Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

No ale jednak ciekawe te wskazówki (drapię się po głowie)...

I zwracam uwagę, że ta tarcza to stosunkowo rzadki "podwójny srebrny ring", zdecydowanie rzadszy od zwykłego "srebrnego ringa". Szkoda że w dość marnym stanie, no ale jest.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Pobieda jest jak najbardziej ok, jedynie wskazówki zastanawiają. 

Nawet ktoś na forum ostatnio taką pokazywał i wzbudziła spore zainteresowanie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge jeszcze prosić o wycenę tej mołnii? Kojarzycie u kogo mógłbym dostac i wymienić na oryginalne wskazówki? Gdzie najlepiej przeprowadzić serwis zegarka? W końcu leżał hen czasu, należy mu się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobieda jest jak najbardziej ok, jedynie wskazówki zastanawiają. 

Nawet ktoś na forum ostatnio taką pokazywał i wzbudziła spore zainteresowanie. :)

Wskazówki poza sekundową nie ok ale stosunkowo łatwo upolować Sportowca z takimi wskazami,

0000.JPG

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge jeszcze prosić o wycenę tej mołnii? Kojarzycie u kogo mógłbym dostac i wymienić na oryginalne wskazówki? Gdzie najlepiej przeprowadzić serwis zegarka? W końcu leżał hen czasu, należy mu się.

Drogi kolego tutaj nie wycenia się zegarków ( regulamin), wskazówki możesz szukać na allegro, OLX, możesz zamieścić pytanie w dziale - kupię, sprzedam, zamienię. Serwis zegarka najlepiej przeprowadzić u dobrego zegarmistrza, napisz jaki rejon wchodzi w grę, może ktoś poda namiary na fachowca. Gdzieś na forum widziałem też temat o polecanych zegarmistrzach, skorzystaj z forumowej wyszukiwarki, może coś znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0924fb5077268c87b49c37658f7e32a6.jpgce44dc4d379957ccfefbf96727e462fd.jpgfd0ee1fa1fd6dc3a234bdc76fcec873b.jpg

Czy ktoś może wie, i zechce podzielić się swoją wiedzą, od czego jest złocona koperta ze zdjęć?

Myślałem, że od wostoka takiego jak obok na foto, ale złocona, przeciwnie niż w wostoku, ma wciskany dekielek( którego nie mam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Enkil - wydaję mi się, że to jest odpowiednia koperta do Twojego zegarka - wklejam zdjęcie ;) Dekiel nie zawsze musi być taki jak w chromie :)

post-41034-0-33896700-1423504069_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Tarcza warszawska, nie pasuje do koperty, taż tak mi się zdaje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Jakie wskazóweczki powinna mieć taka Seconda? Jakąś podglądową focinke jeżeli można to poproszę.

di-JLH7MF1T.jpg

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, ale teraz co innego mnie zastanawia. Skoro tutaj jest w złoconej kopercie, to wskazówki się zgadzaja, ale ja mam kopertę chromowaną więc wygląda na przekładkę z złoconej koperty, albo wskazówki przeszczepione?

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki są przeszczepione (pewno od słynnej Czapy) - brak czarnego paseczka na środku, sekundowa za krótka

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Franken, zmieniona tarcza i wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wostok w plastikowej kopercie - bardzo ładny w takim stanie nieczęsty widok - jak cena dobra to łykaj 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w tym Wostoku 17 kamieni jest wszystko ok z mechanizmem, oprócz tego, że balans jest na maksa na "-"

Jakiś dziwny jest uchwyt mocujący włosa w balansie, nie widziałem takiego, ale ja mało jeszcze widziałem ;-)

post-33253-0-30002200-1423755541_thumb.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym, że klocek wygląda na słabo zamocowany, to wszystko jest ok, typowe mocowania wostoka 24XX .

:)

Myślisz, że włos mógł być wymieniany?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taką w chromie, właśnie na dniach miałem ją wykorzystać na części do reanimacji innej sławy w dobrym stanie wizualnym, ta ,oja to bez wskazówek i szkła, tarcza podrapana, tylko werk w całości..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi