Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
BALL Watch

Klub Miłośników Zegarków BALL

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, zielony ładny jest. I z tym parciakiem .... fajny zestaw by był. Może Piotr zrobi pre order? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nadrabiam zaległości i kilka zegarków trafii do galerii. Na początek volcano

42611892170_aaf4fdec9f_h.jpg

42611897650_d1f6462e96_h.jpg

42611904230_65aeae8048_h.jpg

skromna galeryjka tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/166278-ball-engineer-ii-volcano/

I srebrna gwiazda z czarną tarczą

29483629847_22a5e6725a_h.jpg

43703564994_0a9bc2479a_h.jpg

42611994890_32007d9a50_h.jpg

reszta tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/166281-ball-engineer-iii-silver-star/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zielony ładny jest. I z tym parciakiem .... fajny zestaw by był. Może Piotr zrobi pre order? ;)

Pytałem, raczej nie dostanie ich do dystrybucji. Zielony to jedyny właściwy kolor...w końcu kolor kojarzący się z koleją...a nie jakieś tam niebieskie....

Kusi mnie cholernie :/ oczywiscie brałbym 43mm na bransie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nadrabiam zaległości i kilka zegarków trafii do galerii. Na początek volcano

Zdjęcia ekstraklasa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem, raczej nie dostanie ich do dystrybucji. Zielony to jedyny właściwy kolor...w końcu kolor kojarzący się z koleją...a nie jakieś tam niebieskie....

Zielony również najciekawszy dla mnie, ale z ciekawości co Ci się tam z koleją kojarzy?

Zdjęcia ekstraklasa!

Jak zawsze u Denvera :)

Dzięki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ok, ale nie jest to jednoznaczne skojarzenie.

Pierwsze parowozy czarne jak smoła. W PKP owszem, zieleń była sporo czasu i na elektrowozach i na manewrówkach itd.

Mnie się bardziej zielony/ kolejowy jednak kojarzy z pozdrowieniem "zielonej!" gdy życzy się maszyniście wolnej, bezproblemowej drogi przebiegu przez dniówkę za nastawnikiem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na gorąco pierwsze foty nowego zakupu z podziękowaniem dla Piotra za pierwszorzędną obsługę - na trzecim jest mój własny, ulubiony pasior, ręczna robota kolegi forumowego. W najbliższym czasie poproszę Marka o profi sesję, bo szczególnie tarcza (niby granat, a jednak wpadająca w szafirową z lekką domieszką fioletu) zasługuje.

IMG_20180904_135725.jpg

IMG_20180904_173242.jpg

IMG_20180904_180607.jpg

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo super. Klub ballowy się powiększa:) faktycznie genesisowy styl:p 40mm dobry wybór - fajnie leży. Daj znać jak oceniasz tryt (chyba że już miałeś wcześniej doświadczenie). Dla mnie bomba. W nocy nie ma konkurencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wersja na bransolecie?

Do tej koperty (DLC) nie, jest brasoleta do zwykłej stalowej, srebrnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mój "zwyklak"  :)

post-34987-0-74931800-1536127281_thumb.jpg

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Czy ja dobrze widzę, @fidelio zakłada kajdan ;)

Si, zaczął mi pasować  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wersja na bransolecie?

Stalowy jest na bransolecie. Wersja koperty TiC jest tylko na pasku (TiC - to najwyższa po PVD, DLC, technika powlekania kopert )

Niektóre, tańsze limitki sprzedają się całe w pre-orderze. Czas pokaże

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo super. Klub ballowy się powiększa:) faktycznie genesisowy styl:p 40mm dobry wybór - fajnie leży. Daj znać jak oceniasz tryt (chyba że już miałeś wcześniej doświadczenie). Dla mnie bomba. W nocy nie ma konkurencji

Marku, nie miałem wcześniej żadnej styczności z trytem, pobawię się nim przez weekend, teraz mam urwanie głowy - ten świeci na niebiesko i zielono, ale własne zdjęcia porobię za kilka dni.

Stalowy jest na bransolecie. Wersja koperty TiC jest tylko na pasku (TiC - to najwyższa po PVD, DLC, technika powlekania kopert )

To ja nawet nie wiedziałem, co kupuję :D:P Myślałem, że DLC... Powłoka sprawia wrażenie takiej jakby bardziej "śliskiej" od PVD. Ale to tylko pobieżne obserwacje laika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia perfekcyjne, zegarek piękny :)

Dzieki. Bardzo fajnie wykonany. Szlify na duży plus. Jak miałbym się czepiać to środkowe ogniwo bransolety też dałbym w szczotce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. Ile on ma L2L?

A gdzieś już to pisałem.. tak bez suwmiarki 49-50mm, ale warto wspomnieć że pierwsze ogniwa bransolety mocno wystają na takie 55-56mm. Wspominam, bo na bardzo wątłym nadgarstku może się dziwnie kajdan układać. U mnie na płaskim ~17,5cm jest ok.

Zaskakiwać może za to kogoś waga:p sumo jest przy tym Ballu leciutkie ;) ponad 200g na łapce jest

12841258_IMG_20180906_125735.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi