_Locle_Suisse_Marine_Watch_Rose_Gold_Black_Arabic/1541

Dla tego np ja uważam ,że taki temat po pierwszym poście wyjaśniającym krótko acz dosadnie powinien zostać zamknięty

aby uciąć pytania jak były w tym temacie powyżej -tu nikt nie będzie nikomu tłumaczył dla czego qpa jest qpą.... ,bo jest i już :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Seiken. Ja odnoszę się do kwestii technicznych. Ostatnio ktoś tu wrzucił foto zegarka i jedyne co napisał to „ori czy ryz”. Został przez kilka osób upomniany by bardziej rozwijał swoje wypowiedzi i to było w porządku. Ba nawet pojawiła się dyskusja o ryżu. Tu widzę, że więcej osób takie dziwactwa wypisuje. Może jestem staroświecki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jestem staroświecki...

Oj tam, od razu staroświecki, bardziej bym tu użył słowa pobłażliwy. Wyszukiwanie informacji we własnym zakresie, przed zadaniem pytania było popularniejsze w dawnych czasach, nie odkryto go wraz z wynalezieniem "elektrody", a teraz, gdy w Internecie są dostępne terabajty informacji, szukanie czegokolwiek stało się dla niektórych trudniejsze niż kiedykolwiek. No, choć jak piniondz leży i stygnie, to może rzeczywiście szkoda czasu na szukanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumieliśmy się. Ja piję do zwrotów typu „ori”, „fake” itp. Nie odnoszę się do sensu pytania o szczegóły bo nawet taki sens widzę i nie mam nic przeciw takiemu pytaniu. Strasznie odchodzimy od tematu i ja już ze swojej strony kończę w tym wątku dodawanie moich wpisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Timeandwatches
      Są takie zegarki, które, moim zdaniem, warto poznać, nawet jeśli od ich premiery minął już dłuższy czas. Są też takie artykuły, które z różnych przyczyn trafiły do szuflady i nie ujrzały więcej światła dziennego. Dziś będzie recykling treści, ponieważ zdarzyło się, że mam do dyspozycji artykuł niepublikowany nigdzie, i dotyczący interesujących wyrobów. Bądźcie jednak spokojni, nie będzie to Ctrl+C i Ctrl+V.

Tekst zaktualizowałem, bo producent zaproponował nowe warianty wykończenia. Ulysse Nardin to firma, której wyroby opłynęły kulę ziemską wzdłuż i wszerz, a najnowszy model - Executive Tourbillon Free Wheel — zbudowany jest tak, że poszczególne elementy mechanizmu zdają się unosić na powierzchni stworzonej wewnątrz koperty. Jest to trafny opis, bo tarczy jako takiej tu nie ma.
      Wiecej w materiale: Zegarki Ulysse Nardin

• Przez JohnnyJ
      Witam serdecznie

Od pewnego czasu, noszę się z zamiarem zakupu zegarka. W pierwszej kolejności szukam używanej Daytony na bransolecie, w konfiguracji złoto/stal z czarnym bądź szampańskim cyferblatem. Jeszcze na początku roku, widziałem że takie można było znaleźć za ok 50tys, dzisiaj przeglądając ch24 czy inne aukcje, jest już to 76tys zł. Co juz moxno zbliża się do ceny nowego

Jak uważacie, czy ten zegarek jest w tym zasięgu cenowym? 

Widziałem również piękne Omegi, czy Ulysse Nardin, ważne, żeby koperta była złota  Jak na to się zapatrujecie;)? 

No i pytanie, jak bezpiecznie zakupić taki zegarek?
    • Przez Ruger
      Wybaczcie że zakładam drugi temat będący niejako kontynuacją mojego wcześniejszego dotyczącego garniturowca (chociaż tytuł nie był wtedy do końca słusznie wybrany bo szukam raczej elegantszego casuala). Na jego końcu informowałem o podjętej decyzji dotyczącej wyboru Ulysse Nardin Marine Torpilleur 1183-310 (dobrze prezentuje go ten film - https://youtu.be/uJRhiTWPZ7k )
      Wtedy jednak brałem pod uwagę jedynie dwa zegarki , powyższy oraz IWC Portofino Chronograph, zwyciężył UN ale... zastanawiam się jeszcze nad ewentualnymi alternatywami dla niego które może moglibyście mi podsunąć, stylistyka w podobnym klimacie czyli elegantszy casual, raczej ciemna tarcza, do ok 20tys
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.