Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy mam pytanie czy to oryginał czy składak?

To Aurora oryginał jak najbardziej :)

Edit.

Dwie strony zgubiłem :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie, BINGO, ma kolega rację

:D

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba Poljot 3105, czyli wykastrowane chrono.

pozdrawiam

Narfs

Wykastrowany, ale za to jaką ma rezerwę chodu Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dubel

Edytowane przez oprzemyslaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Znalazłem w domu dziadków taki o to zegarek. Jakieś pomysły co do pochodzenia?

http://ifotos.pl/zobacz/201407101_ewwrsaa.jpg/

Na tylniej części widnieją napisy takie jak (tak mi się wydaję, właściwie): OTH-80, A4X, 450 r, m43 - w rąbie, 27v - w kwadracie

http://ifotos.pl/zobacz/201407101_ewwrapn.jpg/

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To radziecki lotniczy, ACzX w  ładnym stanie, lata 60 / 70. Jest na forum bardzo dokładnie opisany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko znalazłem na allegro coś takiego co to za model czy ktoś coś o nim wie nie mogę nic na jego temat znaleźć czy to jakiś unikat ? czy może składak jaki tam może być mechanizm

post-44704-0-25625500-1405015686_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łooojezzzzu.... cóż to za mutant? :)  nic oprócz napisu  nie kojarzy mi się z wostokiem, nawet logo jest nietypowe, bo pochodzące z dość krótkiego okresu wykształcania się w Czistopolu brandu "BOCTOK" (wczesne lata sześćdziesiąte)

W sumie to totalny eklektyzm, ale jeśli nie jest jakimś chinolem, to jak dla mnie ciekawie wygląda. Dla rozwiania wątpliwości doklej adamie4002 jeszcze fotę werku

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na fotkę werku będę musiał chwilę zaczekać ale widzę że kolega kchrapek wystawił nie co wyżej coś podobnego i jeszcze jeden podobny udało mi się namierzyć w grafikach google ale każdy ma inną tarczę koperty wydają się być te same

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak! uderzające podobieństwo do okazu wygrzebanego przez kchrapka...

Bez foty werku nidyrydy cokolwiek ustalić! bo Chinole szczególnie się uwzięli na podrabianie zegarków z Czistopola (z logo BOCTOK)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie, ale nie o swój zegarek, a i o odpowiedz może być ciężko.

Tak od 29 minuty proszę oglądać http://tinyurl.com/4zegarek

Mianowicie zastanawia mnie zegarek przyszłego gospodarza domu, Anioła :)

Może gdyby była lepsza jakość nagrania byłoby łatwiej.

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! :) Znalazłem taki oto zegarek, pomożecie określić mi jego markę, model i powiedziec w jakim jest stanie ? 

http://zapodaj.net/f3b7a9ab4befd.jpg.html

Marka to Poljot, lata 70/80, popularny model, wydaję mi się że jak większość modeli nie wyróżnia go jakaś konkretna nazwa.

Zdjęcie ogromniaste, ciężko wzrokiem ogarnąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marka to Poljot, lata 70/80, popularny model, wydaję mi się że jak większość modeli nie wyróżnia go jakaś konkretna nazwa.

Zdjęcie ogromniaste, ciężko wzrokiem ogarnąć ;)

a możesz więcej informacji o nim podać ? czy jest pozłacany czy coś, chciałbym go sprzedać a kompletnie się na tym nie znam. Wiem, że na forum zabrania się wyceny zegarków ale powiedzieć czy dużo za niego dostane można ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby sprawdzić, czy dostaniesz mało, czy dużo, sprawdź archiwum allegro. Tam w sprzedanych znajdziesz realne/prawdopodobne ceny. "Dużo"  to zależy. Dla jednego worek ziemniaków to byłoby dużo, a dla innej osoby ciężarówka.

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie znajdę jakis opis takowego zegarka, czy jest pozłacany itp. szukajac takich na allegro znajduje ale są bez datowników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie znajdę jakis opis takowego zegarka, czy jest pozłacany itp. szukajac takich na allegro znajduje ale są bez datowników

Patrzysz na allegro jak stoją mniej/więcej podobne zegarki tej marki, i na tej podstawie musisz sam oszacować ile możesz realnie wziąć.. albo dać pod licytację, ludzie wtedy sami ocenią ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi